reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

reklama
Dita wydaje mi się, że musisz się do nich wybrać.. jak w czasie ciąży byłam na zwolnieniu i zus mi płacił pensję to musiałam się do nich wybrać bo dwa miesiące nie miałam kasy od nich i okazało się, że mają jakieś sprzeczne dane na mój temat i dlatego nie wypłacają. Oni poprostu mają tam burdel i jak sama się nie wybierzesz to możesz kasy jeszcze długo nie widzieć..:baffled:

tez radze isc... ale jestes pewna, ze nie powinna ci szefowa wyplacic? jak firma zatrudnia mniej niz 20 pracownikow, to wyplaca ci szef, nie bezposrednio zus. a szef sobie odciaga. przynajmniej u mnie tak jest.

a ja w ogole jestem w szoku, nie dosc, ze mam mops pod nosem (dwa bloki dalej), to na dodatek babki - mlode w wiekszosci - sa tak mile, ze hej!!! nie spotkalam sie z takimi milymi urzedniczkami.
zlozylam wszystkie papiorki, pewnie kase dostane pod koniec marca, ale najwazniejsze, ze bedzie. poki co mam.
ale nie wiem, czy dostane dodatkowe 1000zl becikowego. jesli dochody podziela przez 12 miesiecy, na 3 osoby, to nie bedzie, ale moga mi nie uznac, jako ze przez ostatnie 3 miesiace 2006 dostalam duze stypendium (1315 miesiecznie)???

te 48zl.. to jest smiech na sali po prostu.. dziecko kosztuje co najmniej 200 miesiecznie! smiech...

mi np szanowny zus zgubil jdno zwolnienie musialam dymac z kopia do lekarza po podpis
potem sie kazalo ze jest cos zle wpisane i znowu poprawka
poszlam w koncu, meczylam telefonamii teraz mam kaske na koncie w terminie natychmiastowym

ale co prawda to prawda
tam jest niezly burdel

Aenye nie wiem jak jest u Was ale ogólne przepisy mówią, że powyżej 20 zatrudnionych osób to wypłaca pracodawca kasę. Czasem trafiają się ludzcy szefowie co chcą pomóc zwłaszcza kobiecie w ciąży czy z dzieckiem. Jak ma mniej pracowników to tylko ZUS i nawet u nas L4 nosiłam do zusu a nie do pracodawcy.

jutro ide starac sie o anulowanie mandatu ktory dostalam od strazy miejskiej:angry:250zl za przejscie na czerwonym na pustej ulicy , ***** mac. ide na rozmowe z komendantem:dry:
boje sie, bo ja nie umiem sie plaszczyc i moze sie zdarzyc ze zamiast 'poprosic' powiem mu co mysle o tej calej strazy i ich 'pracy', *****, trzymajcie kciuki...

reklama
Do góry