reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy czerwcówek

To powiem Wam ze wlasnie w ogóle nie mam myśli ze cos moze byc nie tak. Jestem pozytywnie nastawiona,ale bardzo boje sie ze nie dam sobie rady juz po porodzie Lilki. Ze nie będę umiała sie nią zając,ze nie będę miała pokarmu,ze sutki bedą mnie tak bolały ze będę chciała zrezygnować z kp.
Marcysiaaa zazdroszczę zakupów :D
Karotka00 gratuluje udanej wizyty! Pięknie rośnie synuś :)
Nunka powiem Ci ze ja bym sie bała takiej autohipnozy. Takze podziwiam Cię ze sie tym zajelas :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mam dzisiaj dzień z dupy... przespałam kawał popołudnia. To już chyba tak będzie do końca :)
Czy któraś z Was interesowała się piciem herbaty z liści malin? Ponoć wzmacnia mięśnie macicy, ale trzeba ją zacząć pić ok. 34 tygodnia. Nie wiem ile w tym prawdy.

Malinka, nie martw się, wydaje mi się, że naturalny instynkt macierzyński odwali za nas kawał roboty w kwestii zajmowania się dzieckiem. To chyba samo przychodzi - mam nadzieję :)

malinka- po porodzie zobaczysz ze bedziesz najlepsza mama na swiecie. poza tym zawsze bedziesz miala meza przy sobie a jak nie to rodzina czy znajomi.. brak pokarmu nie jest problemem . po pierwsze poradnie laktacyjne po drugie mleko modyfikowane. po porodzie nie zakladaj biustonosza gwarantuje ze po 6 godzinach zaraz bedzie ci mleko lecialo jak u... nie chce uzyc tego skojarzenia;) poza tym nie zalamuj sie od razu wiadomo nikt uczonym od razu sie nie staje. daj sobie luzu i czasu by nauczyc sie siebie nawzajem.. i jak najwiecej pytaj pielegniarek od noworotkow gdy czegos wiedziec nie bedziesz od tego sa zeby pomagac.. ja pamietam stresowalam sie ze siku dlugo nie robil pierwsza kupe i siku zabierali do badania.. taka mloda pielegniarka polecila napoic go glukoza zaraz sie zsikal.. :) no bolu sutkow ci nie zycze.. ja po 3 dobach w szpitalu mialam wygryzione do krwi znam ten bol.. no a zeby maluch zoltaczki nie dostal tez trzeba go czesto przepajac glukoza albo cyca dawac zeby jak najwiecej sikal.. to tez sie dowiedzialam od pielegniarek.

Czoperka o tej herbacie nie wiem nic, ale u nas na szkole rodzenia mówili, żeby łykać preparat z wiesiołka 3x2tabletki od 37 tyg.. ma to właśnie sprawić, że poród pójdzie sprawniej.. i dziewczyny na zamkniętym już pisały, że łykają, ja na razie tylko kupiłam, bo za wcześnie ;)

Asiorreek dzięki za rady,na pewno z nich skorzystam jak będę w szpitalu. Zastanawiam sie jak będzie z kp po CC. Ale biustonosza nie będę zakładać jak mówisz ze tak jest lepiej.
Kaliiia powiem Ci ze słyszałam od któregoś gina,ze ten wiesiołek nic nie daje,ale zawsze warto spróbować :)

Kaliiia o wiesiołku też czytałam - niby ma wpływać na szyjkę macicy. Generalnie uważam, że takie rzeczy cudów nie zdziałają, ale pomóc zawsze mogą. To tak jak ze smarowaniem brzucha na rozstępy - uchronić nie uchroni, ale może trochę pomóc :)

Na naszej szkole rodzenia mowili zarowno o wiesiolku jak i o hebacie z lisci malin tyle,ze o herbacie czytalam zeby pic ja dopiero pod koniec,bo wywoluje skurcze macicy,a polozna na szkole rodzenia mowila,ze mozna wlasciwie cala ciaze,wiec nie wiem ile w tym prawdy.Ja jakos nie unikalam tej herbaty cala ciaze (bo nie wiedzialam) i nic sie nie dzialo.
Malinka,powiem Ci ze strasznie napalilam sie na ta autohipnoze,a to nic innego jak po prostu umiejetnosc odstresowania sie,rozluznienia i wejscia do swojej glowy zeby przetlumaczyc sobie,ze te wszystkie skurcze itd nie rozerwa mnie na pol tylko pomoga w porodzie ;)

Ooo przypomnialyscie mi,ze nie mam jeszcze stanika do karmienia ;( ;( bylam w jednym sklepie ale 300zl za stanik to lekkie przegiecie...;(

Nunka u nas w szkole rodzenia było ostatnio spotkanie z położną ze szpitala w którym będziemy rodzić i ta połozna też mówiła nam o hipnoporodach i pokazywała filmiki i bardzo zachęcała aby poczytać na ten temat w domu. Mnie to też bardzo zaciekawiło. Powiedz jakich nagrań słuchasz? Nam mówiła, że to może być własna playlista z ulubionymi wyciszająco releksujcymi utworami, że to nie muszą być jakies specjalne afirmacje itd tylko coś co pozwoli nam się całkiem odprężyć. Może to być szum morza, odgłosy natury albo takie nasze piosenki wyciszanki :) No i żeby od teraz w wolnej chwili, najlepiej wieczorem jak już nic nie wisi nad głową puszczać sobie te nagrania i uczyć się wsłuchiwać we własny organizm.

Mnie to bardzo zaciekawiło.

A tak poza tym u nas po staremu. Młody się kręci, szczególnie wieczorami. Ja się kulam i juz mi się nic nie chce, najchetniej bym polegiwała cały dzień. Męczę się nawet przy jedzeniu. Od czasu do czasu czuję ból ale taki lekki w pachwinach i takie lekkie ćmienie w podbrzuszu. U nas 37 tc :)
Miłego dnia Mamcie :)

Hej

A my po śniadanku monte + pączuś i zaraz na chwilkę się położymy bo potem muszę iść robić pulpeciki w sosie pieczarkowym :D

reklama
Cześć,

Ja już po śniadaniu, zakupach, prasowaniu, nawet obiad ugotowany - dziś moje ulubione danie, czyli zapiekanka z resztek z lodówki hehe :D Zaraz jadę do pracy na parę godzin, bo widzę, że co drugi dzień mam totalny zjazd, a co drugi mnóstwo energii :confused2: Apropos pracy, któraś z dziewczyn pytała mnie kiedyś o ręczniki szybkoschnące. Jak coś, to mamy już w sprzedaży - informacje póki co na FB: https://www.facebook.com/KrajkaManufaktura/posts/1598451440394904

Miłego dzionka :)

Do góry