reklama

Pogaduchy czerwcówek

No jestesmy. Musze pochwalic moje robaki zachowywali sie wrecz idealnie i nawet tablet nie byl potrzeby. Spedzilismy tam ponad 1.5 h. Mamy okularki do wymiany. Na prawym oczku z -4.75 na -5.25 a na lewym z -4.75 na -5.75 i pojawia sie astygmatyzm :/
Sprawdza sie to co zapowiedzialy, ze bedzie tylko gorzej.
Kasia idz idz trzeba kontrolowac :)
Maleducada dlatego pisalam o 2+2 bo teraz bedziecie miec pierwsze za chwilke pomyslisz o drugim i taki terenowy wozik bajerancko wyglada :)
Minka bardzo wspolczuje. Niech tato spoczywa w spokoju

reklama
MałaZosia - Michał wstaje w weekendy po 7.00 i jest gotowy do zabawy... mężowi i mi udaje się czasem przeciągnąć pół spanie do 9.00 ale z reguły ok. 8.00 mówi, ze jest głodny i trzeba robić śniadanie :-D ja już do tego się przyzwyczaiłam... gorzej w nocy... ok. 4.40 wraca mój kot z nocnej eskapady i miauczy dotąd aż nie dostanie jeść... :-D ale do tego też się przyzwyczaiłam

maleducada
- ja w simsy grałam od zawsze.... tzn od pierwszej części a 4 kupiłam dopiero przed świętami w promocji i czasami wieczorami gram :) jak dla mnie nie jest nudna :tak:

smille - mhm... niby prawie dolna granica - bo ja od kilku lat mam teorię która się sprawdziła u 8 koleżanek - jak pow. 150 to chłopak jak poniżej to dziewczynka... ale ostatnio muszę się Wam do czegoś przyznać - dorwałam się do badań USG Michała a tam patrzę i kilka razy miał 143/min :szok: i teraz to już sama nie wiem... chyba powinnam spisać tętna Waszych maleństw, porównać z określoną płcią i zrobić jakąś krzywą...

Alkmena ooo jutro zrobię ogórkową :))) Dziś gotuję kasze z sosem z mięskiem i buraczki oraz ogórek kiszony:)
Pizzy z dominium tez nie lubię, my zamawiamy najczesciej z Maxi Pizzy lub Pizza Hut.

Ja spię na boku, lewym lub prawym, zresztą w nocy zmieniam bok na przeciwny. Niekiedy na plecach, ale nie za długo. Tak ogólnie to lubię spac na brzuchu no ale juz sytuacja nie pozwala :-)

Minka strasznie współczuje, trzymaj się dzielnie

Miss daj znać jak po zabiegu się czujesz. Mam nadzieję, że wszystko przebiegło dobrze

Martyna ale jesteś twarda baba:) i dobrze,niech facet zrozumie, że nie może sobie na wszystko pozwolić

Alkmena tak myślałam że dlatego pytalas. Ja w tą teorię nie wierzę akurat.

U mnie na obiad pyzy.
Dostałam od babci smalec taki na chleb mmm dla mnie marzenie bo szynek nie jem na obiad to odrobina piersi przez gardło mi przechodzi a ten smalec taki słodki bo dużo jabłka jest w nim.

lolcia - wada faktycznie się powiększyła :szok: Michał jak miał 4 lata miał -3,25 a jak byliśmy rok temu miał -3.00... nam lekarz mówiła od początku, że wada będzie się zmniejszać... okulary dostaje zawsze słabsze, teraz czekamy aż zaczną się zapisy bo powinniśmy iść na wizytę kontrolna...

Sosnowiczanka - dominium pizza to chyba na psy zeszła, ze tak powiem... kiedyś były dużo lepsze, a że nie jadłam ze 2 lata to aż dziwne, żeby aż tak się zmieniło...
co do spania na brzuchu ja tez uwielbiam... całą ciążę sobie tłumaczyłam, ze po porodzie w końcu będę mogła znowu spac na brzuchu... ale zapomniałam o mleku :-D i tak spanie na brzuchu odwlekło mi się jeszcze o prawie rok :tak:

mamaAnia - dzięki za aptekę - sprawdziłam kilka produktów i faktycznie tanio :tak:

jeśli chodzi o badanie wzroku dziecka - w przedszkolu mieli przesiewowe badanie wzroku i coś było nie tak z odczytami i skierowano nas do okulisty, byłam zaskoczona bo Michał widział moim zdaniem dobrze i z bliska i z daleka ale czasami bolała go głowa... lekarka powiedziała, że u małych dzieci oko bardzo łatwo akomoduje się do bliży i dali... więc dziecko widzi dobrze ale jego mózg musi się napracować stąd te bóle głowy... odkąd chodzi w okularach jest już ok.

Minka wyrazy współczucia! bardzo mi przykro

Minka i Małgoś - jedno życie się skończyło ale następne się już zaczyna, na pewno wasi ojcowie będą mieli w opiece te maluchy, które nosicie pod sercem ...
ściskam mocno

Lolcia - ojjj, to nie dobrze, że tak mu się wada pogłębia ;/

MamaAnia - sprawdziłam kilka rzeczy w tej aptece, rzeczywiście są różnice. A od jakiej kwoty darmowa przesyłka?
Jeśli chodzi o ruchy, czasem mam wrażenie, że czuję dziecko, innym razem, że to jelita szaleją - sama nie wiem :confused:

Alkmena - to prawda, ja w dzieciństwie tyle się nachodziłam po różnych specjalistach, bo strasznie mnie głowa bolała. W końcu dostałam okulary i momentalnie ból minął.

reklama
Smile narobiłaś mi ochoty na smalec... dawno nie jadłam aż mi zapachniało;p
lolcia astygmatyzm ma moja siostra z tym,że ona nie cierpi okularów i nosi jak mąż wraca do domu na weekendy bo krzyczy na nią że leża a wzrok się psuje. Nic fajnego ale ważne, że kontrolujesz i trzymasz rękę na pulsie.
mamaAnia ja ruchy czuję codziennie już dość mocno..mąż nawet czuł pod dłonią jak przyłożył na brzuch..raz są to kopniaki w dolnej części brzucha a raz w okolicy pępka i pewnie dlatego, że nóżkami jest do dołu (tak było na usg). Jeden dzień była cisza i już się martwiłam ale wczoraj nadrobiło wieczorem bo zwykle wieczorem się uaktywnia.
koga dzięki..masz dużo racji.

a ja dziś byłam zrobić wyniki i na hiv i toxo muszę czekać 1.5 tygodnia więc dałam ciała bo 8.01. już wizyta.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry