reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

heheheheh Marcepanowa dobre z tym płynem ;-)

z drugiej str fajnie bo będzie "odbębnione" ale czas pokaże :)

My już po wizycie rozwarcie na 1.5, szyjka skrócona, czekać na skurcze ...
Mała rośnie ale w sumie nie powiedział mi dokładnie ile waży powiedział że ponad 3kg ... za to ja spadłam 1.5 :szok:

reklama
Gratulacje dla Martuski!! co jak co ale nie spodziewałam sie że ona was wyprzedzi dziewczyny!! Te wasze pociechy to rzeczywiście nie spieszą sie na świat, tak im dobrze w brzuszku ;-).

Ja juz po usg i nawet Bombka udało mi sie poznać :) z czego bardzo sie ciesze, mam nadzieje ze jeszcze na porodówce w Żeromskim kogoś poznam :). Baby boom łączy ;-). U nas na usg wszytsko dobrze na szczescie, pozatym ze córcia prawie dwa tyg mniejsza niz powinna być wg OM, ale z drugiej strony ja owulacje wg tempki i sluzu mialam chyba w 26 dniu cyklu, wiec to wiek chyba w normie.
Czy któraś z was ma tak dużą rozbieżność miedzy OM a USG?

Bombek co ci tam doktory wszystkie powiedziały? Odetchnełaś z ulgą?
U mnie było mega smiesznie z taaaaka chmarą (musze powiedziec ze nie spodziewałam się takiej widowni, a ja zamiast ubrać spodnie albo spódnice to miałam sukienke i majtki na wierzchu :zawstydzona/y:) Chociaz przez chwile jak usg robiło mi jakieś dziewcze to myślałam ze mi córcie w kręgosłup wciśnie :| chyba pierwszy raz trzymała głowice do usg, ale potem już było lepiej no i całość "królikowania" oceniam bardzo pozytywnie :).

Oczekująca jak sie zapisac do tego klubu smyka? Ja bylabym zainteresowana :)

Marcepanowa, dziekuje za instrukcje dojazdu :)

Witajcie dziewczyny :-)właśnie doszłam do końca tego forum ;) Wy już w wiekszości czekacie na rozwiązanie a ja mam jeszcze trochę czasu. Ale właśnie od kilku dni ogarnia mnie przerażenie jak to wszystko będzie wyglądać :szok: nigdy nie byłam w szpitalu i nigdy nie rodziłam ! ale może dam radę;-)

Witamy kolejną Mamusię :) nie martw się za zapas ! Ja też nie ! i wiem że nie jesteśmy same ;-) i damy radę :-)

Chyba musimy dać radę ;) innego wyjścia już nie ma :-) a powiedzcie mi dziewczyny macie spakowaną suszarkę do włosów? może to głupie pytanie ale jak ja nie wysuszę włosów po umyciu to mam straszne siano na głowie i każdy włos w inną stronę się układa ;-)

Jak i weszło tak i wyjdzie ;-)

Co do suszarki to nie mam, zawsze ktoś może dowieźć ale nie wiem czy będzie potrzebna .... biorę gumki i wsuwki :p

Edita mysle ze ukladanie wlosów to ostatnie o czym bedziemy myslec po porodzie, przynajmniej przez te dwie doby ;)
aninek fajnie ze cos tam zaczyna Ci sie skracac i otwierac. Dobry znak ;-)
Kalita fajnie ze skorzystalas z tego usg

ja zaczęłam część rzeczy wypakowywac z mojej torby. wszyscy sie smiali ze taka duza wiec wyjelam kilka rzeczy "opcjonalnych", najwyzej mąż mi doniesie..

Edita, witaj!

Kurcze, dziewczyny, wczoraj w nocy tak właśnie myślałam co tez się z Martusią dzieje a tu taka niespodzianka...mam nadzieję, że z mamusia wszystko w porządku no bo synek 10pkt :D To teraz czekamy tylko z niecierpliwością na relacje :D

Ja też w szpitalu chcę widzieć jedynie męża i wszystkich o tym poinformowałam, a że obraza, nie moja sprawa :p Co do odwiedzin w domu to też zarządziłam miesięczna kwarantanne :D Przepustki dostali tylko rodzice i teściowie, ewentualnie siostra ;) Nie ma nic bardziej denerwującego jak brak zrozumienia, że świeża mama chce mieć spokój przez te kilka dni :/

reklama
Kalita jak kupowałam coś u nich kiedyś to Pani mi zaproponowała że jak chcę się zapisać to wypełnić taki druczek i będę dostawać smsy o promocjach w sklepie a oprócz tego zapisałam się u nich na stronie ale to tylko do internetowego sklepu...więc mam 2 dojścia do promocji, w sklepie i w sklepie internetowym. One tam przy kasie mają takie druczki z tego co kojarzę. Jutro się wybiorę po wizycie u lekarki no chyba że zacznę rodzić albo coś to nie...ale teraz są bardzo duże wyprzedaże...taki pajacyk co mi się bardzo podobał ale kosztował 30 zł teraz jest za 15 a ze znizka będzie 12 więc myślę że jak smyka to super cena...

Aninek ja mam rozwarcie 2 cm już od zeszłego piątku a szyjka na maksa skrócona i skurcze mam ale nie rodze...jutro się okaże czy rozwarcie postępuje...

misia wiem ze termin na dzisiaj tylko wiele z nas ma rozbieżność pomiędzy terminem z miesiączki a tym z usg i niektóre dziewczyny nawet spore te rozbieżności mają...ja np mam dokładnie taki sam termin z miesiączki i usg ale to się chyba rzadko zdarza

Ostatnia edycja:
Do góry