reklama

pokoik/kącik dla Maluszka

Ja nie słyszałam nic żeby łóżeczko nie mogło stac pod ścianą, zresztą u nas nawet nie ma takiej mozliwości. Chociaż pewnie coś w tym jest że jak się podchodzi do dziecka z różnych stron to lepiej dla jego rozwoju. Za to że nie powinno stać przy kaloryferze to prawda, zimą kaloryfery gorące i dziecko może się przez to za bardzo zgrzać.

reklama
U nas łóżeczko stoi pod ścianą, innej możliwości nie mamy, w niewielkiej odległości jest okno i kaloryfer, zobaczymy jak się to będzie miało w praktyce, u nas ogólnie jest bardzo gorąco w okresie grzewczyn, praktycznie całą zimę mamy pootwierane okna. Na szkole rodzenia położne mówiły że łóżeczko może stać w pobliżu okna jeśli nie będzie się robić przeciągów. Widać są różne opinie na ten temat jak w każdym przypadku

Materac mam ułożony gryką do góry , odwracamy kokosem po 6 miesiącach.

Igocencja na watku wyprawka dla dziecka jest napisane zupelnie na odwrot. Tez mam tak polozone jak mowisz, ale niby kokos ma byc na poczatek a pozniej te ziarenka.
Dzieki wam za rady, ja mam lozeczko na scianie przy oknie, jest ustawione tak zeby maluch przodem patrzal do drzwi i widzial kto wchodzi.
Co do grzejnikow i okien to pomysle czy da sie to jakos poprzestawiac choc ciezko bedzie.

na pewno najpierw kokos bo jest twardszy i dziecko sie w nim nie zapada a taki maluszek ma przecież kręgosłup giętki niesamowicie a dopiero potem jak wyrobi mięsnie to gryka.

A co do łózeczka to nioe moze stać przy kaloryferze szczególnie zimą ani przy oknie bo będziecie chciały je rozszczelnić czy uchylić jak sie zrobi za gorąco a tu będzie wiało na dzidziusia. A co do ściany nie ma przeciwwskazań. Można przecież malucha kłaść raz w jedną raz w drugą stronę by stale nie leżał na jednym boczku. Ja tak robiłam i źle to Kini nie wyszło. my postawiliśmy nasze łózko pod oknem a dopiero potem łózwczko malucha. Jak na mnie nawieje w nocy to pikuś ważne że mi dziecka nie zawieje.

Madzia fajny pokój maja Twoje dzieci:-)

Big Child ja tez pierwsze słyszę ze nie mozna przy ścianie, natomiast przy kaloryferze zdecydowanie nie ze względu na wrażliwa sluzowke. Ja przy Majci miałam łóżeczko przy ścianie i teraz bedzie tak samo. A. złożył juz łóżeczko wiec jak bede miała chwile to zrobię fotki i pokarze jak to wyglada u nas.

Co do materaca jak juz dziewczyny pisały na 100% kokos.

Dziękuję za komplementy.Tapeta dla dziewczynek już powoli jest nie na czasie no i też dziewczynki w niektórych miejscach ją poobdzierały.Ale na remont teraz nie mamy no i trzeba odczekać aż maleństwo podrośnie.
Ja też nie słysząłam żeby nie stało przy ścianie co u nas jest nie możliwe jak widac na zdjęciach ;-)
Moja teściowa jedynie ma taki przesąd że nie można spać nogami w strone drzwi :-D

reklama
nanusia, Magda przytulne macie pokoiki :-)

A to kącik naszego dzidziolka, pusta ściana przy łóżeczku zostanie zagospodarowana jak się rozstrzygnie chłopiec czy dziewczynka ale plany już są :-):

DSC01692.jpgDSC01700.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry