reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
madziarra Femibion nie zawiera dokładnie kwasu foliowego, tylko Metafolinę i może stąd ta niezgodność. Poza tym Femibion 1 zawiera chyba większą dawkę tej substancji, Femibion 2 ma mniej Metafoliny, bo na dalszym etapie ciąży nie potrzeba jej już tyle.
Ja ufam swojemu ginowi i wierzę, że wie co robi, a wyraznie mówił, żeby brać tylko Femibion

augustynka szczerze, to wcale nie brałam tego pod uwagę. Nie wiem tylko, czy miejsca by wystarczyło na taką kuchnię bo łącznie na salon i kuchnię mamy przeznaczone
40 m2 i dlatego tak intensywnie zastanawiam się nad salonem z aneksem.

paulusia popieram w 100%

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
co do witamin zaczęłam je brać ja tylko dowiedziałam się o ciąży (wcześniej brałam ok 3mc folik) i na pierwszej wizycie gin. powiedział mi że mam na razie odstawić witaminy i do końca i trymestru brać tylko folik. Może to dlatego, żeby nie zwiększać mdłości?

stokrota - ja mam kuchnię z aneksem - taki miałam już projekt mieszkania, tak jak dziewczyny piszą są plusy i minusy, ale ścianka przesuwna jest świetnym rozwiązaniem niwelującym większość minusów:)
MamiDo - jak Cię dopadają złe mysli najlepiej się czymś zajmij, żeby sobie nie rozkręcać, wyjdź na spacer, poczytaj coś, pograj w pasjansa - pajączka - mi pomaga:)
g-agnes - dzidzia ma tyle ile ma mieć, więc się nie martw:)
Madziara - Twój mąż musi gdzieś daleko pracować, mam nadzieję że da radę przyjechać w okresie kiedy będzie poród, żebyś nie była sama.

justynaj u mnie wygladalo to tak, zaraz jak skonczylam studia moj piekny wzial urlop i pojechalismy do Zakopanego gdzie bylo chlanie dzien i noc w duzych ilosciach do tego ponad paczka papierosow dziennie, wlasnie w Zakopanem w ciaze zaszlam co nam nawet by do glowy nigdy nie przyszlo, potem po powrocie znowu chlanie, bo jego matka dostala bimbrownice na urodziny i pedzila bimber i byly imprezy rodzinne, potem przyplatalo mi sie zapalenie okostnej i bralam silny antybiotyk 4 razy na dobe i ketonal forte w duzych ilosciach, jak skonczylam brac antybiotyk to wysypala mnie opryszczka, w dalszym ciagu palilam ponad paczke dziennie. Jak miesiaczka zaczela sie spozniac to nawet nie myslalam ze moge byc w ciazy, bo to bylo dla mnie niemozliwe, tyle lekow i alkohol do tego wczesniej. Zrobilam test ciazowy, wyszly dwie kreski i bylam przerazona co to bedzie za dziecko i czy w ogole cos z tego zarodka bedzie. Ale kazde kolejne badania pokazuja ze wszystko jest w porzadku, dzidzia rozwija sie zdrowo. Antybiotyki i leki nie zaszkodzily, lekarz sie bardziej bal tej opryszczki, ale okazalo sie, ze tez nie dala rady zaszkodzic dzidzi. takze jak czytam o tych wszystkich witaminach przed itp to mi sie wydaje ze moj dzidzius jest jakims cudem...

julianna cieszę się że już jest ok i dużo odpoczywaj :tak: stokrotta ja na temat kuchni mam takie samo zdanie jak aniaw -lepiej zamknięta bo po co ci te całe zapachy w domu- a nie zawsze są przyjemnie...i skrępowanie przy gościach a tak to zamkniesz kuchnie i nikt nie widzi bałaganu:-) juatynaj ty masz kuchnie na biało? ja bym chyba ciągle ze ścierką po niej latała:-D agustynka sala piękna a moja siostra brała ślub w czerwcu i od osoby płaciła 165 bez ciast,owoców, napojów i wódki a auto mieli retro-totalne cudo:-) a co do witamin to jeszcze nie biore bo pani doktor powiedziała że jeszcze nie trzeba a kwas foliowy biorę od marca a byłam u mojej lekarki rodzinnej i przebadała mnie ogólnie tj. ekg, ciśnienie,osłuchała i dostałam skierowanie do żylnego bo mam początki żylaków :-( a badania krwi są ok i mogę mieć mało płytek bo to podobno częste w ciązy:tak: miłego dnia kochane :-***

