reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

Milva my na pierwszej wizycie bylismy wczoraj, rowno 3 tyg od narodzin a na usg bioderek mamy isc jak maly bedzie mial 4 miesiace( a nie tygodnie), juz jestesmy zapiani na 5 kwietnia, bo kolejki dlugie...
Izi do nas lekarz nie przychodzi

reklama
My na pierwszej wizycie byliśmy już w 7 dobie bo mieliśmy iść na kontrolę żółtaczki i teraz jutro idziemy znów na kontrolę bo niestety, ale żółtaczka nie ustąpiła. 24 stycznia idziemy na pierwsze szczepienia. A na usg bioder mamy iść w 6 tygodniu życia czyli 20.01

Wpisałam w wyszukiwarkę i dr Google mówi tak:
"Według nowoczesnych standardów medycznych każde niemowlę powinno mieć wykonane badanie USG stawów biodrowych. Można je wykonać w każdym wieku dziecka, jednak najwłaściwszym momentem jest 6 tydzień życia dziecka. Jeśli wystąpią nieprawidłowości lekarz zaleci odpowiednie leczenie i badanie kontrolne."

Mam pytanie do mam dziewczynek - wymywacie córkom wydzielinę spomiędzy warg sromowych?

Ja dzisiaj byłam z małą na usg bioderek, wszystko jest u małej ok. Też mi kazano isc koło 6 tyg na to usg -a ze był dzisiaj wolny termin to poszłam tydzien wczesniej.

Ja sie pytalam połoznej czy wymywac to wydzieline i kazała tak delikatnie myć no i oczywiscie czyscic jak sie zabrudzi tam, a moja mala potrafi tak kupe zrobic ze ma wszystko brudne:-)

a co do szczepien to my bedziemy brac skojarzona 5w1 plus dodatkowo pneumokoki ale bez rotawirusów

Ostatnia edycja:
U mnie tez niestety długie terminy:wściekła/y:na USG bioderek jestem umowiona na 30 stycznia:szok:pediatra mnie dał mi skierowanie jeszcze do Kardiologa z malym (na karcie wypisu mialam napisane - 2-4 miesiac echo serca:-(i troszke sie martwie wy tez macie takie badanie?

reklama
Kacper nie miał robionego usg bioderek w szpitalu, dlatego szybko zapisałam go do przychodni na 19.01...podobno im wcześniej tym lepiej (najlepiej jak jest to usg zrobione w szpitalu)

Do góry