reklama

Poród w Holandii 2011

Iguana dzieki mala :) z pytaniami jeszcze na pewno wyskocze ;) ty rodzilas w szpitalu nie??
Ja sie zastanawiam jak to u mnie bedzie, bo nie mam swojej poloznej-cala ciaze prowadzi ginekolog..do kogo dzwonic jak sie zacznie?? Chyba do taxowkarza hahaha
Ayni no to pierwszy trymestr juz za Toba :) jak sie czujesz??

Pytanko mam-czy ktoras z Was muala problemy ze spojeniem??
No dzisiaj myslalam ze do domu nie dojde...a o zalozeniu samodzielnie skarpetek moge pomazyc... Ja rozumiem takie dolegliwosci w 8-9msc..ale juz w 6tym??
W poniedzialek mam wizyte,wiec moze poprosze o usg spojenia...

Ps. Przepraszam za literowki,ale z "madrego" telefonu pisze :D

reklama
Iguana, no u nas dokladnie tak bylo, bo wg wieku ciazy od poloznej, dziecko zostalo poczete mniej wiecej w swieta, chociaz my nie obchodzimy, ale pozniej jeszcze byla mama u nas i bezstresowa , pelna milosci atmosfera, wiec nam sie udalo hehe :)

MGD - dziekuje! Ja sie czuje swietnie caly czas, naprawde ciaza mi nie dokucza, hormony nawet tak nie szaleja, myslalam , ze bedzie gorzej! Narazie jeszcze operuje w miare normalnie, tzn gotuje , sprzatam i mam sporo energii, ale moze dlatego, ze nie pracuje. A jak u Ciebie ? Duzy juz masz brzuszek ? Sporo przytylas w holenderskich realiach ? :) A tak w ogole z jakiej czesci Holandii jestes ?

Pytanko mam-czy ktoras z Was muala problemy ze spojeniem??
No dzisiaj myslalam ze do domu nie dojde...a o zalozeniu samodzielnie skarpetek moge pomazyc... Ja rozumiem takie dolegliwosci w 8-9msc..ale juz w 6tym??
W poniedzialek mam wizyte,wiec moze poprosze o usg spojenia...
Ja mam bóle niemal od samego początku. W pocvzątkach ciąży, kiedy jeszcze pracowałam (koniec listopada/grudzień) to wracając z pracy ściskałam nogi, bo wydawało mi się że ktos mnie rozrywa w kroku. Później mialam chorobowe to przestało boleć, ale jak wróciłam do pracy to już w jej drugfim dniu musiałam sie zwolnić.
Generalnie teraz dużo odpoczywam, ale i tak czasem z bólu nie moge chodzić. I to niezależnie od tego czy chodzę/stoję/siedzę. Czasem boli mnie całe spojenie, czasem tylko jedna strona - jakby biodro.
I chyba już tak bedzier do końca, bo kości się rozciągają, przygotowując się do porodu

mgd witam sie z toba bo jeszcze sie nie znamy z forum. Co do spojenia to ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnego bolu ale teraz to byla tragedia praktycznie od samego poczatku taki bol ze plakalam. Niestety nie licz ze lekarze ci pomoga bo ja prosilam sie 4 poloznych i kazda twierdzila ze to normalne bo koszci sie rozciagaja po wplywem hormonow i niestety do 35 tyg musialam pracowac z tym bolem. Na sam koniec to lezalam tydzien w lozku i sie nie ruszalam, ale teraz cos przyjemnego z momentem jak dzidzia sie urodzila bol calkowiecie przeszedl :-)

Ayni ja w sumie tez tryskalam do 21tc :D
Brzuszek mam duuuzy. Moze dlatego mnie tak kosci bola ;)
Przytylam sporo,bo az 11kg. Ale startowalam z bardzo niskiej wagi przy 173cm wzrostu. Teraz ttoche przystopowalam z waga.
Ps. Czemu nie obchodzicie BN?? Religia??czy przekora? :)

Iskierka suuper ;) znaczy sie cierpiec bede do konca haha
Ps. Ja Cie chyba kojarze z watku holenderskiego na wizazu...?

Anetko witaj :)
Szczerze mowiac to mysle ze dostane skierowanie na usg. Mojej ciazy nie prowadza polozne ;) w 17tc mialam czas ze bolala mnie kosc ogonowa,wtedy moj prowadzacy lekarz od razu wyslal mnie na fizjoterapie i zalecil pas ciazowy. Wiec mysle(mam nadzieje) ze i tym razem nie zbagatelizuje...
Zobaczymy w poniedzialek.

Ale szczerze mowiac mysle ze bedzie jak mowicie ;) po porodzie przejdzie :)
Chce sie tylko uspokoic czy oby nie rozchodzi sie ono za bardzo(kolezanka miala taka sytuacje i niestety zbagatelizowano to-w efekcie po porodzie moe mogla chodzic :( dluuho borykala sie z fizjoterapia,a wystarczylo zrobic CC)

Ktos pytal skad jestem...z Flevoland. Almere. Blisko Amsterdamu :) 25 min pociagiem :)

Ostatnia edycja:
MGD to faktycznie duzo, ale jak pisalas, ze przed ciaza mialas bardzo niska wage, wiec to zrozumiale. Ja natomiast przed ciaza mialam juz sporo ponad norme, wiec musze sie pilnowac, zeby za duzo nie przytyc. Jak narazie jestem 4 kg na plusie i chcialabym to tak rozplanowac, zeby przytyc maxymalnie jeszcze 6 ale nie wiecej. Poki co idzie mi dosc dobrze, mimo , ze wcinam prawie codziennie loda :D
A swiat nie obchodze bo nie jestem chrzescijanka, obchodze z rodzina tylko i wylacznie ze wzgledu na tradycje wyniesione z domu. Moj maz jest muzulmaninem i w ogole nie ciagnie mnie do odstawiania szopki , kiedy w domu jestesmy tylko we dwoje, bo jemu sa te swieta tak odlegle jak mi. Nasze dzieci beda wychowane w Islamie , poznaja rowniez kulture polska i nasze tradycje, ale nie chcialabym wciskac im bajek o mikolajach czy jajeczkach..Co innego, jakbysmy byli z moja rodzina, to czemu nie, ale nie utrudniam sobie zycia na sile, bo "tak trzeba".
Ja tez mam juz troche brzuszka, ale nie wiem jaki procent z niego pochlania moja przedciazowa oponka :D haha , jeszcze nie wygladam na taka ciezarna z zycia wzieta, ale czekam z niecierpliwoscia na ten moment.

reklama
Ayni brzuszek wyskoczy Ci z dnia na dzien :) ja ze swoim sie dumnie obnosze ;) dluuuuuga droge do niego przeszlam :)

Pytalam o religie bo tak cos weszylam Islam z nicku :D
Ja jestem muzulmanka juz ladnych pare lat.
Tak wiec salam kochana ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry