reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Karuzela :-) gratuluje dziewczynki :-) :D:rofl2:
co do Mg to ja brałam magne b6 bo jest maławe i powlekane :-) a co do studiów dasz radę :-)

reklama
Witaj Zibka,
Ja również biorę Magne B6 - dla mnie ogólnie te wszystkie witaminy to są ogromnie duże:)

Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja dziś zaczęłam prasować ubranka Małej po wczorajszym praniu, stwierdziłam, że wole już mieć to za sobą ale efekt jest taki że umieram:D niby to takie malutkie, ale ile to zakamarków do doprasowania:)

Jeśli chodzi o herbatki z liści maliny i wiesiołek to fajnie o czymś takim wiedzieć, może coś pomoże przetrwać ten czas :D

Dziewczyny czy któraś z Was wykonywała badanie genetyczne (to pomiędzy 11-14tc) u dr Wiecheć ?

Ja robiłam i pierwsze i i drugie genetyczne u dr Wicheć i także moge polecic tego lekarza. Na trzecie również do niego się wybieram bo widać ze zna sie na rzeczy. O dr Nocun również słyszałam dobre zdanie.
Obydwoje przyjmują na ul. Felińskiego. Jesli chcesz nagranie to musisz wczesniej powiedzieć i dostaniesz je za darmo, a zdjecie to tak jak zibka mówi, również dostaniesz jak maluszek sie "twarzowo" sie obróci :happy:.

Zibka, witaj!

Karuzela, gratuluje dziewczynki :D

Dziewczyny, ja również nienawidze łykac tabletek, aż się dławie (niemiłe uczucie) :/ A teraz jestem na etapie dużej ilości tabsów :( Z magnezowych biorę Asparaginian Extra 2 razy po 2, dobrze się sprawdzał przy moich skurczach po-biegowych i teraz tez nie zawodzi :D

ojeku jaki babiniec bedzie :D, same dziewczynki do okoła :happy:
Chyba faktycznie obecnie chłopaki są w mniejszej sile ;).
U Wiechcia miałam na Kopernika robione połówkowe. W sumie badanie było ok, ale pan doktor bardziej był zajęty kokietowaniem koleżanek lekarek i pielęgniarek niż USG :D. Pewnie prywatnie jeśli przyjmuje to już inny styl kontaktu z pacjentką :).
Ja mam termin porodu na 7 kwietnia, ale mam pobożne życzenie rozpakować się wcześniej ;-). Po 18stym marca jeśli tylko na USG wyjdzie wszystko w porządku to zabieram się za wszelakie sposoby wywabienia małego na zewnątrz :-D. Celuje w termin 26 marca, który z kilku powodów byłby najlepszy :rofl2:.

Ja łykam Magne B6 3x1, do tego Aspargin 3x1 (dodatkowo omega 3x1, Fenoterol 3x1/2 i jeszcze witamina 1x1- ale jak mi się chce, bo na ogół już nie mam na nią apetytu:-D). I leki na zgagę w rosnących dawkach:szok:. A skurcze i tak mnie łapią.

Jak otwieram szafkę z lekami to mnie mdłości zbierają, że znowu to muszę połknąć i co gorsza popić- a tu do wyboru woda, kawa, herbata i po wszystkim obowiązkowo zgaga:no:.

Gdybym mogła 1) nie łykać leków 2) nie wmuszać w siebie wody
3) nie mieć zgagi to w zasadzie mogłabym w tej ciąży nawet 20 msc chodzić :-D.

O matko, eve! Współczuje, myślałam, że ja mam dużo tabletek.
Też ciągle mam zgagę i w dodatku musze dziennie wypijać 1,5litra wody Jan, paskudztwo! Po niej czuje ognisko w żołądku, ale co zrobić, mus to mus.

Jejkuuuu Eve bidulko :*
Fakt nawet jak nie ma się problemu z polykaniem tabletek to w takich ilościach i w takim długim czasie może to zbrzydnąć.
Ja zażywam Magne B6, Cantrum Materna DHA, Sorbifer i ostatnio Furagine ale przeżuciłam się teraz na Urinal.
Zgagi nigdy nie miałam, ale jak mnie dopadła w 7 miesiacu to prawie płakałam!!! Jejuuu ziałam ogniem jak smok pod Wawelem:-) Tabletek na zgage juz nie lykam bo pomagały mi dosłownie na parę minut i od nowa się zaczynało :baffled:

reklama
Do góry