reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel mleko kobiece tak wygląda jak woda z mlekiem :tak:... Siara ma tylko inną konsystencję bo bardziej gęstą ....
Na początku wodniste kupki ( nawet z elementami śluzu ) są normalne .

Amandla
fajne takie trio :-)

reklama
Mini super ze wszystko ok:) ja bym tych prochow nie dawala jeszcze.

Lina a jakie masz objawy? Jak to niby wykryto?

Angel- sluz jest normalny w pierwszych tygodniach a i dlugosc ssania :) poczekaj jak za 2-3 tyg nie bedzie chcial z ciebie zejsc to bedziesz na odwrot marudzila:)

Ja jem wszystko z pomaranczkami, truskawkami, lodami czekoladowymi, codziennie jedna czekolada nadziewana orzechami, orzechy, kotlety schabowe, smazone tylko bo innego nie umiem, zupa pomidorowa, kalafior, brokuly, mleko, jogurty- to moj codzienny jadlospis. I nic poza zwyklym bolem brzucha przed kupa jej nie dolega.

Ps:jednego czego spbie musze odmowic to alkohol i papieros:)

Nie wiem Amandla co wszystkie bysmy bez Ciebie zrobiły, zawsze uspokoisz dobrą i rzetelną informacją!!
Polozna oczywiscie zapomniala, ze to dzis ( ....) i juz ma jechac..

Faktycznie gdyby nie te nocki gdzie tez je tyle samo a spi po 3 godziny dzis nawet 4, to bym byla juz pewna, ze cos nie tak.
A tak to mnie to kołuje, ze za dnia je tak krotko, czesc wypluje, co chwile wypuszcza kapturka i marudzi i znowu dostawiam..wiec ile on tam zje..a potem sen krotki..jeszcze ten sluz.. I tak znowu mam do myslenia :-(
A skoro pije tak krotko tylko to wodniste mleko to jak tym sie najadac..
Nie mam wagi ciekawe czy polozna przywiezie ;/ watpie ta jest naprawde masakra.. pierwsza co przyjechala z waga i wogole byla super, a potem znowu ta "moja " ciazowa wziela warte i lipa..

Ooo i dziewczyny, co bym bez Was.. uff

Angel 10 minut to nie jest krótko, przyjmuje się, że jest to czas opróżnienia całej piersi, więc je i wodniste i gęste, więc spokojnie, a jak je 15 minut to już zupełnie nie musisz się martwic, zresztą w ogóle nie masz powodów do zmartwień z tego co piszesz, wsio jest w normie:) ciesz się, że Ci na cycku nie wisi godzinami i broń Boże nie ucz go tego:D
a propos wodnistego mleka ja kilak razy odciągnełam sobie taką 'wodę" i po kilku godzinach w lodówce byłam w szoku jaki na tej wodzie pojawił się kożuszek tłuszczu:)więc nie wszystko jest takie jak nam się wydaje;)

Ewstra u mnie najlepiej działa czas:D
czasami daje się przystawić do cycka, wtedy jej mija, trzymam jej ręke na głowie, żeby miała cieplutko, ale generalnie najskuteczniejsze u mnie jest przeczekanie:)
Jesli to czkawka na skutek zimna, to wtedy ciepły kocyk, ale taka jeszcze się nie zdarzyła:)

hejka :)

mini- dobrze ze u was wszystko okazalo sie ok, ale dusia faktycznie dlugo ma ta zoltaczke u nas minela ok 10 doby...

angel- mleko w cycku zmienia sie dosc czesto, czytalam ze np rano mamy inne mleko i w nocy tez jest inne (bardziej pozywne) moze dlatego dluzej spi w nocy ? zamowilam sobie ksiazke pierwszy rok zycia dziecka autorstwo zbiorowe (16£+3£przesylka) i bardzo fajnie sporo rzeczy jest opisane (jeszcze nie skkonczylam jej ale polecam)
a co do chaty waszej to masakra jakas.... jak dlugo mozecie byc na tym pokoju?

lina - daj znac co i jak? i tez sie zastanawialam jakie sa objawy...

doris- wszystkiego najlepszego dla emilki (spoznione ale szczere :D:D)

u nas bez zmian- byla nasza health visitor- przybieramy ok 250g tygodniowo, no i wszystko w najlepszyp porzadku...

niewiem jak wy maluchy przekonujecie do smokow?!?!(nie to ze mi zalezy...) ale w chwili nocnego zalamania probowalam jej wcisnoc smoka to plula nim heheh niepasuje jej musi byc cyc

co do cieknacych cyckow ja mialam doslownie dwa wycieki....
raz jak kapalam mala i ta stracila cieprliwosc i darla sie a ja cala w nerwach....:eek:

drugi ja T mnie po karku smyral... ja patrze a bluzka mokra:sorry::sorry:

reklama
Ewstra- na czkawkę daje mojemu cyca:-)

kamilaedi- moj tez pluje smokiem. zdarzyło sie moze z dwa razy ze sam sobie cmokał. Super ze Nell ładnie przybiera na wadze.

Lina- a jakie mialas objawy. Mam nadzieje ze wszytko sie wyjasni, i nie bedziesz musiala się rozstawac z maleństwem

Angel - zycze jak najszybszej przeprowadzki

Kasiulka- super ze macie pogode, i najwazniejsze ze dziadki zadowolone

mini- super ze wszytko sie wyjasniło

Amandla - normalnie 3 muszkieterki z gondolkomi. Zawsze się raźnej spaceruje w towarzystwie

A mój synuś dziś spałby tylko u mnie na rekach( klatce) co go przełoże do wózka lub łożeczka od razu pobudka. i tak przez cały dzien nie zrobiłam nic....

Do góry