pamelcia100
Fanka BB :)
mala.di mi na szkole rodzenia mówili że w warszawie jest jeden szpital w kótrym odbierane są porody w wodzie. Tylko sobie nie mogę przypomniec który:-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mala.di mi na szkole rodzenia mówili że w warszawie jest jeden szpital w kótrym odbierane są porody w wodzie. Tylko sobie nie mogę przypomniec który:-(
Porod w wodzie jest z zasady naturalny i znieczulenia sie nie dostaje (tak przynajmniej tutaj jest). Ja mialam tylko gaz ale i tak polecam, bo woda lagodzi bol, rozluznia miesnie i skore, przyspiesza rozwarcie i najczesciej kobieta nie popeka no i ja to akurat potwierdzam. Tego gazu mialam tyle ile chcialam, nawet mi butle zmieniali bo sie w trakcie skonczyl:-) I tak jak dziewczyny pisza ciaza musi od poczatku przebiegac bez zadnych komplikacji, no i u mnie to jest bezplatne. Acha, basen porodowy jest odpowiednio wyprofilowany wiec rodzaca moze sobie przybierac rozne pozycje, w ktorych najlepiej jej sie znosi skurcze. Mozna siedziec, lezec, kleczec, kucac, miejsca jest duzo wiec generanie "plywa sie" jak sie chceMoim zdaniem to jest wlasnie fajne, bo mi sie lepiej znosilo skurcze "w ruchu" ze tak powiem. W kazdej chwili jesli kobieta stwierdzi, ze jednak chce znieczulenie to z basenu sie moze wyskoczyc na lozko. Ja tym razem tez tak zamierzam rodzic i poki co nie mam zadnych przeciwwskazan i oby tak zostalo
![]()