reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

Dziewczyny, a ja ODRADZAM krzesełko Corrado Kubuś lux

Zalety:
- bardzo wygodne siedzisko kubełkowe, odchylane do tyłu w 3 poziomach.

Wady:
- szelki: tandetne, cienkie, niezabezpieczone ochraniaczami przy twarzy
- zapięcia plastikowe: twarde i kwadratowe, płaskie, więc nie są zbyt bezpieczne; zapięcie główne ma takie wypusty, w które mała wsadziła palec i nie mogła wyciągnąć :/
- podłokietniki: bardzo nieregularny kształt, mała macha rękami jak opętana i tylko czekam, kiedy będzie płacz, jak się uderzy
- zawias rozkładający ustrojstwo jest niedopracowany - męczę się przy rozkładaniu, a blokowanie pozycji wymaga walenia dłonią w zaciski
- kółka niby są, ale w praktyce nawet zmiana kierunku, nie mówiąc o jeździe, jest wyzwaniem
- stolik dopina się tylko przy maksymalnie pionowej pozycji fotelika.

To prezent, i nawet nie taki znów tani, ale co z tego, skoro... bubel :/

Ostatnia edycja:
reklama
lysa jak dla mne fajna ta 1 i 3 1 fajna,ze karuzelka,lecz moze szybko sie znudzic;/
a 3 fajna bo ma kwadratowa mate,a co za tym idzie troszke wiecej cm do turlania.

A ja chciałabym Wam polecić matę edukacyjną Fisher Price Safari http://www.youkids.pl/muzyczna-mata...t=7726#nclid=26e5118d3a63f7b334d6545930ab6d2c
Jest świetna. Kilka melodyjek, są też odgłosy "przyrody", ciekawe zabawki, które można zmieniać-ja to robię z zabawkami, które już mam np. gdy znudzi się jakaś zawieszam w to miejsce na kółku grzechotkę. Jest piękna, kolorowa, duża.
Bujaczek Bright Starts
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/62/36/19/2162361999
Zawieszki: gryzak, grzechotka i lusterko-biedronka. Nie znudzi się tak szybko jak same pluszaki.
Krzesełko do karmienia Tobi Toy's na kółkach-dobrze się prowadzi, nic się nie blokuje. Są blokady w razie potrzeby ;)Krzesełko można złożyć i zajmuje wtedy mało miejsca. Siedzisko jest regulowane, regulowana jest również wysokość. Posiada oczywiście pasy bezpieczeństwa. Posiada podnóżek. Pod krzesełkiem jest materiałowy koszyk np. na zabawki. Wykonany jest z praktycznego materiału, łatwo się czyści.
Tacka:stabilna, regulowana, wyjmowana, ma wgłębienie na kubek, sztućce i talerzyk, jest podwójna.
Nie mogłam niestety nigdzie znaleźć fotki-być może jak będę mieć czas to wstawię foto swego krzesełka.

Kupinosia, nie miałam okazji testować w aucie, ani nie mam porównania, ale sprawdzałam dzisiaj w domu, w słońcu i dość skutecznie redukują ostre światło. Otwór z przyssawką zabezpieczony jest metalowym kółeczkiem. Wszystko wygląda ok i mam nadzieję, że tak będzie :)

Dziewczyny mialam napiisac opinie o wozku jak juz troszke pojezdzimy... a wiec z czystym sumieniem POLECAM! prowadzi sie naprawde super lekko, jest wygodny dla dzicka i dla matki:)

Wczoraj posadzilam Lenke do krzeselka do karmienia BOBOLINO jak bylysmy w kuchni, bo gotowalam. Lena tak sie cieszyla, ze masakra hahah spodobalo jej sie chyba, ze siedzi na wysokosci.
Krzeselko ma pochylane siedzisko, wiec nie meczy pleckow dziecku; sa kola i moglam z mała po calym mieszkaniu sie przemieszczac.
Takze rowniez polecam, jestem zadowolona.

W sobote pokupilam deserki z bobo fruta (nie wiedzialam, ze z tej firmy sa) i moim zdaniem przebijaja te z hippa, bobovity i napewno gerbera.

jakie polecacie pieluszki do pływania? W sobotę ruszamy z Emilką nad morze i chcę jej kupić pieluszki do wody bo na pewno będzie siedziała w baseniku i wchodziła do wody, a chciałabym, żeby były dobrej jakości.

reklama
ja kupuje od samego poczatku Kamilowi pieluszki na basen z rossmana, małej tez je kupiłam i naprawdę są fajne, a cenowo opłacają się dużo bardziej niz np. haggies.
kosztują chyba 19.90 za 10-12 szt zalezy jaki rozmiarek:)

Do góry