reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś @Marthi niestety tym razem się nie spotkamy mąż niestety wczoraj wieczorem pojechał w delegację wraca w sobotę wieczorem nie mam z kim Zosię zostawić.

@marshia jak będziecie coś organizować następnym razem dajcie znać wcześniej to będę mogła przyjechać. Szkoda bo i mi by się to spotkanie przydało oderwanie od domu.

Zosia ma skok nie śpię 3 noc niestety ciągle płacz na ręce itd. W dzień nie jest lepiej jeszcze sama to trudno ale co zrobić.

@Marthi jakie wędliny można jeść przy niskim ig? Czy to nie ma znaczenia? Od czwartku przeszłam na dietę i trochę się nie orientuję co z czym mogę jeść!

Upiekłam paszczet z czerwonej soczewicy pyszny jeśli ktoś reflektuje mogę podać przepis .

@smerfik88 gratuluję kochana musi być dobrze i tego się trzymamy jesteś ustawiona lekami byle do lutego.

reklama
@Porzeczka1234 - szkoda, że się jednak nie zobaczymy! :( Mam nadzieję, że Zosieńce szybko minie ten skok i trochę odsapniesz... ;*

Co do wędlin kochana, to wiesz - ja się dopiero wprawiam w ten temat, ale 3 dni temu byłam w Auchan na zakupach i powiem Ci, że szukałam boczku (takiego w plastrach) bo lubię sobie go z jajkiem usmażyć... Jakie było moje zdziwienie jak patrzyłam na etykiety i każdy boczek miał węglowodany i ileś tam gramów cukru? Szok. W końcu kupiłam jakąś szynkę szwarcwaldzką czy prosciutto, która miała 0g cukru, ale trochę się jej naszukałam. Mało tego, chciałam też kupić pasztet jakiś np. ze śliwką albo pieczony i to samo - pełno cukru. Masakra, trzeba wszystko kontrolować i czytać te etykiety...
Ja już też kiedyś robiłam pasztety z soczewicy i inny też np. z kalafiora - fajne wyszły, smaczne :)

@Porzeczka1234 mam właśnie taką nadzieję.. pół roku się przygotowywałam do ciąży....czekałam na ten odpowiednie moment i mam nadzieję że to był właśnie on....ile Twoja Zosia już ma?

@Marthi [emoji9][emoji9][emoji173]

@olaa90 kochana nie badałam komórek nk. Nie zlecił mi tego ani P. Ani moja pani doktor.... więc temat zostawiłam.... Ja to ogólnie najbardziej boję się tych wszystkich badań i ten strach chyba nigdy mnie nie opuści....

@Porzeczka1234 szkoda, ze nie teraz :(. Ale next time koniecznie! Ja przepis kcem :) Jestem fanką pasztetu z zielonej soczewicy i kaszy jaglanej (ma duże IG, ale soczewica małe + dużo pomidorów i myśle, ze ładunek IG wtedy jest ok). Właśnie przedwczoraj go piekłam. Także przepis na ten z czerwonej poproszę :)
A co do jajecznicy tez najbardzej kocham na boczusiu, ale z szynką szwarcwaldzką tez daje radę.
Ostatnio pierwszy raz zrobiłam szakszuke. Nie miałam prawie nic w lodowce, a głodna byłam niemiłosiernie. Jesssssssuuuuuuuuu - jakie to dobre!!!!!! I niskie IG :)

@Marthi a w lidlu sprawdzałas? Wiem, Ze tam
Na pewno maja wędlinę pakowana próżniowo bez glutenu i tych innych dziadów (ale niestety nie orientuje się jak z cukrem) :) ja wędlin nie jem w ogóle, czasem co jedynie prosciutto na pizzy albo jak teściu uwedzi swoją własną...
4C7FA36E-8C1E-449A-A8F2-66D85CC10669.jpeg

Załączniki

• 4C7FA36E-8C1E-449A-A8F2-66D85CC10669.jpeg
    4C7FA36E-8C1E-449A-A8F2-66D85CC10669.jpeg
    65,8 KB · Wyświetleń: 353
@marshia - shakszuka smaczna, to prawda! ;)

@olaa90 - hmm, czasem robię zakupy w Lidlu, ale nie zawsze mam go po drodze. Niestety z produtkami bezglutenowymi jest najczęściej tak, że jak nie mają glutenu to mają masę cukru :/ i koło się zamyka. A po takiej dietce bezglutenowej, jak ja miałam i w sumie częściowo nadal mam (choć nieco pieczywa razowego wprowadziłam teraz) to ponoć problemy z cukrem są częste. :/ Dzięki jednak za fotkę, zwrócę na nie uwagę :)

@olaa90 kochana nie bo poprzednia ciążę miałam zakończona w 23 tc..ciąża z wada Ale już wtedy na lekach...encorton miałam przed owulacja. Po pozytywnym teście miałam dawkę zwiększoną.... z wp na 20 mg... Każdy lekarz inaczej podchodzi do mrl Ale ja wiedziałam że encorton w poprzedniej ciąży wystarczył dlatego ja nie byłam za tymi szczepoeniami... mam nadzieję że dzidzia jest zdrowa i będzie sobie grzecznie rosła w moim brzuszku A w lutym już będziemy się przytulać szczęśliwi

To dosyć wysoka ta ciąża a co było przyczyną wada.?
To na prenatalnych już coś wykryli czy później.?
Jeżeli nie chcesz odpowiedzieć zrozumiem.

Ostatnia edycja:
reklama
@magda1208 nie powinnaś teraz za bardzo ,a nawet i wcale się skupiać, na tym, co u kogo było przyczyną. Przepraszam @smerfik88 ale myślę,że zrozumiesz o co mi codzi. Bo chodzi mi tylko o to,żeby ta nasza @magda1208 niepotrzebnie się nie nakręcała i nie szukała co teraz może(ale na pewno nic się nie stanie!!!) się stać. Madziu kochana...donosisz ciążę do końca.Pomimo,że jest trudna, to szczęśliwie urodzisz, potem będzie mały baby blues..jak u naszej @matylda23 Matyldzi kochanej...I będziesz Mamusią na medal :) A więc pozytywy Madziu, tylko pozytywy.

Do góry