reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 - nie, 0.6 nie jest to strasznie duzo:) W 3 ciazy miałam 0,4 i nie czułam sie z ta dawka bezpiecznie... 0,4 to dawka profilaktyczna, a jak ja mam PAI-1 homozygotę i MTHFR to wole miec dawkę lecznicza 0.6. Na moje szczescie zdanie to podziela zarówno moj ginekolog, jak i doc. Paśnik. A znam dziewczyny, ktore brały i 1,0 w ciazy ważąc niewiele wiecej niz ja (+/- jakies 10-12kg wiecej niz ja), wiec z tym dobieraniem heparyny do wagi to tak nie do konca. Wazne sa jeszcze wyniki krzepliwości w trakcie brania - anty X, APTT, INR, ddimery.

@JoannaRak - No widzisz, moze jednak cos w tym jest...

Dobrej nocy!

reklama
@Oczekujaca123 - dopiero zaważyłam Twój drugi komentarz. Mam PAI-1 homo+MTHFR hetero. Reszta w sygnaturce, czyli Hashimoto, Hiperinsulinemia, lekko podwyższone ANA, itp. + moja historia położnicza i bez heparyny ani rusz!

@Oczekujaca123 - nie, 0.6 nie jest to strasznie duzo:) W 3 ciazy miałam 0,4 i nie czułam sie z ta dawka bezpiecznie... 0,4 to dawka profilaktyczna, a jak ja mam PAI-1 homozygotę i MTHFR to wole miec dawkę lecznicza 0.6. Na moje szczescie zdanie to podziela zarówno moj ginekolog, jak i doc. Paśnik. A znam dziewczyny, ktore brały i 1,0 w ciazy ważąc niewiele wiecej niz ja (+/- jakies 10-12kg wiecej niz ja), wiec z tym dobieraniem heparyny do wagi to tak nie do konca. Wazne sa jeszcze wyniki krzepliwości w trakcie brania - anty X, APTT, INR, ddimery.

@JoannaRak - No widzisz, moze jednak cos w tym jest...

Dobrej nocy!
No tak :)
Chodzilo mi o to, ze wg wagi profilaktyka zaczyna sie od konkretnej dawki. U mnie 0.8 to profilaktyka. Przepisane gdybym byla w ciazy... pozniej najwyzej wieksza dawka. A tak to czesto jak ktos ma niska wage to zaczynaja od 0.4.:)
Ale dobrze, ze niektore z Was biora tez 1, bo ja jak uslyszlalam 0.8 od gin to spanikowalam , ze za duzo... a jak wczoraj hematolog powiedzial, ze moze i byc 1 to juz wogole ;)

Dziewczyny melduje ze u mnie @ sie pojawila i zaczynam od dzisiaj cykl transferowy. Dokladnie rok mija od ostatniego transferu, strasznie sie boje ale wierze gleboko ze immunosupresja da rezultat w postaci zdrowej dzidzi!
Bede musiala leciec dwa razy do Polski w ciagu kolejnych 2-3 tygodni, raz na podglad a drugi raz na transfer a potem bedzie dlugie czekanie!

Dziewczyny melduje ze u mnie @ sie pojawila i zaczynam od dzisiaj cykl transferowy. Dokladnie rok mija od ostatniego transferu, strasznie sie boje ale wierze gleboko ze immunosupresja da rezultat w postaci zdrowej dzidzi!
Bede musiala leciec dwa razy do Polski w ciagu kolejnych 2-3 tygodni, raz na podglad a drugi raz na transfer a potem bedzie dlugie czekanie!
@JoannaRak [emoji7] powodzenia ! [emoji110] [emoji110]

@kasiula222 poukladac sobie swiat na nowo... tak sama. Wyplakac, pozegnac, umoscic Aniolkowi gniazdko w sercu... pamietaj jednak, ze nie jestes sama ani na codzien, ani w tej trudnej chwili, ani w tym doswiadczeniu... PRZYTULAM [emoji307]

@Oczekujaca123 mozna nawet trivagin i inne. Choc polecam wzbogacac flore o kiszonki

@dżoasia [emoji177]

@Marthi wierze, ze kazda dostanie swoja szanse, musze i chce wierzyc w dobro...

@JoannaRak no to za piekne zarodeczki wgryzniete w maciczke [emoji110][emoji110][emoji110]

@anna_kat zmniejsz acard jak bierzesz i lec sprawdzic. Ja krwawilam do 14tc i mam synka. Wtedy tez bylam przerazona i myslalam, ze koniec. To sie zdarza i nie musi oznaczac konca

reklama
@kasiula222 poukladac sobie swiat na nowo... tak sama. Wyplakac, pozegnac, umoscic Aniolkowi gniazdko w sercu... pamietaj jednak, ze nie jestes sama ani na codzien, ani w tej trudnej chwili, ani w tym doswiadczeniu... PRZYTULAM [emoji307]

@Oczekujaca123 mozna nawet trivagin i inne. Choc polecam wzbogacac flore o kiszonki

@dżoasia [emoji177]

@Marthi wierze, ze kazda dostanie swoja szanse, musze i chce wierzyc w dobro...

@JoannaRak no to za piekne zarodeczki wgryzniete w maciczke [emoji110][emoji110][emoji110]

@anna_kat zmniejsz acard jak bierzesz i lec sprawdzic. Ja krwawilam do 14tc i mam synka. Wtedy tez bylam przerazona i myslalam, ze koniec. To sie zdarza i nie musi oznaczac konca
Destino tak muszę zrobić poukładać w głowie wszystko od nowa że tego dzieciątka nie będzie jedynie w sercu . Ja mam dzieci powinnam się z tego cieszyć ...a to tak jest ze się cieszę ale żal jest i tak okropny . Po pierwszym poronieniu szybko się zebrałam bo juz miałam plan że za parę miesięcy będę się starać a teraz się po prostu jeszcze bardziej boje jak wcześniej lecz jedynie dobry lekarz jest mi w stanie pomóc .

Do góry