reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Oj tam oj tam..:-D wszyscy ząbki mają :-)
Z moim kręgosłupem to ja mam od kilku lat problem i lekarz tu nic nie zdziała...jedynie masaże ewentualnie mocniejsze tabletki przeciwbólowe. Przerąbane, bo do piątku rano jestem sama z Krzysiem...jakoś dam radę ;-)
Dziękuję za troskę!

Ostatnia edycja:
reklama
Paulina - ja tylko raz w życiu robiłam pierniczki - jeszcze jak z rodzicami mieszkałam:-p teraz robi teściowa i moja mama bo my i tak na święta wyjeżdżamy więc nie ma sensu:-p
Elutka - zawsze można pierniczka moczyć w kawie/herbacie :-D jak kręgosłup? wytrzymujesz?

uff a my dostaliśmy wypłaty w końcu - nawet nie było aż takiego poślizgu jak się spodziewałam:tak: ale i tak już trochę za późno żeby prezenty przez neta pozamawiać.... trzeba będzie coś stacjonarnie kupić...
jestem juz trochę zmęczona tym ząbkowaniem Lilki... wymioty chwilowo ustały ale jeść szaleńczo nie je... wczoraj np. poszła spać bez kolacji i obudziła się głodna koło północy - mleka nie chciała i trzeba było kaszkę o tej porze jej robić :baffled: ciekawe jak będzie dziś....

KAROLA ja nigdy nie robilam pierniczkow.

Bebilon 1200g w rossmannie za 54,99 ;) i plyn do mycia ciala 3w1 johnsona za 13,99. Kupilam tez mlodej pomadke do ust liliputz za 3,99.

Dziewczyny Wy tu o pierniczkach a ja tak lubię wszelkie wypieki :-p tylko piec ich nie umiem a tu co wynajmujemy nawet piekarnika nie mamy. Na szczęscie u rodziców sobie pojem serniczków, szrlotek itp. A od nowego roku skalpel z chodakowską ;-)
Test wyszedł mi negatywny więc w sumie dobrze tylko co z tym okresem, kiepsko się czuję przez to, ból głowy itp. Myslałam że dziś się przewietrzę trochę a młody mi w dzień 3 godziny(!) spał i jak wstał ok. 15 to obiad i już nie było sensu iść...
Co do mleka to ochroniarz w rosmanie mówił mi że bebilon tez się powoli kończy w magazynach i że z tym mlekiem to jakaś grubsza afera jest, za dużo zatruć było, jakaś feralna partia wyszła w pewnym przedziale wiekowym.
Elutka zdrówka!

MISZA to co juz nie bedzie bebilon produkowany? Cholera, pewnie znowu bedzie problem jak na poczatku roku. Tylko wtedy mleka poczatkowego nie bylo

Paulina - pierniczki to nic trudnego :tak: też dziś byłam w Rossie - kupiłam sobie krem do rąk Garniera bo mam okropnie suche i popękane... ale to wina kiepskiego płyny do naczyń jaki M. ostatnio kupił:baffled: jak kupuję balsam do mycia naczyń to nie jest najgorzej:tak:
Misza - ja piec niby umiem ale robię to rzadko bo jakoś ostatnio nie mam czasu.... na roczek upiekłam tort i wyszedł mi rewelacyjnie:tak: a robiłam taki z m&m'sami na wierzchu:tak: skalpel zaczęłam robić rok temu ale jakoś nie miałam mobilizacji i po kilku razach odpuściłam:-p dobrze że test wyszedł po Twojej myśli... przejdź się może do gina co? ale spóźnianie się @ może być spowodowane stresem.... moja koleżanka miała niezawodny sposób na "wywołanie" okresu - nalać do miski dobrze ciepłej wody i mocząc w niej nogi popijać czerwone wino - ponoć zawsze na drugi dzień @ przychodziła.... sama nie miałam sposobności wypróbować:-p

dziewczyny macie może jakieś pomysły na prezent pod choinkę dla teścia? chciałam mu zamówić koszulkę z napisem "Najlepszy dziadek" lub podobnym ale trochę za późno wypłaty dostaliśmy i boję się że przesyłka mogłaby nie dojść....

KAROLA w Hucie w DH Wanda jest stoisko z takimi koszulkami ;) napewno ten sposob jest niezawodny hehe nastepnym razem wyprobuje :D tfu, tfu oby nie.

My ogladamy pierwsza milosc, o 19 kapiel, kolacja, rozmowa z tatunkiem i do spania :)

Paulina nie wiem jak to z tym mlekiem będzie ale hipp 3 i 4 nie znajdziesz już w sklepie, niby zmieniają formę, produkcja ciągle trwa-tak piszą na forum ale ile w tym prawdy....
Karola Ty się nie przejmuj, że Lilka mało je, taka jej uroda po prostu, moja siostra też ma niejadka 3 miesiące starszego i on jeszcze 10 kg nie waży. jedyne co to banany lubi i to zawsze zje a z resztą problem, no ale zdrowy. A sposób z winem-mniam. Może uda się dziś wypróbować :-) wiem, pójdę do mojego gina ale to aż w lutym jak wrócę z ostrołęki bo teraz to się nie dostanę, 3 tyg. wczesniej trzeba się zapisywać no chyba że jesteś w ciąży. Ja już tak miałam, że mi niby jeden okres przepadał, torbiele miałam najajniku, same się rozchodziły ale zawsze to ma wpływ na okres a nie każdy lekarz potrafi to dostrzec więc poczekam na mojego póki nie jest ze mną aż tak zle. A co do prezentu to ja tez się tak spózniłam z prezentem, chciałam tacie zamówić kalendarz z wnukami: Ignacym i Frankiem ale trzeba było myśleć o tym z tydzień temu i też teraz nie wiem co dziadkowi kupić.

A mój igo leworęczny się szykuje...chciałabym żeby chociaż pisał prawą ale on wszystko w lewą rękę bierze:baffled:

MISZA leworeczny nie znaczy gorszy :) moja Nikola tez sie nie leworeczna zapowiada, wszystko lepiej nia robi. Ja to wogole nie mam pomysl na prezenty, nawet nie wiem co A. kupic...

reklama
Wiem Paulina ale jakoś mi się wydaje, że dziecku leworęcznemu trudniej nauczyć się pisać (zaciera sobie ręka co dopiero napisało), wiadomo pozniej nie ma to już znaczenia.
Mój. J. dostał ode mnie spodnie, od teściów dostanie skarpety (w pracy miał takie buty, że mu we wszystkich skarpetach dziury porobiły) i gacie, od szwagierki ksążkę jak piec chleb (sam chciał). Jakbyśmy mieli więcej kasy to można by się bylo pokusić o jakieś lanserskie sprzęty i gadżety ale że bida to potrzebujemy praktycznych prezentów. Mi J. już zafundował nowe oprawki do okularów więc i tak dla nas duży wydatek. Ignacemu ostatnio kupiłam lalkę szmacianą w smyku bo miałam rabat, niech się uczy macierzyństwa ;-)

Do góry