reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - ja robiłam krzywe w Alabie w MedArt, na pierwsze mialam skierowanie od doktorka, na drugie (powtorkowe) juz nie i normalnie mnie przyjely te babeczki... chociaz moze dlatego, ze mialam do powtorki...
Z drugiej strony, ja mojego meza wyslalam na krzywą glukozową i insulinową :)D co by byla pewnosc, ze on nie ma problemow, bo jego ojciec mial cukrzyce) i bez problemu i bez skierowania od lekarza mu zrobili ;) nawet nie chcieli wyniku na czczo. :) Też właśnie w Alab w MedArt.
Marthi mam alab kolo mnie na Starolece i wolalabym zrobic badanie u mnie. Len jestem nie chce mi sie jechac do Medart cale miasto. Sprobuje od domowego wyciagnac skierowanie na glukoze

reklama
@kasiula222 rozumiem Cię to bardzo trudne wiem co przezywasz jestem z Tobą kochana bądź dzielna ! Czy mogę zapytać o Twoją córeczkę jaką wadę genetyczną ma?
Gdzie mieszkasz?" i ile masz lat?

Ja już po wizycie. Prywatnie zupełnie inne podejście lekarza niż na oddziale. Bardzo pozytywnie. Oczywiście nie wytrzymałam i spłakałam mu się jak bóbr. Powiedział że jak tylko zajde, odrazu włączy mi leczenie clexane, acard, duphaston, luteina i jeszcze może jakieś. Teraz jak miałam sam duphaston to za malo.
Aktualne chorobowe mam do piątku więc mam podejść w piątek. Przedłuży mi i wypisze skierowanie jeszcze na badania, ale nie mówił jakie.
Także jestem dobrej myśli.

@anna_kat jak się czujesz? Ja miałam lambadę jak po hydroxyzynie :D dopiero dochodzę do siebie... nie wiem czy to normalna reakcja organizmu :elvis:
Mnie zlapalo nagle i czulam się jak po litrze winiacza, ale polozylam się na 20min i musialam isc do przedszkola[emoji12] Trochę mnie chyba swieze powietrze otrzezwilo, bo juz potem bylo ok[emoji6] ale ponoc to normalne, czytalam, ze dziewczyny się czesto po tym czują dziwnie, na niektóre to dziala jak mocny srodek do spania[emoji1] zobaczę jeszcze przez pare dni, moze organizm się przyzwyczai, a jak cos to dziele dawke na dwa razy.

W mojej klinice i tez na niemieckich stronach tak czytalam, ze progesteron lepiej wchlania sie od dolu, ma dużo mniej skutkow ubocznych i dociera bezposrednio do macicy, dlatego lekarze kaza go tak brac, mimo ze w ulotce jest napisane ze jest doustny.

A Ty bierzesz teraz wszystko doustnie? Jest jeszcze progesteron w zelu, crinone, aplikuje się go raz dziennie. Ale cena jest chyba dosc wysoka.

No i zastanawiam się czy to dziala na tej samej zasadzie co duphaston czy jakos inaczej.

reklama
Do góry