reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Ja mam kase w funduszu gdzie nie dopłacam i oprócz tego mam IKE z funduszami gdzie wpłacam kase co miesiąc (to na starość bo mamy taki plan z mężem aby po 50-tce nie robić :cool2: )

a z tymi VIP'ami w mBanku to chyba jakaś ściema :eek:

kate sprawdź sobie, może otrzymasz karte z Millennium daje Ci link do wypełnienia wniosku, jak u Ciebie nie da rady to może niech wypełni mąż a embosing na karcie może być na Ciebie i Ty będziesz się tą kartą posługiwać :tak:

Bank Millennium S.A.

reklama
zgadzam sie z milka
karty kredytowe to pulapka
a zeby kupowac przez net mozna wyrobic sobie karte internetowa tylko do takich celow
ja tak mam np w multibanku

Rajuśku jesteście rewelacyjne!!!!!!!!!!!!!!!:happy:
Dziękuję kochane moje pocieszycielki. Wielka buzia
Nie wiem skąd to sie przypałętało, takie ło:baffled:
Patrzyłam na siebie w lustrze i jakoś mnie poraziło:sick:

A ja jestem technologiem żywienia, politologiem po dziennikarce, troszku personalnym (pracowałam w HR), teraz piszę CV itp znajomym i potrzebującym no i paznokciowałam przez 2 latka na własnym. Teraz dzieciątka i stwierdzam że urodzonam kura domowa.:-)

Uwielbiam robić zakupy za gotówkę:tak: , ale czasem kupuję na raty 0% jak ostatnio lodówkę- i już spłaciłam:-) .
A kartę Millenium ma moja mama i z niej tylko ja korzystam. Szczerze wolałabym żeby była na mnie bo mam kłopot z ruchomością. Np jestem w Gdańsku i coś mi się podoba, chcę kupić a nie ma mamy do podpisania rachunku i lipa:baffled:

Nonuś help;-) mam strzasznie mieszaną skórę i liszajowato wręcz suche policzki i juz nie wiem jak sobie z tym poradzić:no: Smarowałam mega nawilżającymi kremami, na 2 dni efekt a potem wraca sucha skóra. A efekt po podkładzie z pudrem - masakra:szok:
Poradź jaki krem nawilży odpowiedznio policzki i czym może myć buzię. Uwielbiam mydła kostkowe ale gotowam je porzucić by "pienknom być":tak: :laugh2:

a ja tam lubie karty kredytowe, z umiarem oczywiscie:tak:

za granica czesto niezbedna, albo tak jak kate less napisla rezerwacja hotelu, czy wypozyczenie samochodu

albo np musze zrobic przeglad samochodu a nie mam kasy, ale wiem ze bede ja miala jak przyjdzie termin splacania karty

dla mnie rewelacja

luckymama po pierwsze nie wiem czy to nie jest przypadkiem reakcja alergiczna na ten puder. Po drugie natychmiast odstaw mydlo do mycia twarzy! Jak juz naprawde musisz myc twarz, kup specjalny plyn (tylko delikatny) do mycia twarzy i myj woda przegotowana lub mineralka. Choc ja nie jestem zwolenniczka takiego mycia. Mozesz kupic sobie w aptece krem z serii EMOLIUM. Sa dwa rodzaje, jeden zwykly pielegnacyjny, drugi tzw. krem specjalny. On przeznaczony jest do skory atopowej, bardzo przesuszonej. Tym zwyklym kremem mozesz smarowac buzie tez maluchom. Dobry jest tez krem na takie przesuszenie NANOBASE. Bardzo dobrze nawilza i "wiaze wode" w skorze. Te kremy dostaniesz w aptece tylko. Ich cena to tak ok 20-30 zl. Nie polecam Vichy. To moim zdaniem lekko przereklamowane. I bardzo czesto uczula. Jesli Twoja skora sie w tych miejscach nadmiernie zluszcza, swedzi, sa "ograniczone" pola to najlepiej wybrac sie do dermatologa. On przepisze specjalne masci, niekoniecznie sterydowe, ale na bazie np mocznika.

Nonek dzięki wielkie za info.:happy:
Nie jest to alergia na puder tylko max przesuszona skóra:tak: i właśnie o super nawilżajace specyfiki kremowe mi chodziło. Bo nie bardzo się na tym znam. A przesuszone są policzki. I "efekt po podkładzie z pudrem" na tych suchych policzkach wygląda masakrycznie:baffled:
A uwielbiam podkłady itp. Teraz mam avonoskie:-)

o - luckymama - ja też używam avonowskich, mam bardzo wrażliwą skórę. Byle tani kosmetyk wywouje u mnie prawdziwe AZS. Na avonowskich się jescze nie zawiodłam - sosuję od lat, bo je sama sonie zamawiam, hehe.Jestem ,,konsultanką" - ale w sumie korzystam tylko ja i moja rodzina.

kiedyś kupiłam coś z oriflame - jeeezu - musiałam dermatologiem się ratować. Teraz avonu już nie zdradzam.

Lucky mój Olinek dostał Lihtena to taki krem do atopowej skóry dostępny tylko w aptece ale ponoś dosyc dorogi:dry: dosyć fajna ma konsystencje i małemu pomaga:tak: dla Ciebie tez będzie dobry

Sa_raa jeżeli nie jest "bardzo" drogi to chętnie spróbuję :tak: :-) W aptekach sie go kupuje:confused:
Juz mam dosyć tego ściągania i mega suchości twarzy:sick:

reklama
kuzwa dzwonilam wlasnie do zusu!!!!!!!!
wyobrazcie sobie ze jak sie prowadzi dzialalnosc to nie dosc ze nie ma wychowawczego to jeszcze trzeba placic normalnie zus jak sie skonczy macierzynski!!!!!!!!!!
kurw.. ze tak brzydko powiem!!

czyli co, po macierzyskim juz nic mi sie nienalezy??????????????? :no:
po 5 latach placenia zusu 1000zl miesiecznie :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

normalnie skandal!! nienawidze tego polskiego jebnietego prawa!!
sorki za slownictwo ale mnie normalnie roznosi!!

Do góry