reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia Przykro mi.. :( Mam nadzieje, ze Pasnik Ci pomoze albo opcja tych wlewow w Krakowie? A moze za pozno ten wlew wzielas?
Właśnie po to do niego jadę - żeby pomógł :D
Szczerze mówiąc to chyba już sama ułożyłam swój plan działania na kolejne podejście - tylko kwestia czy to będzie miało sens ;) Się okaże :D
Za Was wszystkie też trzymam mocno kciuki, każdej należy się upragnione szczęście :)

reklama
@agatush[emoji8]

@roxie123 no niezle Ci napisal i ciekawe wlansie jakie leki ma na myi[emoji848]

@pixi.nova ciesze sie ,ze wizyta udana[emoji5]

Ja po prenatalnym.
Asia jak zwykle nie chciala zapozowac[emoji4]takze zdjecie marne ale widac ,ze jest pyza[emoji4]
1,7 kg
Wszytsko oki[emoji5]
1512071899-5e85bf7ce12127dc-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Piękna Księżniczka :-*

Becia a co to za teoria jeśli mogę spytać? :D
Ty też leczysz się w Krk u Szlachcica, dobrze myślę? Jaki u Ciebie problem??
Zeżarto mi odp. :(

Tak znowu się u niego leczę. Mam agresywny układ immuno przez to Nie zachodzę w ciążę:( plus słabe nasienie męża :( do dupy do kwadratu :(

Teoria konfliktu serologicznego :D chociaż pojawia się dopiero przy drugim dziecku ;)

Zeżarto mi odp. :(

Tak znowu się u niego leczę. Mam agresywny układ immuno przez to Nie zachodzę w ciążę:( plus słabe nasienie męża :( do dupy do kwadratu :(
A mogę spytać jaki pomysł na Ciebie ma Mireczek?
Bo mnie nurtuje to czy on zleca te wlewy z immunoglobulin jak leci czy coś innego tez wchodzi w grę? Jakiś intralipid czy coś on też daje? Szczerze mówiąc nie wiem jak go rozgryźć, bo trochę za bardzo ekspresowe te wizyty u niego... Czasem czuję się jak na taśmie - wizyta 3 min, usg kilka sekund i kolejna wchodzi, a na recepcji zawsze 200... Trochę się zraziłam tym, ze ostatnio ten accofil i wlewy miałam "prewencyjnie", bo z badań nic nie wynikało, wszystkie były ok, dopiero po poronieniu zaczęłam diagnostykę ale to na własną rękę...
U nas nasienie niby ok ale słaba morfologia - 3%, więc i na naturalsa szanse zmniejszone, tyle, że morfologię ponoć IUI powinna ominąć, ale 3 IUI miałam bez żadnego efektu (nie w macierzyństwie tylko gdzieś indziej)

@kas90 ja przechodzilam przez NAN niestety mały miał straszliwe zaparcia,kupki z krwią,bo nan zawiera dużo zelaza,napewno nie kazde dziecko tak ma,ale bardzo sprzyja zaparciom,polozna mnie doinformowala,ja kupowalam bebilon komfort,jest drogi,nie kupujcie w aptece,w Rosmanie jest zawsze o 10 zl tańsze,i jest to dobre mleko jakosciowo,ten zagestnik to bebilon nutrition,to tylko w aptece,nie przeraz sie zielonymi kupkami po tym mleku,to calkiem normalne,jesli konsystencja dobra,be sluzu,bez krwi,to ok. Chyba ze krew zwiazana z zaparciami!

A czy ktoś miał z pań jakaś mutacje w genie proc moje dziecko miało dwie mutacje po mnie i po mezu i wyszedł u dziecka niedobór białka c niestety zmarlo po 8 dniach. Narazie żadnych badań związane z krzepliwoscia nie robiłam sobie ale mam zamiar. Ale czy ktoś miał w genach coś z krzepliwoscia nie tak i jakie bralyscie leki w ciazy i czy dziecko urodziło się po braniu tych leków zdrowe?i czy miało dobra krzepliwosc? Bo moj ginekolog od razu powiedział jak wyniki badań genetycznych zobaczył ze w kolejnej ciąży będę musiała brać heparyne a czy to jest wskazane? Bo przecież nie wiadomo czy znowu te mutacje się powtorza a jak będę miało w genach znowu dziecko te mutacje to i tak będzie chore nawet gdy będę brała heparyne
Witaj. My tu mamy mutacje mthfr, pai1, leiden. A o jaką mutacje Tobie chodzi? Bo za bardzo nie rozumiem. Heparyna wplywa na krzepliwosc ale nie na geny krzepliwosci.

@Funia90, Asi podoba sie imienniczka :)

@smerfik88, tez chodzilam do rajtar. Pamietaj tylko ze czasem trzeba jej sie o cos dopytac i upomniec. Np sama dopytywalam o witaminy, o dawke magnezu itp.
Dzieki za info :)))

@bentula, dziękuję. to moja te ulewania ma tylko w czasie tych skurczow (do 30 min po jedzeniu). Potem jak ulewa ewentualnie to juz tak normalnie (np przy duzej aktywnosci). Ale nie ma az tak jak twoj synek. Nie uleje w pionowej pozycji. Tez lekarz kazal wysoko ukladac. po zagęstniku lepiej z tym ulewaniem. Mnie gorzej wkurza ten bol brzuszka przy tym bo strasznie cierpi. Tylko na szczescie to są bóle kilkunasto sekundowe. I takich kilka po jedzeniu, chyba ze zje malo co sie raczej nie zdarza:p
Po tym zagęstniki te zielone kupki? Na razie daje co ktorys posilek.
@marshia ja mam A+
@Porzeczka1234, @Funia90, @Destino @bea25ta Tulik bardzo polecam. Po pierwsze dobrze spi bo nie dziala wtedy odruch moro, po drugie bezpieczny bo tylko w tym spi bez kocykow itd i pozbylam sie przy okazji problemu obkladania jej wałkami. tylko daje na szczebelki jedną poduszke i ją o to opieram. Po 3 cieply, jest jej cieplej w tym (mimo ze jest cieniutki) niz w rozku owinietym dodatkowo kocykiem.

Ostatnia edycja:
@mokka25 12.12 godz.15.40 Jutro musze tam zadzwonic i odwolac wizyte i powiem ze kolezanka wezmie ale musialabys wtedy odrazu zadzwonic? Nie wiem jak to zrobic?

Wez sobie na priv dane mokki imie nazwisko i nr tel i powiesz ze Ty rezygnujesz ,ale kolezanka taka mokka wezmie wizyte. Potem mokka moze jakos zadzwonic potwierdzic i juz.

@marshia. A jakich ty wariacie szukasz problemow przy cesarce?? Normalnie jest bez przetaczania.

@matulkaa przerabiam nogami dzis 1 grudnia gdybym naciskala lekarza juz siedzialabym w aucie w drodze na oddzial.

reklama
Ja mam zerowke a M ab rh+
Chyba dobrze napisałam xD

Jadę na te badania bo dalej mnie mdłości budzą śluz mleczny cycki bola zylaste brzuch tak boli i nie boli... zła jestem ale dziś wszystko będę wiedzieć
@Ritka29 przykro mi... ja mam mutacje ale nie wiem o co chodzi do końca tak jak dziewczyny pisaly metyle i heparyna na to

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry