reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Tunia mi też ten drugi się podoba najbardziej ;) Mini T y14 tydzień i czujesz ja 17 i moja mała nie chce kopać ;P a ja jestem na etapie wybierania jej kolorystyki do pokoju :) podłoga, ściany - resztę po porodzie tworzyć będę :) jak wam sie podoba tak intensywna kolorystyka - czy trochę przesada??? - mi strasznie - pokój małej księżniczki jaki zawsze ja chciałam mieć (no ale kąt w pokoju rodziców też był super) :)

Pokój dla dziewczynki

reklama
Witam Dziewczyny,

A u mnie pod Wwą dziś cudne słoneczko od rana i się dzieje w ogrodzie, tata przyjechał i sadzi mi cebulki tulipanów, żonkili etc co by na wiosnę cudnie było:-D:-D:-D.

I wreszcie będę mieć schody wejściowe z granitu przed domem a nie beton :)

Co do picia wody to święta racja, że powinnyśmy 2litry dziennie wypijać, choć mi to także idzie kiepsko :no:.

Oj dziś humor mi dopisuje, choć leżeć muszę i plamienie jeszcze jest, ale wczorajsze USG i widok żywej zdrowej dzidzi wynagradza i ładuje energię.

Lina jestem w piętnastym tygodniu :-D W tamtej ciąży poczułam w 16-tym a ponoć w drugiej czuje się wcześniej więc chyba akurat ...
Nie wchodzi link do pokoju :-(

Bożenka
a Ty w którym tygodniu poczułas ruchy ??

Aadka
dwa litry wody to chyba nie tylko mineralna do picia , to też owoce , zupy itd więc może jak by tak zliczyć to by wszyło :tak:

jopal ,doris u mnie jest tak ze i mnie i synowi akcja serc drastycznie wrecz niebezpiecznie spadla - ja nie chce rodzic sn - jakos wole cc, ale o tym juz pisalam wczesniej ogolnie to boje sie tego bolu, szczegolnie boli krzyzowych które mialam stad moje pytanie- myslałam ze jest mniejsze prawdopodobienstwo 80/20 no ale 50/50 hyht. i tk czek mnie rozmow z ginem to raz a dwa slyszalam ze jak boli przy koncu ciazy szef(blizna) to znaczy ze jest to zly znak , ze macica moze sie rozejsc w czasie porodu,co zreszt gin mi mowil na wizycie kiedy pytalam sie czy mamy zielone siatło na starnia

aczkolwiek z drugiej strony jakbym dostla znieczule nie to czmeu nie moge rodzic ale znieczulenie nie kzdemu chyba daja - ja nie mialam znieczulenia w ogole nie mogli mi dac ze wzgledu na dziecko

Aadkamnie tez sie wydaje ze 2 litry wody to ogolny bilans- zupy,soki,herbaty,owoce itd . Nie wyobrazam sobie pic 2 litrow w nocy bym chyba musiala na wc spac !

ale ogolnie musze wma powiedziec ze ta drug ciaza jest zupelnie inna od 1 - w pierwszej na tym etpie juz plus 10 kilo terz 3 wiec ksiazkowo juz nie jem za dwoch a dla dwoch. Mam nadzieje ze max 15 kilo przytyje - a ile tk naprawde to wm powiem po porodzie ;p (tak mnie naszło na wpsomnienia)

Ostatnia edycja:
dla mnie tez drugi bukiet wygrywa! cudnyyy!!

Kasiurek- ten lekarz co mnie badal, to taki mały, gruby, chyba z wasikiem, wygladal mi na jakiegos zboka i jeszcze tak gadal do mnie jak mi tam gmeral' i coooo chcialoby sie do domu wyjsc, tak???

laski ja to wszystko wiem z tym karmieniem po cc, bo przeciez juz raz to przechodzilam, tylko wkurza mnie to, ze to jest pojscie na łatwizne, bo chyba nie chce im sie przynosic dzidziusia do piersi i tyle!
ja mialam nagle cc, co prawda wieczorem, wiec na noc mi ja zabrali, ale ona byla tak opita wodami, ze wymiotowala przez 2 dni i tak nie pila i tak, do piersi przyniesli mi ja juz wieczorem na chwile (jak tylko wrocilam po szyciu), a pozniej rano mi ja znowu przyniesli na chwile, pozniej zabrali do czasu przyjazdu meza okolo poludnia kiedy musialam probowac wstac.
a cene tego mleka to juz w ogole pomijam:no:

aha...ja chce walczyc o to karmienie, bo mam wklesle brodawki i bylo ciezko, walczylam, ale tylko 6 tygodni sie udalo, a teraz jak dzidzius poczuje smoka i butle to watpie, zeby chcial pozniej sie meczyc z wyciaganiem moich marnych brodawek:-(

Kasiurek- jesli pozwolisz to zapytam mojego gina, ale na podstawie Twojego osobistego przypadku tzn. powiem,ze rodzilas wczesniaka nagle tez przez cc i czy teraz to nie jest wskazanie jakies do rozwiazanie przez cc. Bo wiesz jak to jest, zawsze bardzo indywidualnie to rozpatruja.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry