reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

To ja Ci Girin jeszcze bardziej współczuję tego Jana :baffled:- każda woda lecznicza to paskudztwo. Ja na szczęście mam w tym względzie dowolność.
Wiolkast- moja Teściowa mówi, że tak jest też na starość-człowiek staje się wolniejszy, mniej gibki, trzeba łykać tabletki i ciągle coś dolega :-).

A tak swoją drogą to powinni coś wynaleźć skutecznego na tą zgagę, żebyśmy się nie musiały tak męczyć.
Ja wczoraj miałam jakiś paskudny dzień- wyssałam 3 Gaviscony. Nie mam już pomysłu. Jak Wy sobie radzicie ze zgagą? Macie jakieś naturalne sposoby ( może któregoś z nich jeszcze nie próbowałam) czy bierzecie zobojętniacze?

Ostatnia edycja:
reklama
Podobno wypicie szklanki mleka pomaga. Moj mąż tak robi i zawsze mu przechodzi.
Ja nie lubie mleka - no chyba ze w kawie :p

no właśnie miałam pisać o tym mleku :) ale najlepiej jakby było ciepłe. mnie osobiście pomaga zasypiać wieczorem, bo mleko baaardzo lubię choć zgagi z prawdziwego zdarzenia jeszcze (odpukać) nie miałam. ale staram się nie jeść za dużo :)

a tak mi się jeszcze przypomniało... tydzień temu byliśmy z Mężem na oglądaniu szpitala i gdy spytałam o dowód ubezpieczenia to położna, która nas oprowadzała powiedziała, że niby jest eWUŚ, ale żeby na wszelki wypadek mieć ze sobą NIP pracodawcy. to tak jakby którejś miałoby się przydać :)

a czy jak robicie KTG to oni już wprowadzają jakieś dane do systemu i w razie późniejszego porodu szybciej można tę całą papierologię załatwić? pytałam czy dużo tego jest, bo kiedyś wyczytałam, że wypełniania na ok. 40 minut, a średnio sobie wyobrażam odpowiadać na pytania między skurczami ;) ale okazało się, że takie podstawowe pytania i co ciekawe,panie często zapominają datę urodzenia męża/ojca dziecka :D

Mój synek będzie miał tyle koleżanek, że ho hoooooooo

Wiolkast to nasi synkowie będą mieć niezłe branie ;-)
Nie byłam na forum od tygodnia ale z tego co widzę to koleżanki które były na dniach już nie piszą więc pewnie mają już swoje maleństwa przy sobie :-) tuż tuż a będziemy czytać relację z porodów, mam tylko nadzieję że wszystko w porządku:-)

cały czas mam problem z suwaczkiem, nie chciał mi się zaktualizować a w poście wyżej się w ogóle nie pojawił :wściekła/y:
może teraz mi się uda :zawstydzona/y:

chyba się udało tylko nie wiem czemu tylko mój suwaczek jest po prawej stronie ;-) ale ja udana jestem, więc norma:-)
dziewczyny a od kiedy macie problem ze zgagą ( od którego tyg. tak mniej więcej ) bo ja odpukać ale puki co mnie zgaga nie męczy.

Nooo i suwak jest :-):-)
Lubie patrzec na te suwaczki - dzieki nim dociera do człowieka, że to już nie bawem :szok:

zibka przy ktg chyba zapisują Cię do szpitala, wiec m.in możesz sprawdzić ewus na swoim przykładzie. ale nie odpowiadasz chyba na te wszystkie pytania co przy porodzie

Edita87, a wklejasz cały BBCode w oknie edycji sygnatury? :)

widzę, że już sobie poradziłaś :) ewentualnie możesz dać wyrównanie do lewej w menu okna to powinno się wyświetlać już normalnie bez przesunięcia :)

reklama
Witam dziewczyny :-) my z rana w dwupaku ;-) jak mnie wczoraj na noc bolało krocze ... przestawało tylko wtedy jak siedziałam na podłodze po turecku :baffled:
Co do zgagi polecam imbir ja miałam okropną zgagę nawet po wodzie mineralnej, więc możecie sobie wyobrazić jaki koszmar przechodziłam paliło aż tak że potrafiły mi łzy cieknąć ... ale już przeszło ;-) czasem łapnie ale po jakimś czasie samo przechodzi :-)

Co do tabletek to Wam współczuje takiej ilości ... bo ja przy jednym femibionie spędzałam nawet 20 min :szok: jak się za to zabrać, a teraz to jak pisałam wcześniej sama wpada bo taka malutka :-)

Ciekawe jak dziewczyny :-) jak ja zamilknę na więcej niż jeden dzień to będziecie wiedzieć że to to ;-) hehehe

Co do dziewczynek to fakt bardzo dużo się rodzi ale np mój doktorek powiedział, że w styczniu sami chłopcy się rodzili .... więc może to się jakoś wyrówna :-)

Do góry