reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogorszenie snu u 14 miesiecznego dziecka

Flapi2024

Zaciekawiona BB
Synek prawie 14 miesięcy. Od niedawna zaczął źle sypiać w nocy. Siada, kreci sie i rzuca po całym łóżeczku. Biorę go do siebie bo uderza głową o szczebelki łóżeczka ale u mnie w łózku jest to samo. Skrócił mu sie sen nocny. Do niedawna spał Od 21.00 do 8 rano. Teraz spi Od 21 do 6.30 gora 7.
Plan dnia pobudka 6.30 lub 7 to wtedy drzemka ok południa (wcześniej trwała nawet 3 godziny) teraz 1.5 godz max ale rzadko 2. Sen nocny 21. W dzień więcej marudzenia. Synek uczy sie chodzić ciage chce byc oprowadzany. Co może byc przyczyną pogorszenia snu? Ostatnio wybiły mu sie dolne 2 jeśli chodzi o zęby i wydaje mi sie ze na razie z zębami spokój.

reklama
Synek prawie 14 miesięcy. Od niedawna zaczął źle sypiać w nocy. Siada, kreci sie i rzuca po całym łóżeczku. Biorę go do siebie bo uderza głową o szczebelki łóżeczka ale u mnie w łózku jest to samo. Skrócił mu sie sen nocny. Do niedawna spał Od 21.00 do 8 rano. Teraz spi Od 21 do 6.30 gora 7.
Plan dnia pobudka 6.30 lub 7 to wtedy drzemka ok południa (wcześniej trwała nawet 3 godziny) teraz 1.5 godz max ale rzadko 2. Sen nocny 21. W dzień więcej marudzenia. Synek uczy sie chodzić ciage chce byc oprowadzany. Co może byc przyczyną pogorszenia snu? Ostatnio wybiły mu sie dolne 2 jeśli chodzi o zęby i wydaje mi sie ze na razie z zębami spokój.
Ja obstawiam skok rozwojowy :), nowe umiejętności itp u moich dzieciaków zawsze pogarszał się sen tzn był krótszy sen nocny i drzemki, po ok 2 tygidniach wracało to do normy :).

Jeśli uczy się chodzić, to tez może byc przyczyną gorszego snu. Dzieci kiedy zdobywają nową, ważną umiejętność, to ich mózgi jakby pracują na pełnych obrotach, gorzej wtedy śpią.
Poza tym ze spaniem to jest tak, że są okresy kiedy śpią pięknie a potem nagle bach i pogorszenie. To normalne.

Do góry