reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Położna środowiskowa

P

pooola

Gość
Z początkiem sierpnia zapisałam się do położnej środowiskowej przez pacjent.gov.pl.

Widzę, że deklaracja została zaakceptowana, jednak nikt się ze mną nie kontaktował.
Teraz jej nie potrzebuję, pytanie dotyczy tych wizyt patronażowych.

Wiem, że w szpitalu będę musiała podać jej dane, bo bez tego nas nie wypuszczą.
Czy ja w dniu wyjścia ze szpitala będę musiała się sama z nią skontaktować i umówić na tą pierwszą wizytę w ciągu 48h?
Termin mam dopieor na koniec listopada.

reklama
No przecież ona nie dostanie informacji, że urodzilas :D ona nawet nie wie, że się do niej zapisalaś. Musisz sama się z nią skontaktować.

No przecież ona nie dostanie informacji, że urodzilas :D ona nawet nie wie, że się do niej zapisalaś. Musisz sama się z nią skontaktować.
szpital powiadamia położną, ale wiadomo, że może to potrwać kilka dni i jak chce się jak najszybszej wizyty to warto być też ‚własnoręcznie’ w kontakcie z nią

Z początkiem sierpnia zapisałam się do położnej środowiskowej przez pacjent.gov.pl.

Widzę, że deklaracja została zaakceptowana, jednak nikt się ze mną nie kontaktował.
Teraz jej nie potrzebuję, pytanie dotyczy tych wizyt patronażowych.

Wiem, że w szpitalu będę musiała podać jej dane, bo bez tego nas nie wypuszczą.
Czy ja w dniu wyjścia ze szpitala będę musiała się sama z nią skontaktować i umówić na tą pierwszą wizytę w ciągu 48h?
Termin mam dopieor na koniec listopada.
Hej, mam położną ze szkoły rodzenia, tam podpisywałam deklarację.
Tłumaczyli nam, że po porodzie szpital wysyła smsa/dzwoni do położnej, którą podasz w szpitalu - zwykle to trochę trwa, więc lepiej samemu skontaktować się ze swoją położoną od razu po wyjściu ze szpitala :) dobrze, jakbyś miała do niej wcześniej jakiś kontakt.
Szczęśliwego rozwiązania w listopadzie!

A mi się wydaje, że dzwoniła do mnie zanim jeszcze mnie wypisali (dłuższy pobyt) i właśnie mówiła, że szpital zawiadomił, że urodziłam. Telefon mogła mieć, bo wcześniej korzystałam z tego POZ, ale może był w dokumentacji szpitalnej.

szpital powiadamia położną, ale wiadomo, że może to potrwać kilka dni i jak chce się jak najszybszej wizyty to warto być też ‚własnoręcznie’ w kontakcie z nią
Ale miło by było dac jej znac wcześniej, ze sie do niej złozylo deklaracje :D

Tak generalnie najlepiej przed złozeniem deklaracji 😂😂😂

Ale miło by było dac jej znac wcześniej, ze sie do niej złozylo deklaracje :D

Tak generalnie najlepiej przed złozeniem deklaracji 😂😂😂
ja podawałam tylko w szpitalu położna z swojego miasta i sama do mnie dzwoniła jak jeszcze byliśmy w szpitalu. Także z tego co wiem położna się kontaktuje a szpital ją powiadamia o urodzeniu

Po 1 porodzie szpital sam zawiadamial moja polozna o tym, ze zostalam wypisana ze szpitala. Byla u mnie w ciagu 48h.
Po 2 porodzie w szpitalu zapytali, czy ja powiadomie polozna czy oni maja. Zdecydowalam, ze ja zawiadomie. Po powrocie do domu wyslalam meza do przychodni, zeby powiadomil i wtedy tez szybko byla u mnie.

reklama
Dowiedziałam się, że faktycznie ona nie widzi, że złożyłam do niej deklarację, więc jak złożyłam ją z początkiem sierpnia to miesiąc w plecy.. xD

No ale już napisałam do niej SMSa i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ;)

Do góry