reklama
Justi ja pytalam poloznej jak bylam ogladac szpital i mowi zeby nie brac laktatora bo tylko miejsce zajmuje i jak cos to maz moze dowiesc lub mozna u nich kupic (madeli).Ja mam jakis pozyczony ale nie biore,zawsze moze ktos dowiesc.
Wiesz dowieść może jak się ma w domu
No ale uspokoiłyście mnie, że można kupić na miejscu jak coś, dzieki za info :-)
Aśka1987
Fanka BB :)
Mój poradził sobie świetnie,kupił ten co trzeba i o wiele taniej niż w aptece przyszpitalnej.
Ja też nie brałam ze sobą laktatora. Mąż mi dowiózł następnego dnia ale i tak się nie przydał 
Dziewczyny, więcej wiary w facetów, jak trzeba to naprawdę potrafią stanąć na wysokości zadania, sama byłam tym zaskoczona :-)

Dziewczyny, więcej wiary w facetów, jak trzeba to naprawdę potrafią stanąć na wysokości zadania, sama byłam tym zaskoczona :-)
Marcepanowa
just_krk, ja mam właśnie ręczną Medelę. Faktycznie można kupić w aptece przyszpitalnej, ale tam kosztuje 100 zł, a z tego co pamiętam to w Aptece Słonecznej na Ujastku 3 ten sam laktator kosztuje 60 zł, więc szkoda przepłacać
.
Ja leżałam na 3 osobowej poporodowej i jedna dziewczyna miała baaaardzo duże problemy z laktacją i całymi dniami pobudzała piersi to przystawiając dziecko, to ściągając laktatorem...
Co do samego laktatora, to Medeli ręczny jest fajny, bo ma regulowanie mocy ssania, a tamta dziewczyna miała jakiś inny i nawet jej mówiły położne, żeby może kupiła inny laktator, bo może ten, który ma za słabo ciągnie.
Jeżeli nie będziesz miała jakichś większych problemów z karmieniem, to ten laktator jest ok, żeby użyć go raz na czas, jak jest np. nadmiar po nocy, albo chcesz sobie porobić "zapasy" mleka
.

Ja leżałam na 3 osobowej poporodowej i jedna dziewczyna miała baaaardzo duże problemy z laktacją i całymi dniami pobudzała piersi to przystawiając dziecko, to ściągając laktatorem...
Co do samego laktatora, to Medeli ręczny jest fajny, bo ma regulowanie mocy ssania, a tamta dziewczyna miała jakiś inny i nawet jej mówiły położne, żeby może kupiła inny laktator, bo może ten, który ma za słabo ciągnie.
Jeżeli nie będziesz miała jakichś większych problemów z karmieniem, to ten laktator jest ok, żeby użyć go raz na czas, jak jest np. nadmiar po nocy, albo chcesz sobie porobić "zapasy" mleka

anuleczkab
hej, dłuuuuuuuuugo mnie nie było i chyba Was nie nadrobię. byłam jedną z kilku osób, które 4 czerwca trafiły na oddział patologii ciąży z powodu zawężonego zapisu ktg, skierowała mnie dr Zygiel... no i tak już niestety utkwiłam w szpitalu aż do 20 czerwca
nie powiem, żebym była z tego powodu szczęśliwa, nic nie poszło tak jak sobie to "planowałam", ale na szczęście 16 -go o 16.10 zostałam szczęśliwą mamą, po stresującym, ale w miarę szybkim porodzie i szpital jak najbardziej polecam, mimo, że położne na poporodowym troszeczke mnie irytowały nastawieniem, że jak dziecko chwile płacze to od razu do cyca i przeświadczeniem, że dziecko cały czas jak tylko chce ma byc przy piersi. Całe szczęście, że z laktacją nie miałam problemów, bo chyba bym się tam załamała 

reklama
Marcepanowa
Justi, ja mam dokładnie taki --> Laktator ręczny Lactaset, Medela - sklep iZabawki.com
On ma właśnie regulację ssania. Zadzwoń sobie do Słonecznej i zapytaj, po ile je teraz mają ( Apteka S
On ma właśnie regulację ssania. Zadzwoń sobie do Słonecznej i zapytaj, po ile je teraz mają ( Apteka S