reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Potrzebuje wsparcia!

Cześć dziewczyny.
Mam zaraz 30 lat, kochającego męża. Niestety 2 lata temu straciłam ciążę w 5 miesiącu.
Po terapii i ogromnym wsparciu bliskich pozbierałam się i 4 miesiące temu postanowiliśmy spróbować jeszcze raz zawalczyć o bobasa.
To będzie 4 cykl starań.
zdrowo się odżywiamy, ćwiczymy siłowo 3 razy w tygodniu plus spacery, spimy po 8-9h, byliśmy na badaniach ( i u mnie i u męża wszystko gra), biorę ovarin- jeden rano, jeden wieczorem.
Przez 3 ostatnie cykle niestety się nie udało,
W tym zaczęłam robić testy owulacyjne bo mam cykle około 35 dni- odchylenia 2-4 dni.
Czy Wam pomogły testy owulacyjne?
Baardzo chciałabym w święta dostać najbardziej wymarzony prezent.
Co to znaczy, że "wszystko gra"? Jakie badania zrobiliście? Nawet jeśli wszystko jest dobrze, to starania mogą trwać około roku i jest to uznawane za normę.

reklama
Cześć dziewczyny.
Mam zaraz 30 lat, kochającego męża. Niestety 2 lata temu straciłam ciążę w 5 miesiącu.
Po terapii i ogromnym wsparciu bliskich pozbierałam się i 4 miesiące temu postanowiliśmy spróbować jeszcze raz zawalczyć o bobasa.
To będzie 4 cykl starań.
zdrowo się odżywiamy, ćwiczymy siłowo 3 razy w tygodniu plus spacery, spimy po 8-9h, byliśmy na badaniach ( i u mnie i u męża wszystko gra), biorę ovarin- jeden rano, jeden wieczorem.
Przez 3 ostatnie cykle niestety się nie udało,
W tym zaczęłam robić testy owulacyjne bo mam cykle około 35 dni- odchylenia 2-4 dni.
Czy Wam pomogły testy owulacyjne?
Baardzo chciałabym w święta dostać najbardziej wymarzony prezent.
Ja nie robiłam testów owulacyjnych, ponieważ mieliśmy z mężem marne szanse na ciążę naturalną i rozważaliśmy podejście do ivf z końcem roku, a na przełomie roku właśnie będzie rodzić nam się bobas :) także o, taka niespodzianka :)
Ja bym poszła kontrolować owulację u lekarza, czy są pęcherzyki czy pękają, zbadała poziom progesteronu, czy nie za niski :)
Bo innych problemów hormonalnych nie masz? Mąż też przebadany?

Ja nie robiłam testów owulacyjnych, ponieważ mieliśmy z mężem marne szanse na ciążę naturalną i rozważaliśmy podejście do ivf z końcem roku, a na przełomie roku właśnie będzie rodzić nam się bobas :) także o, taka niespodzianka :)
Ja bym poszła kontrolować owulację u lekarza, czy są pęcherzyki czy pękają, zbadała poziom progesteronu, czy nie za niski :)
Progesteron w normie, ja nie mam zadnych problemów hormonalnych. Mąż ma
Badałam progesteron i jest okej, żadnych innych problemów z hormonami nie mam. Mąż ma hashimoto ale pod kontrolą lekarza i usg- wyniki też w normie.
Jak w tym cyklu się nie uda pójdę śledzić owulację u lekarza

Co to znaczy, że "wszystko gra"? Jakie badania zrobiliście? Nawet jeśli wszystko jest dobrze, to starania mogą trwać około roku i jest to uznawane za normę.
Robiłam cytologię, badanie ginekologiczne a z krwi cały panel- „dla starających się o dziecko” byliśmy u dentysty. Mąż ma hashimoto ale jest pod stałą opieką endokrynologa i wyniki dzięki lekom na w normie

Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić :(

Mogę polecić monitoring i ginekologa +testy LH. Wiem ,że po stracie głowa inaczej już pracuje jednak 3 miesiące dla zdrowiej pary to "nic" . Po roku czasu można się głęboko nad tym zastanawiać.

Powodzenia i trzymam kciuki 🤞🏻

A ja bym poczekała. To dopiero 3 cykle. Poczekaj, zobacz. Nie napinaj się. Standardowo para ma rok. Nie wien czy już teraz jest sens biegać po lekarzach. Poczekałabym jeszcze 3 cykle.

Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić :(

Mogę polecić monitoring i ginekologa +testy LH. Wiem ,że po stracie głowa inaczej już pracuje jednak 3 miesiące dla zdrowiej pary to "nic" . Po roku czasu można się głęboko nad tym zastanawiać.

Powodzenia i trzymam

Moją racjonalna strona to wie, ale tak ciezko było podjąć decyzję o kolejnej próbie i nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że szybko się uda. Dziękuję! Dam znac 🫶🏻

reklama
Moją racjonalna strona to wie, ale tak ciezko było podjąć decyzję o kolejnej próbie i nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że szybko się uda. Dziękuję! Dam znac 🫶🏻

Do góry