reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewa jak Ci luteinę zostawił, to powinno być ok. Ja duphastonu w ogóle nie dostałam, a na skurcze dołącz po prostu dużą dawkę magnezu.
A jaką dawkę luteiny bierzesz? ja mam tylko 150 mg dziennie. I w ogóle nie wiem czy ona mi do szczęścia potrzebna teraz, ale skoro lekarz każe... to biorę fefe...

reklama
jak nie masz luteiny a chcesz zwiększyć dawkę, i możesz brać 100 (dopochwową) to mogę Ci podesłać. Mi zostały 2 op po 30 tabletek, a na 100 mam uczulenie i nie mogę jej brać.

Enya, świetne te twoje dziewczyny. A to moja pannica;)

Misiejku, wstaw zdjęcie Jasia bo albo przegapiłam albo się nie chwaliłaś:)

Załączniki

• 1421413395152.jpg
    1421413395152.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 81
  • 1421413416359.jpg
    1421413416359.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 79
  • 1421413440764.jpg
    1421413440764.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 90
Ewa mnie na prenatalnych powiedział dr Kozaczewski z Gamety (specjalista od USG) że nie poda mi płci bo bardzo ciężko się pomylić na tym etapie . W 16tc moja ginka stwierdziła że "chyba dziewczynka" ale tak na 100% byłam pewna po USG połówkowym. Też mi się wydaje że to za wcześnie na płeć. A co do luteiny to ona oprócz działania podtrzymującego hormonalnie działa też przeciwskurczowo na szyjkę. Ja lutkę brałam aż do porodu 3x100 a wcześniej 3x50. Dupka odstawiłam jakoś w 17tc ale to ze względów ekonomicznych.

Neli śliczna córeńka:) A te wasze szlafroki w krówki - super!!!

dziewczyny kochane, mam kolejne pytanka :) tym razem o dawki :)
Zakupiłam sobie formę metylowaną wit. b6, b12 i kwasu foliowego, dzisiaj zamówiłam jeszcze betainę.
Wit. b6 dawka jest 50 mg, napisano, że to 2393% zapotrzebowania dziennego.
Kwasu foliowego jest 800 mcg (czyli 200%), a wit. b12 też 800 mcg. Z opakowania wynika, że to 13,33% zapotrzebowania, ale z drugiej strony jak sobie sprawdzałam wytyczne dot. zapotrzebowania na b12 to wg instytutu żywienia jest to 3 mcg... Ile powinnam brać tej b12 w przypadku mutacji i wysokiej homocysteiny?

reklama
Czyli jeszcze jest szansa :-) Żartuję, płeć mi obojętna, mam nadzieję, że będzie zdrowe.
Enya dokładnie z tego powodu o którym piszesz nie chcę odstawiać luteiny, bo już jedno zagrożenie porodem przedwczesnym miałam, a i teraz ryzyko wyszło mi 1:23.
Sykatynka ja biorę 1000mcg B12, bez efektu.

Do góry