reklama

Położenie główkowe

anita914

Początkująca w BB
Hej dziewczyny kiedy wasze dzieci były ułożone główka ku dołowi? Jestem w 30tyg i3dni dzidzia była odwrócona 26tc główka w dół wczoraj byłam na wizycie i znowu się obrociła pupa w dół :( martwię się bo chce rodzić naturalnie. Macie jakieś sprawdzone ćwiczenia żeby pomóc dziecku się obrócić.
Pozdrawiam ❤

reklama
Rozwiązanie
N
Tak naprawdę dziecko może zrobić psikusa i obrócić się przed porodem w jedna lub drugą stronę.
Jednym ze sposobów jest pozycja na kleczkach, miednica wyżej niż ramiona, i tak bujać się kilka razy dziennie, można np na kanapie tak robić, że kolana ułożone na siedzeniu a ręce i głowa przy podłodze, podskoki i bujanie na pilce też moze tutaj pomoc, bardziej "śmiesznym" sposobem jest muzyka i światło przy kroczu. Wydaje się niemożliwe ale dzieci ciągnie do odłglosów i promieni światła które przenikając przez powłoki więc mosna by tak skłonić malucha by się obrócił. Osobiście nic z tego nie sprawdziłam bo nie miałam potrzeby ale na szkole rodzenia dwie dziewczyny miały dzieciątka odwrotnie dosyć długo a po tym jak położny zaproponował te...
Hej dziewczyny kiedy wasze dzieci były ułożone główka ku dołowi? Jestem w 30tyg i3dni dzidzia była odwrócona 26tc główka w dół wczoraj byłam na wizycie i znowu się obrociła pupa w dół :( martwię się bo chce rodzić naturalnie. Macie jakieś sprawdzone ćwiczenia żeby pomóc dziecku się obrócić.
Pozdrawiam ❤
Od ok 30tyg syn jest głowa w dół, a corka od 20tyg

Dziecko do ostatnich tygodni ciąży się może przekręcić, aż do momentu kiedy nie będzie miało już miejsca. Moja była od połowy ciąży głową w dół, a i tak nie urodziła się naturalnie. Musisz się uspokoić i cieszyć, że jest zdrowa, wspaniała i TWOJA ;):):)

reklama
Niby jest jakaś umowna granica. do której dzieci obracają się główką w dół, ale przypadki, które znam (i te, które opisują dziewczyny powyżej) świadczą o tym, że nawet pod sam koniec ciąży dziecko może się obrócić. Nie mam pojęcia jak to robi w takim ciasnym środowisku, ale jednak jakoś mu się to udaje.
Nie martw się na zapas. Większość dzieci jednak obraca się do porodu.

Tak naprawdę dziecko może zrobić psikusa i obrócić się przed porodem w jedna lub drugą stronę.
Jednym ze sposobów jest pozycja na kleczkach, miednica wyżej niż ramiona, i tak bujać się kilka razy dziennie, można np na kanapie tak robić, że kolana ułożone na siedzeniu a ręce i głowa przy podłodze, podskoki i bujanie na pilce też moze tutaj pomoc, bardziej "śmiesznym" sposobem jest muzyka i światło przy kroczu. Wydaje się niemożliwe ale dzieci ciągnie do odłglosów i promieni światła które przenikając przez powłoki więc mosna by tak skłonić malucha by się obrócił. Osobiście nic z tego nie sprawdziłam bo nie miałam potrzeby ale na szkole rodzenia dwie dziewczyny miały dzieciątka odwrotnie dosyć długo a po tym jak położny zaproponował te ćwiczenia jednej wystarczył tydzień a drugiej dwa by dzieci się z brocily. Powodzenia:)

Rozwiązanie
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry