reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

u nas kaka to dalej rybka z mini mini a z nowych slow dana dana i nie zawsze wiem co to znaczy
a dogaduje z nami poprostu podchodzi i lapie za reke i mowi da lub na albo na przedpokoju ciagnie za bluze jak wyjsc na dwor lub podchodzi do szafki k sie drze nam nam:-)

reklama
a u mnie koniec spokojnego usypiania

moje dziecię dzisiaj wyszło górą z łóżeczka, no to wyjęliśmy szczebelki, ja wróciłam do domu o 22:30 - jeszcze nie spało :(

a do tej pory wystarczyło położyć do łóżeczka i spał ... ech

no cóż za kilka dni już mu się znudzi zabawa w wychodzenie i wchodzenie i wskakiwanie na śpiącego brata...

bo jej się bardziej pogoba enilka, a nie emi!!! Mama, popraw się!!! :-D

Ba, to moze byc prawda, moj Karol nie toleruje jak sie do niego mowi Lolo, po prostu nie reaguje, jak byl malutki czesto do niego mowilam Lolo, a on jak tylko zaczal mowic to na siebie mowi "Kalol" lub "Kajoj", a wiec muisalam sie przestawic i teraz juz nie mowie do niego Lolo :-D

Kasiula Enilka wygrala, musisz pozegnac sie z "Emi" i mowic tak jak chce corcia :tak::tak::tak:

Azik, ja modle sie zaby Karol jak najdluzej spal w lozeczku, tj jak najdluzej sie w nim miescil, i poki co nie odkryl ze moze probowac wyjsc gora (my mamy takie turystyczne lozeczko) ma wyjscie z boku ale na noc i do spania popoludniu zamykam drzwiczki. Wiem ze kiedys przyjdzie moment i bede Go musiala przeniesc do "doroslego" lozeczka i wiem tez ze skonczy sie wtedy spanie w dzien i latwe zasypianie wieczorem. Do tej pory jest tak ze wkladam Go do lozeczk ai wychodze z pokoju, maly po chwili sam zasypia, ale jak bedzie mial mozliwosc wyjsc to ta sielanka sie skonczy:-(

IZKA Łukaszek zasypia podobnie jak Karolek. Wszelkie próby uspania np. u siostry na łóżku kończą się ucieczką z łóżka ;-) Zauważyłam, że wtedy też krócej śpi. A w swoim łóżeczku potrafi przespać całą noc, a w dzień średnio 1,5 h.
Zaczynam się trochę niepokoić, bo odkrył, że można się wychylać. Oby tylko nie próbował tego w łóżeczku.

ohh jak miło poczytac co potrafią Wasze dzieci!!
Kamil co do spania to niestety usypia ze mną w łóżku, potem przenoszę go do jego łóżeczka. Często śpi w nim całą noc ale czasami zdarza się że w nocy wychodzi (ma wyciągnięte szczebelki) i przychhodzi do nas. Jak nie rozpychha się za bardzo to zostaje do rana a jak nie daje spać to zaraz po ponownym zaśnięciu znów ląduje u siebie. Mówić też mało mówi raczej swoje gadki i niestety nie chce powtarzać. Jak ktoś go poprosi by powtórzył to mowi nie i koniec gadki. Jeść też chce jeść sam, zazwyczaj mu pomagam. Ćwiczy nabieranie łyżeczką pijąc herbatę.

oj, jesli chodzi o gadanie no to moge powiedziec- bartek sie rozgadal!!
powtarza prawie wszystko (bez wyrazow ktore zawieraja "r" :laugh2: )
"pi"- znaczy spi,
"bały"- znaczy biały
"am"- jak nazwa potrawy jest za trudna do powtorzenia :-)
"koko"- kury
"auto", "mim"- znaczy miś
"mniamniaka"- smoczek lub herbatka
"mam", "nie ma", "nie mam", "babcia", "dziadzi", "maminka" to o mnie :cool2: "tatiś" o tatusiu
narazie tyle sobie przypomnialam ;-) ale czasem

a co do spania, to za wiele sie u nas nie zminilo. tylko poranne pobudki jeszcze szybciej sa teraz :zawstydzona/y:

reklama
Do góry