reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę o co pytać mam Sachę,dzisiaj mam wizytę. Mam straszny mętlik w głowie..szczepić się nie będę bo mam jakieś przeciwciała ana :( o połączenie accofil + steryd ? Co jeszcze ewentualnie ?:(
zapytaj o intralipid, heparynę (nie wiem, czy miałaś) i jest jakaś nowa metoda - wlewy domaciczne z osocza - czy on o tym słyszał i na czym to polega, bo mi gdzies dzwonili ale nie wiem w którym kościele

reklama
@dżoasia tak,heparynę już zapisałam na kartce. Ja 2 ciąże tylko na duphastonie wiec to żadne leki. Oki zapytam o ten intralipid jeszcze , Ty miałaś wlewy z immunoglobuliny,tak?

@dżoasia - nie, kochana nie ma już na co czekać ;) Bety robiłam po 1 w dwóch różnych labach bo w sob tylko jedne było czynne w okolicy i tam pojechałam, żeby w razie "w" brać szybciej heparynkę.
Za to beta 2,39 w tym labie w którym wczoraj badałam już mi nie raz tam taka wyszła więc wiem, że jest negatywna. W 12 dpo, już by (gdybym zaszła) była wyższa ta beta...

@nafoczka - podziwiam tę energię ;) ja niby już etap "przykro mi" mam za sobą, ale wiesz jak to jest... jednak trochę boli kolejne niepowodzenie, gdzie dookoła wszyscy znajomi obecnie w ciążach (w większości na końcówkach już)... :(

@dżoasia - nie, kochana nie ma już na co czekać ;) Bety robiłam po 1 w dwóch różnych labach bo w sob tylko jedne było czynne w okolicy i tam pojechałam, żeby w razie "w" brać szybciej heparynkę.
Za to beta 2,39 w tym labie w którym wczoraj badałam już mi nie raz tam taka wyszła więc wiem, że jest negatywna. W 12 dpo, już by (gdybym zaszła) była wyższa ta beta...

@nafoczka - podziwiam tę energię ;) ja niby już etap "przykro mi" mam za sobą, ale wiesz jak to jest... jednak trochę boli kolejne niepowodzenie, gdzie dookoła wszyscy znajomi obecnie w ciążach (w większości na końcówkach już)... :(
przytulam mocno!!! wiesz u mnie to tylko i wyłącznie dlatego że mam dwójke dzieci- tak prawda! :* inaczej inaczej bym gadała :)

@olaa90 tak, miałam te wlewy w 2 ciążach ale co z tego jak 2 dni potem dostawałam krwotoku i amen
@Marthi a ty miałaś monitoringi i potwierdzona owu w tym czasie czy to twoje obserwacje? moje dzieci powstają w labo, więc mam dokładnie wszystko czarno na białym, ale te naturalsy lubią zaskakiwać, tym bardziej, że pisałaś, że poprzednio miałaś testy póóóźno pozytywne...

@burczuś , dziękuję że pytasz :) w święta sobie pozwoliłam na kilka łyżeczek nutelli i bardzo tego żałowałam kolejne dwa dni. krew z dbytu, ból niesamowity..nie tknę do końca ciąży nic co ma kakao. Twardnień mniej po zmianie magnezu na asmag forte. @iveo , polecam! Ja biorę 3-4tabsy dziennie. Marcelinka (już raczej postanowione) tradycyjnie stresuje mnie swoimi nieregularnymi ruchami, mimo że to 25tc, ale staram sie już tak nie panikować. Dwa dni temu chyba się odwróciła nogami w dół i plecami do mojego brzucha, bo czuję mega słabo i raczej tylko w pachwinach albo poniżej linii majtek. Miałam nadzieję,że dzisiejsza glukoza ją ożywi, ale na moją Gwiazdę takie cuda nie działają :p w piątek wizyta, mam nadzieję,że ładnie rośnie.
A co u Ciebie @burczuś ?
@Marthi , @dżoasia , przykro mi :(
@Totois30 , piękna beta, kciuki za dalszy rozwój!
@nafoczka ,kciuki za kreseczki, jeszcze jest wcześnie :) któraś jeszcze testuje?
@smerfik88 , gdzie jesteś?
@magda1208 , trzymam kciuki za kurs i ...nie tylko :*
@zosiak , ja po sterydzie puchłam na twarzy, teraz jak nie biorę , wyglądam znacznie lepiej..nie mogłam patrzeć na swoją buzię, wyglądała jak księżyc w pełni. Mam też gorsze owłosienie, nie wiem skąd wezmę tyle hasju na laser, bo już chyba tylko to mi zostało :D brzuch mnie nie bolał. Ja brałam metypred, on ponoć ma mniej skutków niż encorton.
Pomożecie mi zinterpretować krzywą? Wszystko w normie, tyle że po 2h cukier wyższy niż po godzinie i nie wiem czy to normalne:
0: 4,38
1h: 9,08
2h: 9,23

Ostatnia edycja:
reklama
@Marthi a Ty ana3 masz dodatnie?

Ola, ANA3 mam wszystkie ujemne.

@nafoczka - dziękuję ;* :) no tak, w pełni zrozumiałe to jest dla mnie. Fajnie, że masz już te dwa skarby ;)

@dżoasia - miałam monitoringi w ostatnich trzech czy czterech cyklach, ale ten był taki mega mega kontrolowany od A do Z, kochana , od 3 dc aż po owu :) Owu jest, wszysto sprzyja, ciałko żółte się tworzy. Teraz też badałam progesteron i on również owu potwierdził. Wynik ok. 17 wyszedł... Nie wiem co mam za blokadę teraz, bo obie wcześniejsze ciąże za jednym pyknięciem, a teraz - choć się tu nie chwaliłam to już z 5 cykl starań nieudany...

@zosiak - tak mnie ostatnio bolał, a brałam teraz tylko 5mg... Zauważyłam jednak, że jak zjem coś bardziej ciężkiego i tłustego - np. kanapkę z kabanoskiem czy np. wędzoną kiełbaską, było znacznie lepiej, niż jak jadłam np. z owsianką czy czymś lżejszym (a najgorzej jak z nabiałem - np. kanapka z serkiem).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry