reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ehh same problemy niestety takie juz jest zycie ja tez kolorowo niemam a zazwyczaj jak sie cos pie.... to po calosci :( do tego dochodzi ten babsztyl (tesciowa) i ogolnie stres umnie gosci 24h :( ale piszac z wami jakos mi przechodzi jak bym na ktoras naskoczyla to wybaczcie moge niewytrzymac :( dzisiaj tez oczywiscie mialam prze cudowny dzien :( no ale to juz inna bajka
mata czyzby bol zeba byl zarazliwy :( wlasnie mnie zaczol bolec i boli od jakis 2 godzin :( oszalec idzie ivi prosze o przepis na to cos co ma w sobie plynna czekolade :D :D :D bede sie obrzerac czekoladowym ciatsem mniam mniam mniam

reklama
Olavip,
:)
Jemy tabletki, lezymy i się nie dajemy, w końcu to jeszcze tylko 6 miesięcy i już , dobrze, ze są takie fora.:-)
A tak przy okazji znajoma co już urodziła radziła mi, aby już zacząć dosypywac do herbaty etc. IMBIR, podobno super wzmacnia i przed przeziebieniem chroni na jesień i zimę to się dziele metoda jakby nie było naturalna

ja polecam taki przepis :
kupic korzen imbiru obrac pokroic w drobna kostke, i do sloja go fo tego ten imbir pokrojony w kostke zalac sokiem ze swiezej cytryny i trzymac w lodowce- i pozniej do hebtaki jedna lyzeczke tej mikstury - przepis od znajomego rodziny ma 78 lat i nie wie co to przeziebienie i katar od lat to pije ;]

A tak przy okazji znajoma co już urodziła radziła mi, aby już zacząć dosypywac do herbaty etc. IMBIR, podobno super wzmacnia i przed przeziebieniem chroni na jesień i zimę to się dziele metoda jakby nie było naturalna

Imbir działa cuda. Ja dużo zawsze przy okazji sushi zjadam. I jeszcze mój magiczny sposób na przeziębienia, czyli japońska zupa miso z czosnkiem i imbirem właśnie.

Olavip,
:)
Jemy tabletki, lezymy i się nie dajemy, w końcu to jeszcze tylko 6 miesięcy i już , dobrze, ze są takie fora.:-)

no pewnie nie dajcie się!!życzę wszystkim marcóweczkom które mają jakieś problemy ze zdrowiem aby wsio było ok i za to pół roku będziecie trzymać wasze piękne, różowe i słodkie jak malinki dzieciaczki! Ja to w ogóle jestem jakaś głupkowata, jak wiem że ktoś będzie miał dziecko to cieszę się bardziej od przyszłych rodziców hehe.
co do imbiru - jak najbardziej prawda, najlepiej w ogóle kupić korzeń i ten korzeń do herbaty lub kawy po kawałku sobie wrzucać. Ja tam imbiru nie lubię,ale podobno baardzo wzmacnia!

reklama
Kasiurek - a ile czasu wytrzymuje taka mikstura? ile czasu można trzymać to w lodówce?

u mnie z takiego sredniego korzenia wytrzymala 14 dni ino ze moze by dalej wytrzymala ale ja wypilam haha- wychodze z zalozenia ze lepiej robic np rz na tydzien niz zorbic na miesiac ipo jakims czasie wywalic -kuzynka zawsze chorowala w zime katar po pas powiedzialam jej o tym w zeszlym roku i co juz nie wie co to katar- moze zbieg okolicznosci ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry