• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poronienia nawracające

Cześć wszystkim, jestem po dwóch ciążach- w obu płód obumarł w około 7tc. Chciałabym poczytać wasze historie, czy udało wam się w końcu zajść w ciążę i donosić ja zdrowo? Jak się przygotowywałyście? Jak przechodziliście tę ciążę?
Potrzebuje nadziei ale też chyba zobaczyć że nie jestem z tym sama i inni też przez to przechodzą, dziękuję za waszą otwartość

reklama
Czy robiłaś już jakąś diagnostykę która mogłaby dać odpowiedź dlaczego tak się dzieje ?
U mnie dwa poronienia w około 8-9 tygodniu, wady płodu, na ten moment dopiero przymierzam się do starań, ale cały czas się waham czy juz zacząć bo boję się kolejnej powtórki

Ja mam zalecony suplement na poprawienie jakości owulacji i do tego progesteron od pozytywnego testu. Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko dobrze.

Też od pozytywnego testu w obu ciążach brałam duphaston. Pierwsza ciąża miała wywołanie poronienia farmakologicznie, w drugiej ciąży miałam już łyżeczkowaną jamę macicy i materiał został przekazany do badania genetycznego aby ustalić przyczynę, na ten moment to tyle, co wy robiłyście za badania dodatkowo?

Dwa poronienia na tak wczesnym etapie to może być przypadek. Jeśli jednak chcesz sprawdzić, czy jest medyczne uzasadnienie. Zacznij od podstaw- badanie nasienia i partnera, a u Ciebie tarczyca, krzywe glukozowo-insulinowe, poziom witamin (B12, D3, kwas foliowy), ferrytyna.

Też od pozytywnego testu w obu ciążach brałam duphaston. Pierwsza ciąża miała wywołanie poronienia farmakologicznie, w drugiej ciąży miałam już łyżeczkowaną jamę macicy i materiał został przekazany do badania genetycznego aby ustalić przyczynę, na ten moment to tyle, co wy robiłyście za badania dodatkowo?
Wynik genetyczny już jest? Ja robiłam te które są już wypisane i dodatkowo trombofilie nabyta i trombofilie wrodzona

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry