reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawbelka - jesteś pierwszą osobą, która dowiedziała się o mojej ciąży :) W drugiej kolejności była szwagierka.
Podali mi jeden zarodek w 2 dobie. Miała być 3 doba, ale wypadła w niedzielę, a że w tym dniu nie robią transferów to była 2 doba. Drugi zarodek chcieli mi trzymać do 5 doby, ale się uparłam i mi zamrozili w 2 dobie :)

reklama
Strawbelka - jesteś pierwszą osobą, która dowiedziała się o mojej ciąży :) W drugiej kolejności była szwagierka.
Podali mi jeden zarodek w 2 dobie. Miała być 3 doba, ale wypadła w niedzielę, a że w tym dniu nie robią transferów to była 2 doba. Drugi zarodek chcieli mi trzymać do 5 doby, ale się uparłam i mi zamrozili w 2 dobie :)
Lilia normalnie mam lzy w oczach z tej radosci[emoji4]

Niech maluszek teraz pieknie sie rozwija:*

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny,jestem tu nowa ,wreszcie nadszedl czas ze zdecydowalam sie napisac o swoim przypadku(wczesniej balam sie zeby nie zapeszyc), tak jak Wy jestem po przejsciach,choc widze ze niektore z Was maja o wiele wiele bardziej skaplikowane sytuacje. O dziecko zaczelam starac sie okolo 4lata temu.Zaszlam w ciaze bez problemu ale szczescie nie trwalo dlugo bo zaledwie 8tyg, druga wizyta i slowa 'serce nie bije,szpital', wywolane poronienie i oczywiscie uslyszalam ze kazdej moze sie zdazyc.. drugie podejscie po ponad pol roku, znow 8tyg i znow poronienie, szpital,zabieg..nie chcialam juz prob bez badan,takze przebadani oboje, z krwi nic zupelnie mi nie wyszlo,wszystko co mozliwe zbadane, histeroskopia i tez nic, maz przebadany -ok, decyzja lekarza proba trzecia, jest ciaza na acardzie, encortonie, heparyna i znow 8tydz KONIEC, zabieg... wkoncu dowiaduje sie ze moga byc to problemy immunologii , czemu nikt wczesniej nic o tym nie mowil nie wiem..trafilam do swietnego lekarza w Krakowie, normalny człowiek,ludzki, chcacy pomoc, nie naciagajacy, nazywa sie Tomasz Sacha, szczee mowiac bylam najpierw umowiona do Malinowskiego gdzie pani kazala na wstepie przygotowac 6tys na badania :)a ze mieszkam 80km od Krakowa to zdecydowalam sie blizej,zrobilismy badania w Szpitalu na Prokocimiu w wiekszosci,reszta w Diagnostyce i calosc wyszla ok.2-2,5tys a nie 6tys:) wyszlo mi MLR 0%, decyzja szczepienia 3 sztuki(jedno 870zl) potem Prokocim badanie i wynik 70% :) teoretycznie pol roku na zajscie w ciazy, ale najlepiej w przeciagu 3miesiecy, drugi miesiac i jest ciaza :) niesamowita radosc ale i wielki strach, doszczepianie w ok.6tyg a dzis 26tydzien ciazy :) polecam bardzo pana Doktora, wspaniały czlowiek, zna sie na rzeczy,pomocny.Jak poczytalam o Malinie, o tym jak traktuje ludzi, ile kosztuja badania i ze nie akceptuje badan z innych laboratorii to podziekowalam.

toluska bardzo się cieszę teoja decyzja twoim.szczescim ale ją jestem w 15tc dzięki Malinowskiego i dużo dziewczyn do niego chodzi i napislas "jak traktuje ludzi"kochaną ją będę go bronić i wiele tutaj dziewczyn też :) wiev kochana tak malina jak i sacha są znani i szanowani u nas na forum :) ale w sumie nie w tym rzecz tutaj żeby mówić kto lepszy ważne są efekty obijrtnie jaką droga:) a kto ci prowadzi ciążę bo sacha tylko szczepi. mamy na forum dziilszki co mają ciążę dzięki jego szczepieniom.
a będzie chlooczyk czy dziewczynka i jak się czujesz ? i napisz nam jakie leki masz i jakie badania robilas ? i czy oprócz mrl coś wyszło jeszcze?

riri co uciebie?

Destino - dziękuję. Tak wiem i ja za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki :)

Strawbelka - nie mam godz. bo jestem na liście rezerwowej :(
Lilia, Serduszko, ja jako mentorka :D bardzo się ciesze i trzymam kciuki ♡

Gosia321, Toluska witajcie :)

Gosia poczytaj nasze badania, może coś przyjdzie ci do głowy i pytaj śmiało :)

https://www.babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-przebieg-ciazy.80388/

Toluska dziękuję ze napisałaś, potrzeba nam takich historii :)

Bea, Teczowa jestem z wami ♡ :*

Lamia, Asia, Gabis, Avita trzymam kciuki &&&

Doris matko matek napisz jak Olis :p u nas fatalnie...

Brzuchatki :*

Czarna dziś środa :D

Liluli gdzie się chowasz?

Destino dużo siły :*

Sus wariatko :*

...i wszyscy święci :D

reklama
strawbelka do kinca ciąży nie robisz suwaczka ? ja bym chciała ale.nie umiem :)który masz tc? i dobrze pamiętam rodzisz przed świętami ?

Do góry