reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziękuję wszystkim za wsparcie ;-)

Martaha 123 konsultowałam się u kilku lekarzy. W Łodzi u Dr. Kalinki (stwierdził że na podstawie przedstawionych badań w sumie jestem zdrowa, kazał powtórzyć wymazy z szyjki i w przypadku prawidłowych starać się o dziecko, chciał ciążę prowadzić na żelazanym zestawie bez encorotonu. Dr Krsomskiego u niego byłam w sprawie niewydolności szyjki liczyłam że założy mi szew przezbrzuszny i byłby jeden problem z głowy. Na TAC nie zgodził się bo po tym robią cesarkę a cesarek może być tylko dwie a niewiadomo ile razy jeszcze będę w ciąży. Według Niego badania też są okej w ciąży szew na szyjkę i żelazny zestaw bez encortonu. Dr Jerzak ale jej leczenie nie przyniosło skutku i szczerze powiedziawszy jak się okazało że już jest źle to zamiast zlecać usg dołożyć dodatkowe leki to ona kazała przyjść na kolejną wizytę za 4 tygodnie.W pewnym momencie ostatnia ciąża była monitorowana w Klinice na Pl. Starynkiewicza tam naciskali żebym prowadziła ciążę u Nich ale ja ufałam Dr.J. Po ciąży konsultowałam się też u lekarza z Kliniki ale on też nie widział nic nieprawidłowego w badaniach.

Esperanza86 badania na krzepliwość robiłam zaraz po trzeci poronieniu wszystkie wyszły okej. Mimo to lekarz włączył żelazny zestaw wraz z encorotnem i pewnie dlatego czwartą ciążę udało się donosić do 18 tyg. Ciężko mi ale nie zamierzam się poddać. Każda z Nas która straciła dzieciątko najpierw przeżywa szok a potem znajduje w sobie siłę by dalej walczyć dalej szukać.

Plastulinka być może Tobie Dr. J pomoże i za to trzymam kciuki. Jak widać jej metoda na jednych działa na innych nie i ja byłam w tej drugiej grupie. Ja przed każdą wizytą u Niej byłam tak zestresowana że miałam ciśnienie 150/100:szok:

Bajda wyniki krzepliwości mam okej mutacje też. Według dr. W mam dobre wyniki komórek nk, nkt, i interferonu dlatego intralipid nie zadziała. Ale z drugiej strony powiedział że lekarze sami nie wiedzą na jakiej zasadzie działa intralipid. Zaproponował że jeżeli się zdecyduję na ciążę to On mi poda wlew. I jestem Mu za to bardzo wdzięczna. Bo na żelaznym zestawie straciłam już dwie ciąże i intralipid jest moją ostatnią deską ratunku. Nie chcę prowadzić kolejnej ciąży tylko na clexanie, acardzie bo to już miałam. A u dr. W na pewno zostanę.

Portia ostatnią ciążę prowadziłam na clexane 0,4, acard i encorton 10 mg (bez wiedzy dr. J) wit D i B6,B12, glucophage, dopegyd ( na ciśnienie) acc, duphaston

Kinga _86 miałam histeroskopię i nic nie wykazała.

reklama
Cześć Dziewczyny, jestem po czwartkowym transferze i modlę się o cud. Mam ogromną nadzieję, że uda mi się zajść w ciążę. Pobrano 10 komórek, ale tylko dwie się rozwinęły, podano mi jedną. Wzięłam też wlew z immunoglobulin. Teraz biorę encorton, luteinę, clexanne 0,4 i czekam. To moje pierwsze invitro, wcześniej zachodziłam raczej łatwo w ciąże, ale zdecydowałam się na zabieg żeby poprawić jakoś komórek i zwiększyć szanse donoszenia ciąży, a teraz mam nadzieję że w ogóle w niej jestem.
Portia trzymam kciuki i nic się nie martw.

