reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród czyli - Koniec naszej "drogi" tuż tuż

nio...
w ogóle to już prawie połowa stycznia więc kochane zleci, że hoho :laugh2:
a co niektóre to na początku lutego będą miały już 36 tc, więc wszystko może się zdarzyć - z tego co pamiętam roksi23 miała już ustalony termin lutowy, więc pewnie ona będzie siedzieć jak na szpilkach :tak: :-)

reklama
U mnie też jest szansa na rozwiązanie w lutym. W 37 tc czyli 21 - 28 luty mam sie zgłosić do szpitala na zdjęcie pessarium a bez krążka z moją króciutką szyjką i ujściem wewnetrznym na 15 mm to już w każdej chwili moge urodzić.ho ho ho

:szok: o rany :szok: :szok: :szok: :szok:

az mi wlosy na bacznosc stanely:szok: :szok: :szok: :szok:

mi sie teraz troche dluzy czas , ale jak tak sobie poczytalam no to faktycznie ten czas leci:szok:

juz grudniowek nie ma:szok: :szok: :szok:

U mnie też jest szansa na rozwiązanie w lutym. W 37 tc czyli 21 - 28 luty mam sie zgłosić do szpitala na zdjęcie pessarium a bez krążka z moją króciutką szyjką i ujściem wewnetrznym na 15 mm to już w każdej chwili moge urodzić.ho ho ho

Ja 37 tc kończę 8 lutego :szok:
A to już traktuje się chyba jako ciążę donoszoną co??
O jacie :laugh2: :laugh2: :laugh2:
Byleby tylko przed tym terminem nie pchało się małe na świat - im dłużej w brzuszku tym lepiej, chociaż strasznie nie chciałabym być przeterminowana :dry:

Kto jak kto ale Ty Agutek wyprawke powinnaś już kończyć kompletować.8 luty - 37 tc - też bym tak chciała. Mam juz dość leżenia!A ha moja kumpela urodziła w 35 tc dziecko z wagą prawie 3 kg. Ale lepiej przekroczyc ten 37 - masz rację!

Dlatego te najbardziej potrzebne rzeczy już mam :tak:
Zostały mi już tylko takie, które nawet sam mąż może kupić już po porodzie jeśli w ogóle okażą się potrzebne :happy:
Czekam tylko jeszcze na przesyłkę i mam nadzieję, że lada dzień dojdzie, bo w niej będzie łóżeczko, pościel, prześcieradła, moje koszule do porodu i karmienia, pieluszki...
Także muszę do tego czasu ostro zaciskać nogi i nie wypuszczać małej ;-) :laugh2:

Jeju dziewczyny czujecie to?
że to już tak blisko? :szok: :laugh2:

byle do 10 marca, moja mama ma bilet na 10 marca - ja mam termin na 20
wiec musze zaczekac, no i ta przeprowadzka będzie pewnie na początku marca :eek::eek::eek:

czyli ile tygodni musze sie wstrzymac :confused:
najwczesniej moge rodzic tydzien przed terminem :eek:
dopiero w 39 tc :szok:

Mel, to jeszcze sobie troszkę poczekasz ;-)
Ale dla pocieszania dodam, że jeśli miałabym być przeterminowana to przecież mogę rodzić dopiero 2 tygodnie po terminie - czyli też za 9 tygodni :laugh2:

Rany, jak słoń bym chodziła :szok: :-D

ja juz jak slon chodze i tak tez sie czuje

a ten czas tak wolno leci

wszystkie moje kolezanki w kolo albo juz urodzily albo za 4 ,5 tyg maja terminy , a ja na samym koncu zostane z wielkim bebechem:-(

reklama
myslisz, ze po Tobie juz zada nie urodzi ? :-D

zobaczysz jak jeszcze bedziesz zazdrosna o brzuszki...
jak urodzisz Tristana i uslyszysz, ze jakas kolezanka jest w ciazy
bedziesz jej zazdroscila :tak:

zawsze w zyciu jest cos nie tak, zawsze moglo by byc inaczej ;-)

Do góry