reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Zulus, sama chcialabym wiedziec jak to wyszlo, ale podobno w pessarze nie moze byc rozwarcia... juz mnie oslabiaja tu :p

Zulus, jeszcze troszeczke i objawy mina :-) Ty masz objawy , a my widzisz po szpitalach lezymy, szyjki krotkie. Musimy te 9miesiecy wytrzymac i juz...:-)
Apropo sterydow, nie odczulam nic po sterydach :-)
Prosze telepatycznie poglaskac brzuszki;)

Ostatnia edycja:
reklama
Enya, w h&m mają fajne ciuszki ciążowe z linii MAMA, ja właśnie w piątek zrobiłam tam małe zakupy, bo kompletnie nie miałam już w czym chodzić. Kupiłam dżinsy (wybór mają ogromny), spodnie dresowe i sukienkę letnią w c&a.

A ja od dwóch dni wsłu****ę się i nie wiem czy coś czuję, mam mega stres:/ a w zeszłym tyg czułam bulgotanie.. w czwartek wizyta, chyba oszaleję z nerwów...

Podczytuję Was nieustannie i mocno trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, ja jeszcze 2 mies. w zawieszeniu, Jerzakowa kazała mi w czerwcu powtórzyć NK ale nie wiem czy to ma sens, czy wynik wyjdzie inny niż miesiąc temu? Tak jak misiejek mam podejrzenia że Jerzakowa strasznie naciąga na wizyty, ciekawi mnie tylko jaką dawkę encortonu powinnam przyjmować na przeciwciała przeciwtarczycowe jak zacznę starania ale czy żeby się tego dowiedzieć muszę płacić 300 zł za wizytę?Bo na ostatniej nie powiedziała jaka dawka tylko że będę brała.

enya dziekuje za odpowiedz... a immunoglobulinę ile gram ci toczyli w szpitalu???? czyli szczepionki na kom nk tez dzialaja a to CD56 jak się leczy??? tak z ciekawości pytam

zula wlasnie myslalam nad relanium w tym podejściu bo ja tez miałam od początku mega skurcze jak tylko bylam po transferze a w jakiej dawce bralas i od transferu??? encorton mi w ogole nie pomogl przy tych podejściach metypred jest lepszy??? od kiedy go bralas i w jakiej dawce??? do szczepionek teraz podchodzilas ??? czy bez szczepionek??? gdzie podchodzilas do criotransferu??? a do maliny jeździsz jeszcze ??? on tez cie ustawial na lekach czy tak jak pisalas sama sobie dozowalas leki??? bardzo się boje ze mi to już nic nie pomoze a ty może się orientujesz czy przeciwciała lozyskowe warto robic jak nigdy nie bylam w ciąży???

u mnie na razie chwila spokoju, dzisiaj aż się poryczałam na usg , bo już widać jakby kształt małego człowieka;-),
kruszyna ma już 25 mm, tętno 175, na razie wszystko jest w porządku...
teraz już czekam "spokojnie " na prenatalne i test PApA.

Alokin widzę że nasze dzieciaczki rosną łeb w łeb heh:-), a powiedz Ty bierzesz jakis steryd ?

Enya no to widzę że Malina nic nie zaniedbuje, bardzo dobre, za taka kase tak właśnie powinno być,
tylko tak jak piszecie, mogliby coś w końcu zrobić z ta organizacją w recepcji.
no mi całe szczecie mój gin zleca mase badań, właśnie te dimery , appt i wiele innych, dlatego już odpuszczam jerzak, jeszcze żeby miała usg w gabinecie to ok, a tak niestety nie mam kasy , żeby co dwa tyg 300 zł płacic tylko za wypisanie recept.

Madzia dzięki za cynk, pogadam z moim lekarzem, co on myśli o mniejszej dawce gluco do 16 tyg..

Neli będzie dobrze!!, chyba ten strach już do końca ciąży nas nie opuści, ale zycze spokoju ducha :)

Agnieszko a to nic nie dostałaś na obniżenie tych NK ?, po prostu masz powtórzyć badanie ?
wiem że kiedyś zapisywała albo viagre albo jakiś inwazyjny lek perlodel czy jakoś tak.
encorton pewnie będziesz barac 10 mg raz dziennie, przynajmniej wiekszośc z nas tak ma, no chyba że jakiś wyjątkowy chuderlak jesteś ?