Tola - z tego co wiem Encorton nie ma wpływu na mlr, bo ja mialam
brac w kazdym cyklu a jakoś w miedzy czasie sprawdIc mlr. Co do reszty badan to niestety nie wiem moze zadzown do przychodni w ktorej masz je zrobic i podpytaj?
Dzieki za odp :-)
Tam jest też KIR a to chyba coś jak komórki NK. A encorton na nie chyba wpływa.
Do tego jestem przeziębiona.

KIR
p/c p/cfosfatydyloserynie (IgG Ig M)
p/c p/cfosfatydyloinozytolowi (Ig G IgM)
p/c p/c protrombinie(Ig G Ig M)

Testmikrocytotoksyczny- ja z M
Obecnosc p/cblokujacych allo MLR- ja z M

Hej Kingusia, u mnie lepiej. Dzisiaj prawie czysto. Samopoczucie do kitu- mdlosci i zawrotu glowy wiec mam nadzieje, ze z lokatorem ok. A u Ciebie?

Czy Wy bierzecie lub bralyscie no spe na ew bole podbrzusza? Jesli tak to ile razy dziennie?

Portia, to dobra wiadomosc! A objawy tez dobrze świadczą!
Mnie brzuch rowniez boli i traktuje to jako bardzo dobry objaw. W pierwszej donoszonej ciazy rowniez mocno mnie bolal brzuch. Nie brałam nic. Moja lekarka była przeciwna podawania nospy. Niestety ma skutki uboczne, wielu lekarzy o tym niestety nie mowi.
Mnie w tej ciazy rowniez boli brzuch i sie z tego ciesze! Cos tam sie dzieje i rozciąga. Jutro o 17.20 wizyta u Boryczko. Stres jest!

Portia wiem, że sporo dziewczyn tutaj brało nospę, chociaż chyba pisały, że rzeczywiście nie jest to zupełnie obojętne. Może spróbuj połówkę, czy w ogóle pomoże? Na wypisie z kliniki mam zalecenie 3x dziennie w razie potrzeby.Chyba magnez też pomaga.
Kinga chciałabym już testować, ale się powstrzymuję.
Karpidlak to trzymam kciuki za wizytę.
Pagula a miałaś krążek lub szew?

Witajcie. O dziecko staramy się z mężem od listopada 2012 roku. Do tej pory mamy na koncie 2 ciąże zakończone łyżeczkowaniem oraz 2 ciąże biochemiczne. Po długiej drodze diagnostycznej jedynym złym wynikiem są wysokie komórki NK - 30 %. Aktualnie przygotowuję się do piątego podejścia. W piatek biorę drugi wlew z Intralipidu po którym mam zrobić badania kontrolne immunofenotypu i Treg. Aktualnie przyjmuję: Colostrum, kwasy omega 3, Inofem, femibion natal 1, wiatminę d3, Acard, Letrox. Będę tez brać Clexane i Encorton, ale to już jak dostaniemy zgodę na ciążę.

Szukam wsparcia i dziewczyn w podobnej sytuacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim tym z Was, które tego potrzebują :)

Ostatnia edycja:
reklama
Portia- ja mam podobnie bardzo mnie mdli i czuje sie bardzo słabo, ale jak tylko przez chwile czuje sie lepiej od razu wariuje czy wszystko ok wiec niech tak bedzie:) szkoda ze nie mozna przespać ciazy albo chociaż pierwszego trymestru:)
Co do nospy w ostatniej ciazy lekarz pozwolił mi brac 2 dziennie, Ci lekarze do których tera chodzę chyba sa przeciwni, choc nigdy nie pytałam, ale nawet jak mówiłam ze mnie brzuch boli nie proponowali.

Karpidlak- dawaj znac po wizycie i niech Ci czas do niej możliwie szybko minie:)

Arda- dobrze trafiłaś dziewczyny dają tu ogromne wsparcie:) No i łącza nas podobne doświadczenia. A to bedzie Wasze pierwsze podejście z encortonem?

Do góry