• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Poród

reklama
Chciałam spytać czy obserwujecie się pod względem ewentualnego zauważenia czopu:eek:? Ja jakoś w poprzedniej ciąży obserwowałam i nic z tego nie wyszło:no:. Nie wiem kiedy wypadł:no:. Będąc na wizycie dwa dni przed porodem czopu już nie było... Hmmm:confused2: może w nocy wypadł. Na śpiku jakoś nie zawsze pamiętałam:sorry:, żeby spojrzeć w toaletę czy na papier.

Nawet nie wiem czego się spodziewać.

Ja patrzę, poprzednio też pamiętam jak na patologi z papierem musiałam lecieć do pielęgniarki bo im trzeba było wszytko pokazywać :-( ja z kolei nie wiem jak jest z wodami bo miałam przekłuwane

Chciałam spytać czy obserwujecie się pod względem ewentualnego zauważenia czopu:eek:? Ja jakoś w poprzedniej ciąży obserwowałam i nic z tego nie wyszło:no:. Nie wiem kiedy wypadł:no:. Będąc na wizycie dwa dni przed porodem czopu już nie było... Hmmm:confused2: może w nocy wypadł. Na śpiku jakoś nie zawsze pamiętałam:sorry:, żeby spojrzeć w toaletę czy na papier.

Nawet nie wiem czego się spodziewać.

Hmm, wg tego co uważałam to czop powinien już mi odejśc pierwszy raz w sierpniu, drugi raz na początku wrzesnia a trzeci na koniec wrzesnia wtedy co wyladowałam w szpitalu i za kazdym razem bylam bardziej pewna, ze to "to" a ostatnim razem to juz niemalże na 100% bo był zbity, przezroczyto-biała galareta podbarwiona krwią. Ale czy to było to to nie wiem bo tu robia wielkie halo, zeby zbadac ginekologicznie i nawet wziernikiem nie patrzą więc mysle, ze sami nie beda wiedzieli. a papier zawsze ogladam dokładnie. Poza tym czp może odchodzić nawet 2 tygodnie po tak małym kawałku, że nie zauważysz...

Ja patrzę, poprzednio też pamiętam jak na patologi z papierem musiałam lecieć do pielęgniarki bo im trzeba było wszytko pokazywać :-( ja z kolei nie wiem jak jest z wodami bo miałam przekłuwane

No wlasnie ja tez miałam przebity pecherz płodowy i nieraz teraz zdarza mi sie schizować, ze wody się sączą.

Poza tym czp może odchodzić nawet 2 tygodnie po tak małym kawałku, że nie zauważysz...

Słyszałam, że tak właśnie może być. Ja od tygodnia zauważam mniej więcej raz dziennie ciut białej wydzieliny galaretowatej na podkładce. Bezwonnej. I tak sobie pomyślałam dziś, że to może ten czop się rwie. Ale nie ma tragedii - za tydzień idę do lekarza, to się dowiem.

No właśnie ja też zauważyłam, że na początku to chodziłam do lekarza, żeby dowiedzieć się czy wszystko w porządku. A na następną wizytę czekam, żeby dowiedzieć się, czy już coś się zaczyna;)

agbar mam tak samo jak ty :) Czekam na jutrzejszą wizytę u lekarza, żeby się dowiedzieć czy coś może się ruszyło ;) Naczytałam się o tym czopie ale nie zauważyłam, żeby mi odszedł... chyba, żeby odchodził po kawałku a ja bym nie zauważyła ale dalej mam brzuch wysoko. Czy może się coś ruszyc jak brzuch jest wysoko?? Czy musi opaść przed porodem??

reklama
czopu tez nie pamiętam...
wody odeszły mi w taki sposób, że nie miałam wątpliwości. Też nastapiło to w szpitalu, a konkretnie na szpitalnym korytarzu:///

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry