reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polecam/Odradzam

kochane juz dawno zamierzałam zapytać ale zawsze zapomniałam

w czasie ciaży strasznie zrogowaciały mi pięty, wyglada to okropnie, caodzienne moczenie, kremowanie , ścierani nic nie pomaga...skóra az peka:no:próbowałam chyba wszystkich kremów i masci...jedyny krem który pomógł troszke ale na krótko to ten z schoola na 7 dni ale jak tylko sie skończył to znowu zaczeło wszystko pękac...bo skóra nadal była sucha i twarda...
juz nie wiem co mam stosować w lato w klapeczkach i spodniach jedynie bo wstyd zwłaszcza jak sie zakurza to wyglada jakbym 2 lata nóg nie myła:wściekła/y:

reklama
ja stosuje rozne kremy, lubie w malych opakowaniach jak garniera(rozowy) czy dove, bo moja skora szybko sie przyzywczaja do kremu

pod oczy mam z AA, dopiero stosuje ale czuje juz po kilku dniach,ze skora wokol oczu jest napieta, wczesniej smarowalam kremem ze swietlikiem

Mada a może powinnaś łykać witaminę A+E oprócz smarowania pięt? no i kremy też z tymi witaminami, bo najwyraźniej brakuje Ci tego składnika w diecie.

Mada a może powinnaś łykać witaminę A+E oprócz smarowania pięt? no i kremy też z tymi witaminami, bo najwyraźniej brakuje Ci tego składnika w diecie.

Leyna łykam skrzypowite i nic... wogóle jakos sie posypałam po ciąży, paznokci 0, włosy sa bo sa , twarz szkoda gadać a te piety masakra:no::no::no:
a może kupie sama A+E, tak zrobie już dzis mam nadzieje ze cóś pomoże

Leyna łykam skrzypowite i nic... wogóle jakos sie posypałam po ciąży, paznokci 0, włosy sa bo sa , twarz szkoda gadać a te piety masakra:no::no::no:
a może kupie sama A+E, tak zrobie już dzis mam nadzieje ze cóś pomoże

ja slyszalam,ze takie piety wychodza u osob, ktore nie wchlaniaja wapnia lub magnezu (ktorys z nich)

tylko jest jeszcze jeden szczegół który mnie dość niepokoi , nie wiem może przesadzam ale czy moze to byc dziedziczne?? bo mój tata i obie jego siostry tez maja takie "fajne "pięty a też "dbaja" o siebie:baffled:
spytam dzis w aptece:confused:

Jezeli chodzi kremy to ja stosuje na codzien tluste, np. z Ziaji maslo kakakowe albo oliwkowy (musze nakladac tlusty krem, bo sie potem "luszcze" :-p). Na noc kremuje sie Nivea z puszki (ten najpopularniejszy). Pod oczy kremow nie uzywam jeszcze, ale mysle, ze za niedlugo zaczne :-p:-)

Mada, a moze lekarz rodzinny przepisalby ci jakas masc robiona wlasnie z wit. A i E na te piety? Albo zapytaj doswiadczonej kosmetyczki o jakies mocno nawilzajace i regenerujace skore piet kosmetyki.
Kosmetyczka dala kiedys mojej mamie (bo tez ma ten problem) probke takiego serum - normalnie 2 razy uzyla i piety byly nie do poznania :tak:

reklama
a ja próbowałam przeróżnych kremów, niestety vichy i nivea nie na moją cerę, obydwa mi się "ważą" na twarzy (tzn. zaczynają się robić grudki) ale jedna firma mi zawsze pasuje: eris, wszystkie odmiany tych kremów są dla nie dobre;-)

Do góry