reklama

Poród w Holandii 2011

A Twoje ciąże przebiegały bezproblemowo? Jak podchodziła do tego położna/lekarz czy dawali Tobie skierowania na badania? Czy robią tutaj jakieś problemy ze skierowaniami?

reklama
megawatek, witam na forum:tak: Przeczytałam twoje posty. Wydaje mi się, że w Polsce na podtrzymanie ciąży podaje się luteinę. Może masz niedopowiedni poziom hormonów? Ja bym Ci osobiście radziła wybrać się do Polski i tam odwiedzić gina, poradzić się jakie badania należy wykonać....najlepiej na hormony. Tutaj lekarze często olewają sprawę... Życzę Ci z całego serca cudownej ciąży i dzieciątka:tak:

tak, moje ciaze sa ksiazkowe na szczescie... nie dostawalam zadnych skierowan, bo po prostu nie byly konieczne.. ze skierowaniami moze byc problem tu, ale to zalezy, jakiego lekarza domowego masz i od tego, czy powaznie traktuje Twoj problem.. jesli masz jakies watpliwosci, zawsze mozesz zmienic domowego. jesli juz stracilas dwie ciaze, ja bym nie wyszla z gabinetu, dopoki bym nie dostala swistka ze skierowaniem na kompleksowe badania :tak:

a mialas problemy z cukrzyca, badz wystepowala w rodzinie?

Sencilla Właśnie tak mi też dziewczyny radziły siedzieć aż do skutku.
O badania prosiłam ale stwierdził, że drugie poronienie to nie powód żeby robić badania.
Iguana Dziękuję za powitanie. Jakie badania i jakie leki w Polsce to wiem mam wszystko wydrukowane. Tylko nie wiem jakie podejście będzie miał do tego lekarz tutaj.

megawatek niestety, ale brutalna prawda to taka, że tu można zachodzić w ciążę tylko bezproblemową, bo oni zlewają wszystko. wiem, że często cudzoziemnki ( a nawet czasem Holenderki) wolą pojechać do Belgii i tam się leczyć. oczywiście walcz o badania, ale ja na twoim miejscu już dawno robiłabym wszystkie badania w Polsce w jakims może większym miescie, u dobrego gina. wiadomo, że to są koszty, ale tutaj to jest naprawde średniowiecze i te ich podejście :crazy: (jak coś mnie niepokoi i o coś pytam to za każdym razem słyszę pytanie z głupkowatym uśmieszkiem: "to twoja pierwsza ciąża?" :crazy:

muffinek czytałam już też takie opinie jak Twoja ale myślałam, że to po prostu kobiety miały pecha jak ja. Poczekam jeszcze do wizyty zobaczę co tym razem mi lekarz powie. A jak będzie jak poprzedni to nie będę miała wyjścia i badania zrobię w Polsce.

megawatek- chyba najlepiej bedzie zrobic badania w PL, wydaje mi sie ze np mozesz miec niski poziom progesteronu ktory utrzymuje zarodek.. wiec wszystkie badania hormonow sa niezbedne. tylko robic takie badania trzeba wiecej czasu poswiecic specjaliscie. u mnie w rodzinie siostra miala problemy- kilka lat badan (z owocem blizniaczym:) i ja mam to samo:wściekła/y:
ale nie zamartwiaj sie, mi lekarze czesto mowili "ale inni maja gorzej..."

reklama
megawatek ja sądzę tak samo jak dziewczyny!Tutaj rządzi natura a w naturze nic na postrzymanie tak wczesnej ciązy się nie podaje....
Musisz się uprzeć i powiedzieć ginowi że chcesz badania albo jak juz zajdziesz to luteinę na postrzymanie ciąży!
Trzeba do nich niestety chodzić chodzić i jeszcze raz chodzić i dosadnie mówić i opieprzyć jeszcze...wtedy coś zakumają...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry