reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Co do kolorow, to u nas jest juz zielony, zolty, czerwony, niebieski (czasme jeszcze sie mu myla) ale nigdy jeszcze nie pomylil rozowego, jak tylko cos widzi rozowego to mowi "luziowy fe, be, bzitki" (tatus i dziadzius wmowili mu, ze rozowy jest fe i be i brzydki i tak to zapamietala mala bestia) wie ze rozowy jest dla dziewczynki i jak tylko widzi male dziecko z daleka ktore jest ubrane na rozowo, to odrazu wola "dziewcinka"
I najdluzsze zdanie jakie Lolo powiedzial to: "wszystkie dzieci po obiadku ida spac" oczywiscie wykonyjac ta czynnosc bez zadnych protestow:-)

reklama
jestem pod wielkim wrazeniem malych gadulow!!!!szok!!!juz sie njie moge doczekac kiedy kacper tak sie rozgada

co do bajek-pomyslowy dobromir na zmiane z bobem..........dla odmiany kupilam mu bajke-maly czerwony traktorek-te 3 sa u nas hiciorem-oststnio przez 3 tyg.nic n ie ogladal-a czytac bajek sobie nie da i koniec-zamyka ksiazke i chowa-jedyna to elektroniczna bajak samoczytajaca
aqua brawa dla kubasa ze smoczek poszedl w kat-a co do spnai w dzien-kacper zaprzestal jak go odstawilam od piersi-nie powiem tesknie za ta chwilka takiego wyciszenia,takiej chwilki dla siebie

kacper oststnio wszysko cce i wola daj-bylismy w skle[ie z ciuchami i w padl w trans wolal daj daj daj-jakby zaciela sie plyta-tylko ze on jak wola w kolko daj to krzyczy damn no i bedac na tych zakupach gdzie pelno ludzi zaczal wolac damn damn damn-ludzie na nas spogladaja co chwila,usmiechaja sie..................i w pewnym momencie zrozumielismy z tomkiem dlaczego jestesmy w centrum uwagi-nasze dziecko wolalo po ang.CHOLERA(=damn):laugh2:

nie wiem czy to postęp - ale lekki szok na pewno - mój Maks jest absolutnym miłośnikiem .... dziewczynek w wieku od 3 lat w zwyż !!!!:eek::-p

na widok takiej dziewczynki dostaje amoku - podbiega i przytula się z całych sił ku zaskoczeniu wielbionej, a następnie zaczyna się popisywać czyli kręci piruety, chodzi tyłem:baffled:, podskakuje i udaje ze upada kładąc się jak martwy na podłodze i z nienacka wstając rozbawiony :shocked2::shocked2: - nie ma szans żeby widownia, która do tego czasu zawsze zdąży się zebrać nie płakała ze śmiechu, łącznie z wielbionę dziewczynką, która po takich akcjach najczęściej nie wyraża sprzeciwu na kolejne przytulanki:laugh2:

w Turcji robił tak dziewczynkom spotykanym na ulicy, tureckim też - czasem było nam wstyd:zawstydzona/y:

druga umiejętność, którą rozwinął w Turcji - na słodkie minki wysępił: frytki, lizaka, gruszkę, naleśnika z bananem

generalnie Maks w Turcji był gwiazdą - Turcy bezustannie chcieli go głaskać, całować i przytulać :shocked2:

:-)
Matko juz kolory... mądralki z tych Waszych dzieciaków
Moj maly jest na etapie nasladowania zwierząt i prznoszenia butów z kąta w kąt

No a poza tym umie pokazac wszystkie czesci ciala i zęby
GAda po "afrykansku" chyba ze jakies pojedyncze slowa. mama tata baba itp....

Zeby nie bylo, ze ja UCZE Karola od rana do nocy kolorow ;-) Dziadek i tato wkrecili mu tylko ze rozowy jest be, a reszte to przy okazji zabawy, zawsze mu opowiadam o rzeczach ktore ogladamy np zielona trawka, czerwony traktor itp i tak chlopak zalapal.
Ostatnio szybko podlapuje rowniez wierszyki, na tapecie sa ciagle "slimak slimak pokaz rogi", "idzie rak nieborak" i "Entliczek Pentliczek" chodzi i w kolko to powtarza:-D

nie wiem czy to postęp - ale lekki szok na pewno - mój Maks jest absolutnym miłośnikiem .... dziewczynek w wieku od 3 lat w zwyż !!!!:eek::-p

na widok takiej dziewczynki dostaje amoku - podbiega i przytula się z całych sił ku zaskoczeniu wielbionej, a następnie zaczyna się popisywać czyli kręci piruety, chodzi tyłem:baffled:, podskakuje i udaje ze upada kładąc się jak martwy na podłodze i z nienacka wstając rozbawiony :shocked2::shocked2: - nie ma szans żeby widownia, która do tego czasu zawsze zdąży się zebrać nie płakała ze śmiechu, łącznie z wielbionę dziewczynką, która po takich akcjach najczęściej nie wyraża sprzeciwu na kolejne przytulanki:laugh2:

w Turcji robił tak dziewczynkom spotykanym na ulicy, tureckim też - czasem było nam wstyd:zawstydzona/y:

druga umiejętność, którą rozwinął w Turcji - na słodkie minki wysępił: frytki, lizaka, gruszkę, naleśnika z bananem

generalnie Maks w Turcji był gwiazdą - Turcy bezustannie chcieli go głaskać, całować i przytulać :shocked2:
Koga:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No tak sie usmialam w glos, ze az maz sie patrzyl podejrzanie!!! No rewelacja po prostu!!! Zamilowanie ma do "starszych babeczek".... :rofl2::-p:-D:-D:-D

reklama
mój Kuba gadać nie chce - bera coś tam po swojemu - ale części samochodów pokazuje bezbłędnie - szyby, silnik, światła, wycieraczki, koła, drzwi, lusterka itd. części ciała też opanowane do perfekcji i zwierzątka tzn ich odgłosy - kuma wszystko co do niego mówie i wykonuje polecenia - oczywiście jak mu się chce - ale jeszcze sobie z nim nie moge podyskutować :-( aaa i też woli starsze dziewczęta takie trzy cztero-latki :-) i starsze ;-)

Do góry