reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Łukaszek pasjonuje się ostatnio słówkiem NIE. Gagatek doskonale wiek, kiedy je użyć :szok::szok::szok: Przewaga nadal "japońskiego". Przez telefon zabawkowy rozmawia na zmianę z BABĄ i TATĄ (szkoda tylko, że ten tego nie słyszy:-() W rzeczywistości, jak chcą go usłyszeć to tylko się uśmiecha.

Nowe słówko: DOTA czyli Dorota

reklama
Koga- Jas ostatnio u lekarza wyrywal 12 letnia dziewczynke-pokazywal co to on potrafi - czyli plucie na odleglosci w duzej ilosci- najpierw ja poplul a potem wtulal sie we mnie i stamtad posylal dziewczynie najbardziej czarujace usmiechy na jakie go bylo stac!
Jas powoli zaczyna sie rozkrecac z mowa- mowi trudniejsze wyrazy- kubek, buty, papuc, tukan, ostatnio zaczal mowic tak, nie u nas to tylko krecenie glowa. Oczywisice wszytsko musi robic sam od jedzenia po wchodzenie i schodzenie ze schodow, umie otworzyc wszytskie drzwi ( z tej umiejetnosci sie nie ciesze)- w ogole SAM to jego slowo nr 1

Moje dziecko mówi tylko po chińsku:-D
U nas hitem są autobusy czyli bu
Buga buga czyli ciężarówki, koparki i inne cięzkie pojazdy
i ukochane słowo ma czyli nie ma.
Zabawki Mateusza to prawie same auta, motory i autobusy - uwielbia je wszystkie.
Jak czytam jak gadaja Wasze dzieciaczki to jestem w szoku i gratuluje.
Ja na takie zdania jeszcze długo będę musiała poczekać, ale jestem cierpliwa:happy:Nie ma pośpiechu

jejku, macie rozgadane dzieciaki.

mój Piotrek mówi dopiero około 0,5 roku, na Bartka wypowiedzi też pewnie poczekam, na razie jest chiński - nadal pipa (piłka), kaka (bajka)
i inne powtarzane niekoniecznie zapamiętywane nasze słowa - ale po chińsku

a i jeszcze bardzo wyraźne piciu :)

u nas też "NIE" na topie + intensywne (bardzo intensywne) kręcenie głową :-)
a poza tym młody podchodzi do krzesła lub blatu w kuchni i woła "Siadaaaa" - tzn.,że chce tam usiąść - brzmi to i wygląda przezabawnie :-D
z nowych słówek jest jeszcze "totek" - czyli kotek i "dynia" czyli dynia; wszystkie ciocie to "Ania" a wujkowie "Ala" :-D

Ala Rafał i Ania Kinga czekają, aż tata Piotrek i mama Iwona odwalą chatę tak, aż będziemy mogli ją zobaczyć... :-D

Iwosz, Kati pisała, że druga ciąża trwa "krócej"... spieszcie się... :tak:

Braienk zaczol uzywac slow i rozumiec ich znaczenie:

Co to jest?
To
masz -czasem znaczy daj:-)i nauczylam go mowic slowo TAK bo zawsze jest na wszytsko NIE:-p

a moja mała zołza nauczyła się czegoś takiego... mówię jej NIE, a ona mi odpowiada "nie to nie" i się smieje :-)
poza tym doszły słówka: krem, zimno, ciepło, czysto,

matko - mój Maks wypowie słowo TAK chyba dopiero na ślubnym kobiercu

obecnie wszystko jest na NIE!!!! jedynym wyściem jest zaproponowanie aby tę czynność na NIE zrobił sam i mu pomóc:dull:

reklama
Maja na basenie chce pływac tylko sama (pływaki na ręce i daje czadu) wczoraj robiłyśmy zawody, która z nas szybciej dopłynie do brzegu, jak dam jej wygrać cieszy się straszliwie i woła pierwsza.

Mówi już całymi zdaniami mocno zaskakując otoczenie - wczoraj obkarmiała babcię ciastkami i wafelkami: Babciu plose wafelka, to wafelek nie ciacho. Gdy babcia zjadla wafelka patrzac jej w oczy zapytała: Dobre?? Babcia jeszcze wafelek?

A na dodatek mala modnisia nam rosnie - na spacer wychodzi tylko w czapce ktora sama sobie wybierze, o buty dlugo negocjuje, spodnie jak nie przypadna jej do gustu potrafi zdjac i przyniesc z pokoju drugie, ktore preferuje.

Do góry