reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Zula, progesteron jest z 20 dnia. Co do badań męża to się nie wypowiem bo wg tego co napisali to wszystko ma w normach a jednak panią ginekolog bardziej to martwi niż ja- pomijając progesteron, który skomentowała. W każdym razie mąż ma zrobić test fragmentacji?!

Ostatnia edycja:
reklama
Zula jesli jest zaczerwienione gardlo do popsikac smoczek tantum.verde lub hascosept i do buzinki.
Liwia 7800 8 mce waga startowa 2 kg. wazy w sam raz lena w jej wieku kg mniej

Zula, myślę że każde dziecko ma po prostu własne tempo rozwoju, zależy też od wagi urodzeniowej. Zazwyczaj też chłopcy szybciej przybierają. Moja Ewa na butli i jest zaprzeczeniem tego że takie dzieci mają skłonność do tycia, jest taka w sam raz, nie za chuda, nie za gruba:) mieści się w normach więc jest ok, a je różnie, są dni że wciąga 100ml co 1,5 - 2 godz a są takie że wybrzydza i chce jeść co 3, 4 godz. W nocy zjada większe porcje ale też odstępy między karmieniami są duże. Od początku ładnie mi śpi w nocy, teraz jak zasypia wieczorem to śpi 6-7 godz, jedzenie i znów 4-5 godz do rana:)

Esperanza ja dostałam ten zwykły ACC 200, tak sobie mylśle, że z tym acc jerzakowa jednak wie co robi, widac ze jest ostrożna w przepisywaniu leków. Trudno od niej wyszarpac encorton a nawet zwykła lutkę, wiec nie sadze zeby przepisywala coś zo moze choć troche zaszkodzic:sorry2:

Nafoczka pewnie chodzi o fragmentacje DNA plemnika , tak na prawde mega ważne, bo podobno wszystkie parametry moga wyjśc ok
a tutaj coś być "skopane":-(

Zula to podeślij zdjecie, masz jeszcze numer zapisany :)? , jak bedzie ta sama butla to smoczek na 0-3 podeśle ,a jak inna to razem z butlą . W porównaniu ze smoczkami z lovi i avantu z których leci ciurkiem, te tommego dozuja na prawde oszczędnie, tak sobie mysle ze moze inne są na rynek angielski , bo ta paka z tymi bambetlami z tommego była stamtąd zamówiona.
A powiedz sciagasz pokarm , czy dajesz mm ?

Enya niech zdechne, 60 kontaktów heh he , normalnie rodzina elektroników :))
ale fakt jeden ładniejszy kontakt około 15 żł, to juz ładna suma sie uzbiera..
My prawie wszystko mamy zrobione , ale mase rzeczy teraz wychodzi ... np. tez robiłam dodatkowe kontakty, bo tego nigdy za wiele;-)oczywiscie robił pan "zenek" po znajomości i teraz mam tak spieprzone ze np odkurzacz moge podłaczyc tylko w sypialni bo w kazdym innym wywala mi korki:sorry2:

Nely a od poacztku dajesz butle ?
No zmartwiłam sie teraz troche ze moj przekarmiony:-(, ale nie widac po nim ze jest grubiutki a w dodatku dosc długi ( po dwumetrowym tatusiu :) ) ostatnio mierzony ma 61 cm, a nogi ma takie długie, ze w wiekszosc tych stópek w spioszkach na 62 juz nie miesci.
Ja mam taki problem, ze nigdy nie wiem ile dokładnie zjadł, nauczył sie jako tako ciagnac cycka, chociaz źle łapie i bol mnie skreca, ,
nie wiem niestety ile jest pokarmu, jak sciagałam laktatorem to szału nie było i widac teraz tez sie pokarm nie zwiekszył , bo z cycka juz nic nie leci a on drze sie jak opetany i musze podawac mu mieszanke z butli..
W srode ide do pediatry wiec pewnie opieprz niezły dostane... :((
unnamed (2).jpg
A tu specjalnie na prośbe Cioci Enyi :)) , w trakcie usypiania .. :)

A Kochane mam pytanie kiedy Wasze dzieci zaczeły gużyć, wczoraj byłam u neurologa i tak wszystko super, tylko pyta czy dziecko grucha, ja na to ze jakies dzwieki wydaje czasami aaaa, ale zadnych typu guu, kk,chh
lekarz na to ze ma jeszcze czas, ale u mnie juz ziarno zostało zasiane :((

A tak na marginesie, pogadałam z nim na temat szczepionek, a neurolog na prawde dobry, mega oblegany, polecany itd..
i on jednak jest za tymi pojedynczymi, podobnych po tych skojarzonych duzo czesciej spotyka poszczepienne historie..
ze jednak jest to troche chwyt marketingowy a pediatry bagatelizują sprawe.

No dobra mały padł to i ja lece zalicze mini drzemke.

Załączniki

• unnamed (2).jpg
    unnamed (2).jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 104
Ostatnia edycja:
Misiejku ale cudo!!!
Ja liwke w koncu zaszczepilam po 7 mce i podalam tylko 3w 1dtpa i ma kaszel jutro do pediatry :\
Co do guganie Misiejku blagam, ma.mnostwo czasu nasze ile.maja a jeszcze nie gugaja a zdrowo sie chowaja ;) a juz powinno byc baba mamama itp

Misiejku piękny :-) I na pewno nie jest przekarmiony. Dzieci jak zaczynają raczkować to dopiero chudziny się robią. Ach, ależ bym chciała tulić takie cudo.

Misiejek - no myślę nad tym intensywnie tym bardziej, że źródła anglojezyczne podają wiele zalet, szkoda tylko że jesteś jedynym pozytywnym przykladem na jego stosowanie jaki znalazłam. No i jak tylko wyzdrowieje to zaczynam brać steryd i boję się tego łączyć, bo zaczynają mi doskwierac problemy jelitowe. I nie martw się gużeniem. Widzę, ze z Ciebie taka panikara jak ze mnie :) na pewno wszystko bedzie dobrze .I czy dostałaś moją wiadomość na priv?

A ja mam znów atak kaszlu, że spać nie mogę. Chyba wyprobuje ta miksturę od Iris.

Ostatnia edycja:
Misiejku ale fajny maluszek :-) przesłalam Ci wiadomość z mailem ;-)
Pisałayście o wątpliwosciach ACC a ja wam powiem, że mi z kolei lekarz kazał przed staraniami zaszczepić sie przeciwko grypie?!
Co z tym kaszlem?! mnie też dusi ;-)

reklama
Misiejku ale cudny!!! No to teraz buzia w całej okazałości:) Wcale na grubiutkiego nie wygląda, a jak ma tylko gruby brzuszek to zgubi:) Wiesz, mojej koleżanki syn jak miał 3 miesiace wyglądał jak potwór, tak go upasła a jak zaczął chodzić od razy wychudł:) Nawet jeśli masz jakieś wątpliwości to się nie martw :D Ja na wadze sie nie znam, wiem że moja Ala np ważyła równe 6 kg w wielu 3 miesięcy, Basia jest drobniejsza ale to wcześniak. Co do głużenia to ja tak szczerze nie zwracałam aż tak na to uwagi i Ci nie powiem kiedy.....Bardziej teraz zwracam uwagę na rozwój fizyczny bo chodzimy na tą rehabilitacje i staram się wprowadzać w życie wskazówki;-)

Do góry