reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

A ja wcinam lody :-D:-D:-D Dzidziusiowi chyba smakuje ;-)

Maria a próbowałaś rozmawiać z gin na temat wieku ciąży - bo ja wiem, że tematu nie odpuszczę po prostu (mam tylko nadzieję, że druga strona - gin czy też w szpitalu - będzie skłonna mnie wysłuchać i rozważyć, co wiem)

reklama
hej dziewczyny jestem w szoku bylam dzisiaj w poradni wczesniakow u mnie w miescie i raz jestem pozytywnie zaskoczona bo tutaj to dziecko badali ;) i odruchy i glowke i nuzki i bioderka i wsyztsko doslownie i co mnie zdziwilo pani doktor jak przeczytala wypis malej ze szpitala i stwierdzila ze to nie mosiwe ze to 31 tc ze ona 3wyglada jak z 35 :szok: nawet sie smiala zebym sobie przypomniala hehe mowila ze z 31 tygodnia dziecko nawet po podaniu na plucka musi byc pod respiratorem i wogule dluzej jest w szpitalu a nie 18 dni i ma wieksze problemy a ona procz anemi niema nic asz doslownie sama sie zastanawialam ze moze jednak bylo wczesniej ale niemozliwe,juz sama niewiem co otym myslec hehe jestem w szoku co prawda ma odchylenia w ruchu ale to i tak jej niewyglada na 31 tydzien sama niewiem czy sie smiac czy plakac masakra doslownie :) eh szmery na serduszku sa ale mamy to obserwowac naczyniaka na glowce tez do obserwacji i tak pozatym to skierowanie na usg mozgu znowu skierowanie do Krakwa do poradni szczepien bo skoro to wczesniak z 31 tygodnia to oni musza podjac decyzje no i morfologia kontrolna i kolejna wizyta 5 kwietnia zebym sie z tym wszytskim wtyrobic :) a tak wogule to dzisiaj mamy 2 miesiace wazymy 3850g i 54 cm wiec rosneeeeee sobie :)

Bozienka no slicznie i jak super wazy:-)

lastpetunia wez sie nie przejmuj tacy sa najgorsi Ciebie zobaczyl z psem i sie przyczepil ciekawa jestem czy wszystkich psow i kotow pilnuje czy nie sikaja i nie robia kupy do piaskownicy tym bardziej ze ty sprzatasz po swoim piesku u mnie na osiedlu tez jest kilka takich osob co bym normalnie .....ach szkoda slow:-)

Bozienka super wieści. I proszę, jak Kornelka ładnie rośnie :-)

Wcianam drugą porcję lodów :szok: (a porcje wcale nie małe)

Mini dokladnie tym samym mnie straszyli 2tyg temu-ze mala nie rosnie:) wiec w poniedzialek bylam na usg wyszlo ze urosla 200g prawie przez 13dni,ale ze glowe ma na 35,5 tyg cialo na 36,5 tyg a kosc udowa na 33tyg-wiec nagle podejrzenie zespolu downa!
W srode poszlam do innego lekarza na usg i sie usmialam bo ten stwierdzil: glowa na 36tyg, cialo 37tyg a kosc udowa 38,4tyg! No wariaci ci lekarze!!! Nie nalezy ich w ogole sluchac i im wierzyc! Jedno w czym ci moi byli zgodni to waga im wyszla 3000-3050g:)

Co do mojego umowionego cc to rozmawialam z moja gin
Ale ona twierdzi ze tydzien w ta czy w tamta to juz nie ma znaczenia i wyciagamy.

och jestem bylam w szpitalu na tych moich wizytach -wszystko dobrze,jest taka pogoda ze plyne :)slonko swieci tylko ja nie mam butow kurcze wszystkie sa zaciasne.chyba nie przyda mi sie kombinezon na wyjscie ze szpitala-a tak mi sie podoba.Mysle o mojej lazanii bo mam jeszcze na dzis i chyba zaraz ja zjem bo dzis ssniadanko bylo u mnie o 5 rano.
vill smaka narobilas jak wracalam mialam wejsc do sklepu i loda kupic ale bylam ostatnio chora i stwierdzilam ze odpuszcze
mini trzymam kciuki bedzie dobrze-lekarz czasem sieja panike
nusia widze ze jednak w domku zostalas
doris jak tam umowa podpisana?

Mini - nas też nastraszyli, bo jak Mały miał skończone 35 tyg to ważył 1960g i też niewiele urósł od poprzednich pomiarów. Tydzień później miał już ponad 2200g, więc waga ładnie ruszyła i wszystko jest w normie. Początkowo szedł idealnie na środku siatek centylowych, później bardzo spadł, ale już waga idzie proporcjonalnie. Najprawdopodobniej będzie drobnej budowy. Chyba po mamie, bo ja miałam przy urodzeniu 2700g, a brat 2600g (a teraz ma 180cm;), ja już znacznie mniej :)) To wszystko bardzo zależy od dokładności pomiaru i tego czy pomiar wychodzi z średniej kilku pomiarów, czy np jednego, który mógł być niedokładny.

Bozienka - super wieści. Mi też się wydawało, że jak na takiego wcześniaka to Kornelka jest duża i szybko ją wypisali. Na Marcówkach 2008 tez miałyśmy wcześniaka ze stycznia i dużo dłużej był w szpitalu.
Ewstra - podpisana :)

reklama
Do góry