reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poród w Żeromskim

Dziewczyny ale jestem dziś nerwowa...nie spałam pól nocy :( jutro najprawdopodobniej mnie zostawia ale pocieszcie mnie i powiedzcie że nie położą mnie na atologie tylko od razu beda wywoływac :( jutro juz 41tyg i 2dni...
ojj bidulko.....moja Pani Dr powiedziała że po terminie czeka max 10 dni i będzie wywoływanie....hmmm...nie wiem co Ci poradzać,pocieszac...może powinniście jechać do szpitala i troszkę awantury urządzić ( pracowałam kiedyś w takim miejscu -wiadomo było że jak petent się nie będzie awanturował to trza go zlać-jak przychodził ten bardziej hałaśliwy wiadomo było że trzeba stać na baczność:)

reklama
Pytanie do Dziewczyn, które już rodziły SN: czy po przyjęciu zakładany jest wenflon, czy nie macie takiego doświadczenia? i raczej, jeśli istnieje taka medyczna konieczność?
I drugie pytanie do ostatnio rodzących: jak ubierałyście Maluchy w szpitalu? Body z krótkim rękawkiem i pajacyk wystarczą? Czy raczej body z długim rękawkiem i pajacyk?

Sonick mnie wenflon dali dopiero przy zdecydowanej oksytocynie ;-)
co do ubrania to body z krótkim rękawem i pajacyk najlepiej + rożek, kocyk etc

Dziewczyny powiedzcie mi, jestem teraz w 37t5d strasznie wczoraj twardniał mi brzuch, przez cały dzień był jak kamień, byłam na usg, lekarka powiedziała, ze jak nadal taki bedzie to 1 stycznia mam isc do szpitala na ktg, mimo że wizytę mam umóioną na 3 stycznia. Czy jest szansa, ze tak mi zrobią ktg jak przyjdę do żeromskiego z ulicy? Czy takie twardnienie brzucha jest bardzo groźne? Bo moja lekarka lubi mnie straszyć i coś mówiła, ze może jest ucisk pępowiny.

Dziewczynki wlasnie mam podlaczona oksy a baba obok w sali drze sie w nieboglosy przy 3cm rozwarcia jest super :D masakra jak sie boje... karla idz na ktg na ip powiedz co ci jest napewno cie nie zbeda...

No to zycze powodzenia i szybkiego porodu a ja tez tak mialam ze dziewczyba obok w sali tak sie darla to normalka trzymam kciuki:)

Dziewczynki wlasnie mam podlaczona oksy a baba obok w sali drze sie w nieboglosy przy 3cm rozwarcia jest super :D masakra jak sie boje... karla idz na ktg na ip powiedz co ci jest napewno cie nie zbeda...
I jak, urodziłaś? Jak tylko chwilka i dojdziesz do siebie, to napisz nam co i jak w szpitalu, jak poród :) pozdrawiam

Dziewczyny orientujecie się czy którys z lekarzy z żeromskiego pracuje w luxmedzie? :]
sonick mi wbili wenflon już na porodówce, zeby podłączyć kroplówę :)

reklama
Dziewczyny orientujecie się czy którys z lekarzy z żeromskiego pracuje w luxmedzie? :]
sonick mi wbili wenflon już na porodówce, zeby podłączyć kroplówę :)

dzięki za info. Ale rozumiem, że wenflon dopiero zakładają jak konieczność, czyli właśnie oksytocyna albo coś, a nie że "z urzędu" jak przyjmują?
Widzę, że rodziłaś 10 miesięcy temu, a teraz też planujesz w Żeromskiego tak? Jakieś wskazówki, informacje? Ja mam termin na jutro, dlatego tak podpytuje :) Będę wdzięczna za wszelkie rady :)

Do góry