Na szczęście nie mam już pecherzykow, wszystko jest suche i nie jest to duże wiec mam nadzieje ze szybko się to zagoiNa co musisz uwazac to to, ze jesli urodzisz szybciej, zanim zmiany przyschna, to musisz uwazac, zeby nie zarazic dziecka ospa. W sensie myc czesto rece i pilnowac, zeby nie dotykac zmiany i pozniej zaraz bezposrednio dziecka, czy przedmiotow codziennego uzytku. Nieprzyschniete zmiany zawieraja w sobie plyn surowiczy, w ktorym jest obecny wirus ospy.
reklama
Przeszło mi przez myśl że jakby się nie wygoiło to żeby mi zakleili plastremA ja tam bym bandażowała sobie ale z drugiej strony jak założyć bandaż na dupę.
Wyliczyli mi bardzooo duże ryzyko porodu przedwczesnego, dlatego tak się stresuje że poród lada chwila bo już przedwczesny nie będzieChociaż zawsze podziwiam te poczucie, że 38tc to poród już zaraznie wiem czy @Zcka09 jest pierworódką ale wtedy już szczególnie
olka11135
Fanka BB :)
Wyliczyli mi bardzooo duże ryzyko porodu przedwczesnego, dlatego tak się stresuje że poród lada chwila bo już przedwczesny nie będziechociaż wczoraj rozwarcie na pół palca, liczę że do terminu młody posiedzi a ja będę miała czas żeby się to pogoiło
![]()
Ja nie pamiętam jakie miałam ryzyko chyba coś ok 80 - no ale krótka szyjka od początku, wprowadzone leki, nakaz leżenia, założony pessar (szew) na szyjkę, który ostatecznie sam zaczął spadać ok 37 a wyszło jak wyszło
Lady Loka
Fanka BB :)
Ja mialam 1:4Ja nie pamiętam jakie miałam ryzyko chyba coś ok 80 - no ale krótka szyjka od początku, wprowadzone leki, nakaz leżenia, założony pessar (szew) na szyjkę, który ostatecznie sam zaczął spadać ok 37 a wyszło jak wyszło![]()
reklama
Na szczęście nie mam już pecherzykow, wszystko jest suche i nie jest to duże wiec mam nadzieje ze szybko się to zagoigin trochę mnie uspokoiła że miała dużo pacjentek z półpaścem i noworodek się nie zaraził
No to już powinno dążyć do wygojenia.
Podziel się: