reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Aditko ja leżałam na ginekologii a byłam pacjentką Malinowskiego który jest tam ordynatorem więc myślę że po prostu taki mi się trafił lekarz na dyżurze. Zresztą On powiedział że tylko w Polsce są takie zwyczaje że ratuje się ciąże do 12t - generalnie totalny burak:no:

reklama
Agnieszko, zastrzyki sa i daja w szpitalu. No przynajmniej moim ... Proluton, kurcze nie wierze ze nie maja.

Enya, taka niestety jest prawda z ratowaniem ciazy do 12tc... Wiec sie w sumie cieszmy.

Eeee ja nocnym markiem jestem jak karmie mlodego i go odbijam :p ogolnie to mi chlopak nawet daje pospac :-) jeszcze...

Mam jeszcze do Was pytanie dotyczące badań komórek NK. W ofercie laboratorium są 2 pozycje: 1) ocena obecności komórek NK oraz 2) subpopulacje limfocytów T i liczba limfocytów B + NK. Które badanie powinnam zrobić i o czym mówi to drugie badanie?

Acardu i clexane nie biorę od czwartku,lekarz stwierdził, że to może nasilić krwawienie. Co o tym myślicie, ja już nie wiem co mam myśleć.

Ja mialam w ciazy 10cm kreiaka odlozyli mi w szpitalu acard ale fraxiparine zostawili... A krwawilam ponad miesiac... Z clexane bym nie rezygnowala ale nie ja jestem lekarzem. Wierze ze z fasolcia wszystko w porzadku :-)&&

Agnieszko Jak zaczełam plamić lekarka zmiejszyłą mi clexane 0,6 na o,4 i odstawili Acard. Wprowadziłam duże dawki duphastonu i luteiny. Jak przestałam clexane zostało już na 0,4 i acard. Zrób sobie powtórną bete, może zmien na mniejsza dawke clexane, i niech kos porzadnie sie toba zajmie. Ja w wAS wierzę

Agnieszka mój lekarz też nie odstawiał leków przy krwawieniu... Clexan miałam brać cokolwiek by się nie działo , a acard w razie nasilenia krwotoku odstawić... Wydaje mi się, że jeśli ktoś zdiagnozował u Ciebie poronienie w toku jak pisałaś, to powinien zostawić Cię na oddziale, zbadać 2x betę i rozpoznanie potwierdzić albo wykluczyć... Jakiś dziwny ten oddział w twoim mieście...

Agniesiu ja dokładnie jak dziewczyny Fraxi brałam cały czas, odstawiłam tylko acard a jak plamienie sie skończyło to zaczęłam brać go od nowa. Nie odstawiaj heparyny!!! Podejście w Twoim szpitalu jakoś mnie nie dziwi w tym sensie że spotkałam się z różnym olewactwem i dziwnym podejściem do tematu poronienia i ciąży po poronieniu. Też słyszałam różne teksty.... Ale jeśli tak Cię olewają to jedź do innego szpitala - masz do tego pełne prawo. U mnie w Kielcach są 3 a ja 2 już zaliczyłam i wiem że w razie W mam jeszcze ten ostatni w odwodzie:)

enja ja musiałam odstawić acard na 9dni przed punkcja i w zamian dostałam clexane ponieważ bal się lekarz ze się rozkwawie ale od soboty biore już i acard i clexane a dziś mam transfer :))) ty mialas inseminacje wiec tobie nikt punkcji nie robil i dlatego bralas acard przez caly czas od dziś wlasnie tez biore kw foliowy zamiast 5 to 15mg a jak działa acard a jak clexane bo pisalas ze to nie to samo ??? a encorton bralas odrazu po inseminacji czy po pozytywnym tescie????

zula ty relanium bralas przez 10dni po 5mg na wieczor??? a przed transferem 2godz tez bralas??? a progesteron 900mg bralas jeszcze kilka dni przed transferem i nie mialas już zmienianej dawki po transerze ??? ja mam luteinę 600mg dowcip... i 3x1 duphaston a clexane i acart ty tez mialas przepisane i bralas po transferze czy tez kilka dni przed transferem kochana przepraszam ze tak ci glowe zawracam ... a jak się czujecie ??? :)))) dziś mam transfer relanium mam wlasnie brac od dzisiaj i tak strasznie się boje ze i tym razem będzie jak zawsze :((( transferują 2 biecio-dniowe i trzy na zimowisko :))) choć tyle ze cos zostało do mrozenia bo tak zalezalo mi żeby cos zamrozić :)))

reklama
Agniesznko nie pisałam , ale myślę o Tobie cały czas i wierze ze bedzie dobrze, uważam tak jak Dziewczyny że acard poki co można odstawić, ale claxanu raczej nie.
Daj znac koniecznie po dzisiejszej wizycie.

Alternatywa z tej sobpopulacji itd bez lekarza to raczej nic sama nie odczytasz, nam Malina to zlecał niby jako decyzja czy maja byc szczepionki, generalnie kazda z nas miala cos w tym rozjechane.
Tak na prawde w niepłodnosci i poronieniach, najwazniejsze sa te komórki NK, wiec chyba radziłabym zrobić własnie na ich poziom,
i aktywnosc tez jest bardzo wazna, tylko badania na aktywnośc nie wszędzie robią.

Mimi acard ma działanie długotrwałe, a claxane takie krótkotrwałe, doraźne.
Encorton brałam od 6 dnia po IUI, tylko pewnie inaczej sie bierze w razie transferu , a inaczej tak jak ja czy Enya na poronienia.
Powodzenie dzisiaj !!!!, trzymam kciuki zeby sie udało!!!!

Ja własnie wróciłam od lekrza, bo ostatnie dni brzuszek ma strasznie twardy, i juz sama nie wiem czy taki pownień byc ciażowy ???
Wy jakie macie ???
bo oprócz tej twardości nie mam ani skurczy , ani bólu, tylko wiekszosc czasu cały twardy , a odpuszcza tylko na moment.
No w kazdym razie lekarz nie zbagatelizował tego , usg szyjki wyszło ok, nawet ciut dłuższa niż ostatnio :-)
do tego 3x2 magnezy dziennie ( tak jak polecała Karol ten Magne B6), luteina dowcipną i nospa forte 3x1 dziennie.
Do tego pobrał posiew, w razie jak by szyjka jednak zaczeła sie skracac, byc przygotowanym na pessar.

a Dziewczynki jak to jest z ta nospą , podobno sa opinie lekarzy że moze wywoływać wiotczenie miesni u dziecka ?

Ostatnia edycja:
Do góry