reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nawet wybór lekarza na tym etapie wydaje mi się problemem czy Malinowski czy Dubrawski jestem zarejestrowana do Maliny a w głowie pełno pytań czy to dobry wybór czy on mi pomoże .:(

reklama
Nawet wybór lekarza na tym etapie wydaje mi się problemem czy Malinowski czy Dubrawski jestem zarejestrowana do Maliny a w głowie pełno pytań czy to dobry wybór czy on mi pomoże .:(
Magda Malinowski to najlepszy specjalista, lepszego od Niego chyba w PL nie ma z tego co się orientuje, to jest wiadome że nie każdej pomoże jak poczytasz forum od początku była dziewczyna która poroniła chyba 7 razy i jej nie pomógł nie wiem czy w obecnym czasie już ma dzidzie mam nadzieję że tak, ale zawsze trzeba się liczyć z tym że to też tylko człowiek nie cudotwórca:) czytaj, czytaj i czytaj dużo się dowiesz ja w grudniu zrobiłam MLR i Przybycień mnie pocieszył ze źle nie jest bo wynik nie miałam 0% ale każdy lekarz ma swoja sciężkę prowadzenia pacjentek i tyle

Magda ja tez mało wiem ale staram się czytać i analizować co tylko mogę, szczerze ja po 1 poronieniu wiedziałam że coś jest nie tak i szukałam i węszyłam ale nie patrzyłam na wiedzę gina bo szczerze oni niemają pojęcia już w tych cięższych przypadkach i wtedy zostaje górna półka z lekarzy ja wybrałam Przybycienia ale mam wrażenie że przez to że "tylko" 2 razy poroniłam i powiedziałam mu że 2 ciąża była z wadą to trochę mnie potraktował z przymróżeniem oka jeśli chodzi o zalecenia co do leków, nie wiem może się mylę ale takie odnoszę wrażenie,
strawberka ten immunofenotyp gdzie można wykonać kraków?
Ja robilam immunofenotyp w Angelius Provita w Katowicach.
Ale musisz miec lekarza, ktory bedzie sie znal na tych wynikach.
Placilam 400zl za immunofenotyp+ 400zl za limfocyty T regulatorowe( Treg)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

hmm juz patrze cd56% 19,0 norma 3,0-12,0
a po szczepieniach hit 32,7 jeszcze wzroslo:) to sa nk nie? wszystkim to wzrstka po szczepieniach a czemu o to pytasz? nie zaglebiaj sie w to bo jego najbardziej interesuja stosunki czegos do czegos nie sam wynik.
wlasnie zauwazylam ze test imk caly mam po szczepieniach w normie tylko cd wzrosly.
bialko c weszlo w norme po szczepieniachprzeciwciala przeciw beta2-glikoproteinie igm tez weszlo w norme

Właśnie szukałam i w Prokocimiu tego nie znalazłam dziękuję za odp
Susana robila podobne badanie gdzies chyba w Warszawie. U niej to nazywalo sie troche inaczej, ale tez tam byly komorki nk.
Same komorki nk mozna zrobic chyba w diagnostyce za 70zl.

Dziewczyny, jak kasa nie jest problemem, to ja bym odrazu jechala do Maliny, facet robi pelna diagnostyke i zna sie na immunologii.
Wiekszosc lekarzy leczy po omacku
Szkoda czasu i nerwow.
Ja jak podluczylam ile wydalam kasy na leczenie, to wyszlo kilka razy wiecej niz u Maliny.
Jakbym poszla odrazu do niego, to moze na in vitro by sie nie skonczylo i juz dawno mialabym dziecko.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana Nafoczko powiedz mi czy przerabiałas taka stymulacje : od 3 dnia cyklu estrofem 2 mg x 1 dopochwo do podania ovitrelle , 3 ,5,7 dzień cyklu fostimon 75 i po ovitrelle estrofem co co drugi dzień z lutka dopochwo.
Agnieszka masz najlepsza technikę Clexane. Praktycznie zero siniaków i żadnego powietrza nie wypuszczam. Super że udało Ci sie zajść z cienkim endo. Najważniejsze żeby urosło do dnia implantacji czyli ok 7 dni po owulacji. W następnym cyklu zrobię sobie USG w tych dniach i zobaczymy czy nowe leki pomogły.

Pogody ducha i słoneczka na cały dzień;)8-)
Aga ja miałam podobnie z tym ze estrofemu nie brałam dopochwowo. Po @estrofem, potem 3-7 lamette i przed owu Ovitrele, a potem znowu estrofem 2x. Pod koniec estrofem zostal zmieniony na żel estreva 2x

reklama
paula co to jest to cd56 ?
czytałam nt limfocytów i rzuciło mi się w oko, że to te nk w macicy(o ile dobrze czytam). ja sobie powiedziałam że ta próba trzecia będzie ostatnią, jeśli się nie uda to wtedy Malina, narazie chcę tego uniknąć bo to spora odległość a mój małż jest taki ochoczy na takie wyprawy, że szok tym bardziej że trochę pojeździliśmy i Sacha odwiedzony i w Wawie pani Dębska i ja już też mam dość

Do góry