Ostatnia edycja:
witam

ja jestem dziś wściekła bo jutro mi się kończy zwolnienie, mój lekarz gdzieś wyjechał, ale miał byż jeszcze inny w poradni, dziś zadzwoniła położna z poradni że tamten jest sam w szpitalu i w ogóle nie przyjdzie do poradni, więc kicha, mogę ew. w poniedziałek tam pojechać, akurat jakaś babka przyjmuje to jak jej się zechce to mnie przyjmie i może mi wystawi zwolnienie, ale to jest pod znakiem zapytanie, więc nie wiem czy w poniedziałek nie pójdę do pracy!?!?!

Robaczek- a jakbyś poszła do rodzinnego? Niechby Ci na przeziębienie jakieś wypisał do dnia kiedy wróci Twój gin-nie wiem sama, tylko tak kombinuję...

Robaczek a sprobuj wykombinowac tak, zeby ci z poniedzialkowa data wystawili w poniedzialek a do pracy zadzwon, ze dostarczysz zwolnienie we wtorek. walcz kobieto.no chyba, ze tesknisz za swoimi kolegami z pracy;-)
Ziewaczka dzieki za opis sytuacji. ja w poprzedniej ciazy tez dopiero dowiedzialam sie 10 dni po spoznieniu okresu.wogole nie przypuszczalam, ze moge byc w ciazy, zaszlam przez stosunek przerywany. i tez ladnych pare piwek wypilam, lykalam tabletki przeciwbolowe a potem sie przerazilam jak zobaczylam 2 kreski. poszlam do lekarza, a ona mowi, ze mam sie nie przejmowac, ze na tym etapie ciazy to nie moglo zaszkodzic. natura jest jednak perfekcyjna!
no dzidzia oczywiscie urodzila sie zdrowa.
a mysle sobie, kazdy nasz maly brzdac w brzuchu to prawdziwy CUD!!!

Zeberka ta na zdjeciu to nie moja kuchnia bo nasze sciany sa jeszcze w stanie surowym, ale w poprzedniej mielismy biale sciany poza miejscem nad kuchenka- byla taka metalowa ochrona. i funkcjonowalo to bardzo dobrze. do tego stopnia, ze jak sprzedawalismy mieszkanie to przetarlam sciany scierka i wygladalo jak po pomalowaniu.farba byla zmywalna. a w kuchni bylo o dziwo najmniej plam!
mnie podobaja sie nowoczesne, proste i funkcjonalne kuchnie.mam wtedy wrazenie, ze jest po prostu czysto. a powiem ci tej powierzchni scian w samej kuchni jest malo, moze 2 m nad blatem a z drugiej strony jest "powietrze" nad murkiem, takze nawet nie ma gdzie sie brudzic:-)
nic biore sie za sprzatanie.mam wilczy apetyt dziewczyny im wiecej jem tym jestem bardziej glodna:tak:

reklama
stokrotta a myslalas, zeby zamorowac kuchnie, ale zostawić przejście bez drzwi, taki wiekszy luk ?? moja teściowa ma tak w mieszkaniu (gdzie ja tez mieszkam) i to nam sie sprawdza, bo jednocześnie kuchnia jest odgrodzona, ale otwarta na salon, wiec 2w1 ;)

ja w naszym mieszkaniu chce zrobic taki barek, cos jak murek justynaj ale z szerokim blatem, co bedziemy na codzień używać jako stół. da nam to dodatkowe polki, blat oraz częściowo zakryje kuchnie i podłogi w kuchni, które często sie nam brudza ;)

Do góry