reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Czesc Mamusie :)
Katarinka mamy ten sam termin :) co za zbieg okoliczności:-D ciekawe czy Nasze Córcie spotkają się na porodówce :)
Ja już czekam na moją Majkę z niecierpliwością i czuje że ona też nie może się doczekac ( tak się wierci i kręci )
Wizytę mam na 18 listopada ale trochę dziwi mnie fakt że mój lekarz nie robił mi KTG...

Dziękuję Babeczki za relacje z porodówki...mam nadzieje że pójdzie szybko i bez komplikacji.

Pozdrawiam serdecznie :)

reklama
MamaMajki82 może nie musisz mieć robione ktg, ja już na finiszu i ani razu nie dostałam skierowania na ktg, więc dopiero jak na porodówkę trafię to mnie ten zaszczyt spotka:) głowa do góry dużo Wam nie zostało

aniolek, nie kupuj tej zabki. moja przyjaciolka go kupila i po 2 dniach sie zepsul, zapchaly się dziurki, para nie chciala leciec.

ja mam taki stary nawilzacz, co jeszcze dla siebie używałam i stawiam go malej, ale ta zabka to strata kasy. lepiej dac 5 dych wiecej a miec porządny. wiem, ze latwo mi mowic, bo z kasą nie lekko, ale warto dołożyć.

moja spi, ale chrapie i sapie, ze pewnie sie zaraz obudzi

Hej dziewuszki ale mam zaległości, ale nie mam czasu nawet na internet.. podglądam od czasu do czasu i widzę, że kolejne mamusie do nas dołączają:))

Przyszłe mamusie nie martwcie się na porodówce nie jest źle, na położnictwie też ok, ale dołączam opinię o noworodkowych, że takie nie bardzo, w sumie tylko 2 panie były dla mnie miłe i zaglądały czy z małym ok, a reszta .. bez komentarza..

Aniołek współczuję sytuacji, u nas też nieciekawie finansowo i nawet na miejscu by ktoś pomógł przy małym zapomnij.. ale tak to jest jak ktoś kiedyś stwierdził - przyjaciół poznajemy w biedzie, ale cóż ciężko ale radzimy sobie. Najgorsze jest to, że tak zimno na dworze, a jak coś muszę załatwić to muszę małego targać wszędzie ze sobą:( ale staram się myśleć pozytywnie, że jakoś wszystko się ułoży i za Ciebie też trzymam mocno kciuki..

Future zdrówka dla Helenki..biedne te dzieciaczki, chorowitkie takie..

My dziś na szczepienie i aż się boję co to będzie:( nie mam kasy na te skojarzone, a nasłuchałam się różnych opinii i trochę strach, ale mam nadzieję , że nie będzie tak źle.

Julian daje w kość śpi po pół godzinki, najlepiej jakbym ciągle przy nim była, a dziś w nocy to dał koncert, o 3 zamiast spać to on sobie gaworzy oczy jak 5 złoty i zabawiaj go.. co za łobuz hehe

Hej dziewczyny! MamoMajki, pewnie się spotkamy na porodówce. Będę głośno wrzeszczeć to mnie usłyszysz, a jak zobaczysz faceta mdlejącego na korytarzu to mój mąż. :-D Czytałam kiedyś, że jak wszystko gra to KTG nie jest potrzebne, widocznie Twój lekarz nie widzi potrzeby robienia KTG, bo wszystko jest dobrze. Ja w czwartek mam kolejne, ostatnie wyszło dobrze, ale tak mnie kuje, boli w spojeniu, że masakra. Pewnie zrobi mi też badanie. Dzisiaj w nocy w ogóle prawie nie spałam, już myślałam że zaczynam rodzić. Ból w podbrzuszu, Amelka tak się wierciła jakby robiła sobie miejsce do wyjścia. Ale mówiłam do niej, o nie mała jeszcze 1-2tyg. musisz posiedzieć w brzusiu. :-)Future, wstrzymam się jeszcze z tym podgrzewaczem, tak mi wszyscy mówią że narazie nie będzie mi potrzebny, a siora podgaduje, że kupi mi jak się urodzi Amelia, więc zaczekam. :-) Zdrówka dla Hesi!!!Aga dzięki za odpowiedź, Twój podgrzewacz fajowy, pokarzę siorce... :) Super, że u Ciebie wszystko się ułożyło! aniołek - widziałam taki nawilrzacz w Obi, albo podobny, nie pamiętam ceny. Ja kupiłam takiego miśka, na poprzedniej stronie jest link. Już przy nim śpie, zapodałam sonie w sypialni i powiem Ci rewelka! Powietrze suche, bo ogrzewanie na maxa, aż w nosie sucho, a teraz nawet mój mężuś mówi, że mu nie jest tak duszno. To taka przydatna rzecz, bo latem też się przyda.Megi - wiesz co, teraz tyle osób mi mówi: "przyjedziemy, pomożemy Ci przy Amelce, czy posprzątać, żebyś szybciej doszła do siebie i odnalazła się w nowej roli", "będziemy bawić Ci małą", a co do czego przyjdzie to zostanie mi mama i siorka, które najbardziej są wczute w moją Amelkę. Tak to już jest... O teściowej to nawet nie wspomnę, bo jak słyszę jej rady i co powinnam zrobić to mnie szlak trafia!!! A przyjaciółki.... pfff... najważniejsze dla nich jest to jak to się teraz przekonam co to znaczy mieć dziecko, jaka to udręka... Ech szkoda gadać.Powodzonka na szczepieniu!!!:-)

reklama
Hej dziewczyny! Jakoś pusto się u nas robi.. coraz mniej czasu nawet na BB.
Aniołek ja też dałam księdzu 50zł i teraz w niedzielę chrzcimy Franka. Zamówiłam mu ubranko na allegro 7 cz. Sztruksowy komplecik, jesien-zima do Chrztu (1911256071) - Aukcje internetowe Allegro Mam nadzieję, że synek bedzie grzeczniutki w kościele :)
A nawilżacz kupiłam w bricomarche taki za ok. 120 zł z tego co pamiętam i jestem zadowolona, chociaż mógłby być cichszy, bo sobie bulgocze.
Future, zdróweczka dla Helci!
Aga, jak sobie radzisz? Jak Lenka znosi rozstania z mamą?
Katarinka, z tymi przyjaciółmi po porodzie to jest prawda, wtedy wychodzi, komu tak naprawdę zależy na przyjaźni. U mnie moja najlepsza przyjaciółka nie ma dzis dla mnie czasu.. , na szczęscie mam do tego duzy dystans, mam przecież Franusia :-)

A u nas w porządku. Franek zdrowy i radosny. Tak jak Lucjanek, śpi też po pół godzinki i domaga się nieustannej uwagi. No i najważniejsze od wczoraj jesteśmy w trakcie przeprowadzki :) jak się uda juz dziś zamieszkamy na górczynie

pozdrawiam wszystkie mamusie !

Do góry