reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polecam/Odradzam

reklama
A swoją drogą polecam Głęboko oczyszczający krem do mycia twarzy - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje peeling rozgrzewający, po trzykrotnym użycia skóra zupełnie się zmienia.

A chciałabym zapytać czy któraś z Was robiła sobie peeling kwasami ??
Na allegro kwasy i neutralizator mozna kupić za około 200 zł, a zabieg w gabinecie kosztuje od 1000 - 1500. Troszkę się boję sama zaryzykować ale na wiosnę mnie kordzi aby sobie buzię odświeżyć. Jeżeli któras z Was to robiła to proszę o radę, jak dokładnie to wykonać. Boję się abym nie popaliła sobie twarzy.

Majka, a nie mozesz zakupic tych kwasow na allegro i isc do jakiejs kosmetyczki tego zrobic? U nas bez problemu mozna chodzic czy do fryzjera czy do salonu kosmetycznego z wlasnymi produktami i wtedy placi sie tylko za usluge (wiec duzo taniej).

Niestety :( U nas albo korzystasz ze wszytkiego albo z niczego.
A ja mówię to o większym stężeniu (25, 50, 70 %) w sumie to waham się pomiędzy 25 a 50 i niewiem czy 25 nie będzie za słaby a znów 50 za mocny.

Majka, powiem Ci szczerze, ze balabym sie sama dzialac sobie na twarzy kwasami, bo mozna sobie niezle skore popsuc :baffled: A nie masz jakiejs zaprzyjaznionej kosmetyczki, ktora moglaby Ci to zrobic u Ciebie w domu?

ja tez mam te zabezpieczenia z IKEA i leza .... w szufladzie. Nie mam pojecia jak je zamontowac. Zupelnie nie pasuja do moich szuflad. Albo tylko tak mi sie wydaje.

Majka odradzałabym Ci samej robić sobie zabiegi z kwasami, bo możesz sobie zepsuć cerę. to jednak powinna robić doświadczona osoba. zbyt duże ryzyko.

a ja z kolei mogę polecić kremy do twarzy Vichy, zwłaszcza Myokine Fusio (na noc). bomba. świetnie nawilża i wygładza. niestety kosztuje ok. 60 zł, ale starcza na długo, bo ma aplikator.
ja wszystkie inne kremy wyrzuciłam w diabły, bo testowałam wiele i żaden nie potrafił mi tak nawilżyć skóry jak właśnie Vichy. mam też na dzień Thermal T1, ale słyszałam, że już go nie produkują a mi się kończy.
teraz będę zbierać kasę na krem pod oczy bo mam próbkę i już po kilku dniach stosowania widzę, że działa :tak:

reklama
a ja lubie dermike. tez testowalam tysiace kremow i tych tanich i tych drogich. Ale w koncu Dermika wygrala. Bardzo wydajne sa te kremy. Stosuje na noc, na dzien i pod oczy serie PetidIQ.
Poza tym mam swoja stala kosmetyczke, p. Dorotke. Cudna kobieta. Jak od niej wracam to jak nowo narodzona i twarz po zabiegu u niej wyglada duzo, duzo lepiej przez dlugi czas.
Na poczatku chodzilam do niej co dwa tygodnie, a teraz wystarczy ze wpadne raz na kilka miesiecy, wyczysci, nawilzy, zaproponuje kremy i spokoj na nastepne miesiace.

Wlasnie sie do niej wybieram w przyszlym tygodniu.

W ogole to ja sie przywiazuje do ludzi ;-) Mam od kilku lat ta sama kosmetyczke, ryzjerke i manikjuzystke ;-) No i wreszcie znalazlam ginekolozke, ktorej juz nie opuszcze ... hehe

Do góry