reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polecam/Odradzam

gdybym miała kupować fotelik w przdziale 9-36 kg to kupiłabym Britax Evolva - mają bardzo dobre oceny w testach bezpieczeństwa
no i ja go oglądałam na żywo i przymierzałam do niego Piotrka - naprawdę fotelik fajny :tak:

a fotelik mam Maxi Cosi Tobi 9-18

reklama
My wlasnie posiadamy Britaxa Evolva 9-36 kg. I jak na razie sie bardzo dobrze sprawdzazarowno w krotkich jak i bardzo dlugich podrozach.

Falbala nie kupowałabym tego fotelika na Twoim miejscu :no: Moim zdaniem dziecko powinno być przypięte osobnymi pasami będącymi częścią fotelika. Roczniak to zbyt małe dziecko, aby mogło korzystać z "dorosłych" pasów.

w testach bezpieczeństwa ocena właśnie bezpieczeństwa użytkowania tego fotelika to 2 - mało :-(
zajrzyj na www.fotelik.info
albo na konkretny link http://fotelik.info/pl/testy/Chicco Max/grupa/rosnaco/index.html

U nas maxi Cosi Tobi, ale tez do 18 kg.
I kurcze pieczone, wczoraj mialam problem, zeby wcisnac Mateuszka w cieplej kurtce. Pomimo, ze on 11 kg wazy. No ale nnic. Cos wymyslimy.

my mamy maxi cosi priori i nie mialysmy problemu z zapieciem w zimowej kurteczce tylko pasy trzeba bylo przelozyc i jest ok. Za to mamy inny problem bo mamy dosc maly samochod i nie moge w pelni rozlozyc fotelika jak mala zasnie :no: i wtedy czasem glowka jej opada :angry: poza tym potrafi niezle kopac w przednie siedzenie (fotelik oczywiscie jest za siedzeniem kierowcy)

Nocka - a dlaczego jest za siedzeniem kierowcy?
Kurcze, u mnie siedzi za fotelem pasazera. Lepiej go widze i w ogole pewniej sie czuje jak jest po tej stronie. To zle????

Nocka - a dlaczego jest za siedzeniem kierowcy?
Kurcze, u mnie siedzi za fotelem pasazera. Lepiej go widze i w ogole pewniej sie czuje jak jest po tej stronie. To zle????

z tego co wiem to miejsce za kierowca jest najbezpieczniejsze, bo w przypadku jakiegos powaznego wypadku kierowca odruchowo chroni "swoja" strone.

reklama
Do góry