Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witajcie
Drogie mamusie rodziłam w Żeromskim 4 dni temu i muszę powiedzieć, że nawet w najśmielszych przypuszczeniach nie podejrzewałam, że mój poród w tym szpitalu bedę tak pozytywnie wspominać. Było dość cieżko bo zaczęło sie o 4 rano a mały przyszedł na świat o 19:50. Jednak gdyby nie opieka cudownych pań położnych zwłaszcza p.Bożenki i p. Jadzi to mogłoby się to różnie skończyć. Ogólnie szpital jest przyjazny mamie i dziecku, cały poród przebiegał zgodnie z moją wolą każda decyzja była konsultowana ze mną i udzielano mi wszelkich informacji. Położne doradzały co robic żeby poród postepował szybciej, robiły wszystko abym jak najmniej się nacierpiała,co nie było łatwe bo akcja zatrzymała się na 8 cm i nie chciała ruszyć, ale po podaniu oxytocyny zaczęło postępować. Do porodu mogłam sobie wybrać dowolną pozycję, nikt mi nic nie narzucał a jedynie sugerowano co będzie dla mnie najlepsze. Położne bardzo dbają o ochronę krocza, w moim przypadku maluszek nie mógł się przebic główką utknął w kanale i żeby mógł wyjść konieczne było nacięcie ale wykonano je dopiero po tym jak wyraziłam na nie zgodę.
Sale porodowe są jednoosobowe przystosowane do porodów rodzinnych, w każdej jest piłka, worek Sako, drabinki i krzesełko porodowe oraz łóżko porodowe, można chodzić sobie po sali i robic wszystko to co nam pomaga, na poczatku podpinają KTG i jeśli wszystko jest ok to tylko co jakiś czas sprawdzaja tętno maluszka więc nie jest się przywiązanym do łóżka.
Po porodzie maluszek jest kładziony na brzuchu na chwilkę bierze go lekarka do oceny i tuż obok pod okiem rodziców sprawdza wszystkie odruchy, potem maluszka kładzie sie z powroem mamie na brzuszek i przystwiany jest do piersi, w ten sposób zostaje się na sali porodowej ok. 2 godz. i potem przechodzi sie na salę poporodową. Maluszek jest kąpany i mamy go przy sobie cały czas do momentu opuszczenia szpitala. Opieka na oddziale również jest bardzo troskliwa, panie pomagają przy karmieniu piersia robią wszystko aby rozkrecić i utrzymać laktację oczywiście jeśli mama tego chce.
Ogólnie bardzo wszystkim polecam ten szpital.