reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

My używamy dady i pampersy zielone. Jeszcze mieliśmy raz pieluchy z lidla. Mikołaj toleruje póki co wszystkie. Wiadomo, że pampersy są najlepsze, ale ja bardzo chwalę sobie dadę-cena dla mnie super i chlonność też ok.

reklama
Inka zrob krochmal i potem rozciencz go w wodzie i przemywaj pupcie i moszne tym, a pozniej wycieraj do sucha i zasypuj maka ziemniaczana:) To u nas najlepszy sposob na pozbycie sie odparzenia.

Ja chusteczek używam do wytarcia buzi np po obiadku, do pupy kupuję te duze platki kosmetyczne i namaczam je przegotowaną wodą i tak wycieram Alanka. Natomiast z lenistwa chusteczek uzywa moj M, dlatego zawsze mamy w domu. Najlepsze wg mnie są bambino, są miekkie, dobrze nawilzone i ladnie pachną. I Pampers zielone tez sa ok. Ostatnio bylam w lidlu i kupilam jedną paczkę sofino czy tak jakos sie nazywaly i porazka totalna... Tez wycieram nimi monitor, lawe... :D A tymi bambino jeszcze zmywam sobie makijaż ;-)

U nas od samego początku królują chusteczki Huggies Pure i takie zielone. Są często w promocji, ale ogólnie jak dla mnie super wilgotne i nigdy nie uczuliły :)

Pampersy - tylko pampers active baby, niestety inne uczulają i odparzają Kalinkę, wypróbowałyśmy dady, sleep&play i rossmanowskie.

U nas chusteczki Pampers zielone albo pomarańczowe a w PL jak byłam używałam jeszcze Wickies czy jakoś tak z Kauflandu :-)

Co do pieluch to wypróbowaliśmy Hugis i lidlowe Tojours i uznaję za porażkę bo przeciekają dlatego lidlowe używam po domu nieraz bo mam troszkę ich teraz używamy Pampers Activ Fit albo Activ Baby i jestem zadowolona.

reklama
Inka u mnie w rossmanie te skarpeteczki zawsze lza w dziale z takimi duperelami typu butelki, smoczki, jakies zabawki, gryzaaki, szczoteczki... ale dopatrzylam ze te z rosmana maja tylko antyposlizgi na stopce od dolu.

Do góry