Zula Biedaku, nawet z postu można wyłapać, jak mało masz sił witalnych, ale tak jak pisza doświadczone dziewczyny, teraz już musi być tylko lepiej.

Ostatnia edycja:
Mi mi ja nie miałam wlewów tylko szczepionki z limfocytów więc co do wlewów nic Ci nie powiem. Szczepionki generalnie działają na cały organizm, wpływają więc na wszystkie parametry, w tym CD56 i widać np że mnie nie służyły szczepionki od męża bo wtedy wszystkie parametry mi źle poleciały, po dawcy się naprawiło:)

Misiejku
no właśnie to mnie przy nim w sumie trzyma, te badania na których moja ginka chyba sie nie zna a On wie co i jak. No i się uzupełniają ale niestety to kosztuje:( Widzisz, dobrze że miałaś to USG więc przynajmniej się uspokoiłaś :-) Super!!!!

Zula tak jak piszą dziewczyny - to wszystko minie i już niedługo będziesz się mega mega cieszyć:-)

A ja już po zakupach - kupiłam jedną parę ginów ciążówek - rurek hehehe. Z tą chudą dupą Kaira nie przesadzaj hehhe bo mnie się wydaje że właśnie tyłek mam teraz jak szafa trzydrzwiowa hehehe:szok: Do tego 4 koszulki po 10 zeta za sztukę od Turków:) Kaira mam właśnie parę rzeczy z ciuchów, alladynki też mam na samo lato, spodnie takie do kolan materiałowe też mam, jedną krótką spódniczkę na gumce pod brzuch, jedną długą spódnicę też:) Na samo lato mam ciuchy, gorzej właśnie teraz jak jest taka przejściówka. Cyce też mi urosły jak donice - w ogóle miałam duże - 75D albo E a teraz to nawet nie wiem....
Kupiłam te kwasy Omega, niepotrzebnie inwestowałam w te poprzednie - teraz kupiłam typowe dla kobiet w ciąży omegamed pregna DHA i tego nie boję sie brać, ale drogie bo opakowanie to 50 zeta za 60 tabletek.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny ja mam juz dalsze wyniki z Łodzi i o ile IMK wyszlo ok o tyle CBA całkowicie skopany wszystkie interleukiny do kitu, strasznie wysokie:/ Kto tak miał? Barbina odezwij się bo Ty chyba tez to miałas.Czekam jeszcz na LCT.
Mialam to robione bo Jerzakowa nie kazala brac sterydu bo mowila ze przyczyna jest PCO- czyżby jednak nie? Ona ma chyba i wiedze ale i fiola na tym punkcie jak mowicie, bo mi tez mowila ze gluko nawet do konca ciazy jak cos a inni ze tylko do momentu zajscia skoro juz chce w ogole...

enya a wlasnie miałam tylko od dawcy te szczepionko teraz czekam na wynik nk wcześniej nie miałam badanego wiec nie mam i tak do czego porownac mam nadzieje ze te cytokiny, suppopulacje limfocytow i te nk nie wyjda najgorsze bo to już po szczepionkach a cd56 tylko chyba robia w lodz??? grubo się zastanawiam czy nie jechać do tego maliny daleko tam mam ale może tylko on pomoze kolo lipca chce podjsc jeszcze raz do in vitro nawet jak imr wyjdzie 0% ty tak mialas i tobie się udało jak to nie wyjdzie to wybiorę się do maliny powoli padam psychicznie dlatego się was tak pytam i mecze :)) pozdrawiam

joanna mój gin tez się przyczepil do pco ale jak kolejne in vitro nie wyszlo na pięknych zarodkach to rozlozyl rece i musiałam się czegos zlapac i wyszlo brak hamowania co mimmunolog się do tego przyczepil innych przeciwciał nie mam

reklama
Zula, Alokin, Misiejku i większe brzuszki- sto tysięcy buziaków:-)
Mi mi i co Ci immunolog każe brać na brak hamowania?

Do góry